wkg Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 A od kolegów odstajesz na asfalcie czy w terenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kU Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 I tu i tu, choć najbardziej jest to widoczne poza asfaltem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xksywka Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Mam pytanie, do 168cm, noga 80cm (nie wiem czemu tak dużo) w riverside 500 lepiej wziąć S 18cali czy M 19 cali? Cały czas rosnę i niechciałbym po roku wymieniać roweru (z 5cm na rok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Nie ma sensu cokolwiek ci doradzać w kwestii rozmiarów bo nie umiesz zmierzyć przekroku albo nie wiesz ile masz wzrostu. Idź do Deca i się przymierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xksywka Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 (edytowane) To jak powinno mierzyć się przekrok? mierze wyprostowany od podłogi do krocza bez butów. Możliwe ze wzrost to jest 170cm nie 168cm Edytowane 14 Lipca 2021 przez xksywka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 https://www.google.com/search?client=opera&q=mierzenie+przekroku&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xksywka Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 (edytowane) chudzinki wszystko mierzone wedlug poradnika, 169cm i przekrok 81/80cm. Może jestem jakoś dziwnie zbudowany? Mam teraz 17 cali rower i siedze w takiej pozycji siedziącej , nie muszę sie jakość wyginać, więc 18 cali będzie chyba dobre. 19 Będzie pewnie za duże. Edytowane 15 Lipca 2021 przez xksywka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Chodzi o Riverside? Jeżeli tak to bierz M. Tak jak pisałem - sugeruj się ich rozmiarówką, a nie przeliczaniem tego roweru na cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xksywka Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 (edytowane) 2 minuty temu, chudzinki napisał: Chodzi o Riverside? Jeżeli tak to bierz M. Tak jak pisałem - sugeruj się ich rozmiarówką, a nie przeliczaniem tego roweru na cale. Mówisz? Jak czytałem opinie to tą rozmiarówkę mają zaniżoną. Najgorzej ze umnie w decku nie ma wogóle river sideów Edytowane 15 Lipca 2021 przez xksywka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Tak mówię, ale mogę się mylić 🙂. Ja bym brał M jak nie masz możliwości przymierzyć. Zawsze możesz oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xksywka Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Zobaczy sie, ale mam wątpliwości bo kolega o moich wymiarach uwazal ze rozmiar S na niego jest lekko za duzy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 (edytowane) Przecież są dostępne online.. możesz sobie zamówić z odbiorem w sklepie i tam na miejscu przymierzyć Edytowane 15 Lipca 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1strzunio Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 W dniu 14.07.2021 o 10:40, Krzysi3kU napisał: Rockrider ST100 (plus wymiana mostka i kierownicy) czy Riverside 500? jeździłem ST540 i Riverside 920 - oba rowery są niezłe. Ale jak nie masz zamiaru jeździć po górach to ST mija się z celem. Już sam Riverside ma świetne możliwości w terenie ale brakuje trochę przełożeń w wysokich górach. Na leśnych duktach, asfaltach Riverside jest po prostu lepszy. Szybciej się jedzie, prosty napęd, fajna pozycja. A to, że koledzy są szybsi to mogą po prostu mieć silniejsze nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kU Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Kondycje mają lepszą bezsprzecznie ale jak się zamienialiśmy to twierdzili, że faktycznie stratosem jedzie się gorzej. Niestety nie udało mi się przymierzyć do Riverside i nadal mam mentlik. W sobotę mają mieć Riverside 900 dla klienta - może uda się podjechać i sprawdzić. Mi właśnie zależy na wygodnej pozycji, a nie za bardzo jest w tym momencie w moim budżecie co wybrać ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Twoim "mieszcuchem" pewnie też gorzej im się jeździło ze względu na bardzo wyprostowaną pozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariannnn Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Siemka, zastanawiam sie ktory rowerek wybrać dużo się nie różnią ale mam straszną rozkminem, chyba że polecicie coś innego do 2500 szukałem jakiegoś +/- zamiennika zamiast explorer 5.2 bo go to raczej szybko nie dostane https://allegro.pl/oferta/kands-maestro-shimano-deore-7548669773?reco_id=d24150bb-e5b1-11eb-a470-000af7f61140&sid=1147bbb04b955b96a226cab2e664258d9124ef0862320b2d7366fdd6604cf017 https://allegro.pl/oferta/rower-crossowy-kands-avangarde-deore-19-2021-hit-10917864373 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 W tańszym masz hydrauliki kosztem niższej klasy przedniej przerzutki - i wreszcie rama w avangarde z tych nowszych - chyba że czegoś nie dostrzegam ; wybór jest prosty choć nietypowy - tu tańszy znaczy lepszy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariannnn Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 (edytowane) czyli rozumiem rowerek warty swojej ceny nic lepszego nie znajdę. Zastanawiałem się jeszcze nad złożeniem rowerku samemu tylko nw czy to ma sens Edytowane 16 Lipca 2021 przez mariannnn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baron17 Napisano 17 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2021 Sorki za lekki spam, ale to chyba przydatna informacja biorąc pod uwagę dostępność rowerów. Pojawił się Integral v3 damski na stronie Lazaro, sam zamówiłem dziś dziewczynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pantha08 Napisano 18 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Cześć wszystkim, nie chciałem zakładać nowego tematu i od tygodnia wałkowałem to forum, żeby znaleźć coś odpowiedniego dla siebie. Stwierdziłem, że w tym roku nie chcę szaleć i polować na jakikolwiek nowy rower więc przeglądam OLXa i proszę o pomoc w wyborze oferty. Wzrost: 177 Waga: 65kg Cel: 90% miasto i drogi wokół miasta (asfaltowe, ale średniej jakości z występującymi dziurami) i 10% weekendowe wyjazdy, gdzie trafiają się drogi polne (drobne kamyczki itp) więc postawiłem na miejski/trekking bez amortyzatora. Oferty: https://www.olx.pl/d/oferta/cube-hyde-race-rower-fitness-gravel-rozmiar-m-CID767-IDKBknQ.html#49d0107267 lub https://www.olx.pl/d/oferta/cannondale-badboy-r-m-kolo28-hydraulika-swieza-farba-drugie-opony-CID767-IDJYtwK.html#0d18ec858d lub https://www.olx.pl/d/oferta/rower-trekkingowy-rabeneick-tc2-jak-nowy-CID767-IDKy0K1.html#0d18ec858d lub https://www.olx.pl/d/oferta/trekking-kalkhoff-shimano-deore-3x10-CID767-IDGX0Ci.html#cea1efc1c8 Jeśli warto dołożyć np do Marina Muirwoodsa to są dostępne M-ki za ok. 2,8k i też jestem w stanie tyle wyłożyć, aczkolwiek im mniej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 18 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 (edytowane) Na napędy z przerzutkami w piaście bym uważał bo można się nieźle naciąć nie wiadomo w jakim są stanie i nie ma jak tego ocenić, w razie problemów serwis może być kosztowny. Z nowych rowerów możesz się rozejrzeć za Presidio 1, chociaż już dawno nic nie widziałem dostępnego w żadnym rozmiarze.. a Muirwoods zawsze na propsie. Edytowane 18 Lipca 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freshu Napisano 18 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 A czy northec madeira w takiej konfiguracji jest wart dopłacenia względem riverside500? https://www.olx.pl/d/oferta/rower-crossowy-northtec-madeira-2021-rama-19-alivio-CID767-IDJTPmn.html Jest do kupna w mojej okolicy troszkę taniej dlatego się zastanawiam. Ewentualnie czy do kwoty 1800 coś lepszego/dostępnego dostanę :)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 18 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Dopłac jak chcesz mieć typowo damską ramę, a nie unisex jak Riverside i większy zakres przełożeń w przypadku dużej ilości podjazdów w twoich okolichach. No i oczywiście jeżeli Northtec jest dostępny, a Riverside nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszz Napisano 19 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2021 A co myślicie o tym? Czy lepiej kupić nowy lazaro quantum v4 lub unibike Flash? https://www.olx.pl/d/oferta/rower-giant-roam-1-disc-2017-CID767-IDKEpkf.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xksywka Napisano 22 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 Byłem w decathlonie i obczailem rozmiary tych riversideów. Rozmiar S w 120 jest dobry ale wydawał się dość mały, byłem całkiem wyprostowany. W M w 500 byłem trochę pochylony. Nie czułem się jakość źle podczas jazdy mimo wszystko. Rozmiar S to coś w okolicach 16, cali, a M to okolice 18 cali. Teraz myślę nad wyborem (169cm wzrost) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi