Pablo59 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 13 godzin temu, Szymeek napisał: gdzieś się doczytałem, że w tych rowerach jest długa rama przez co pozycja jest dość pochylona. http://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-integral-v3-męski-2020_pid=210 http://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-x-force-v3-men-2020_pid=282 Długie ramy to owszem były (lazaro / spartacus / maestro i inne klony) ale kilka lat temu - i to co się dotąd nie sprzedało dostaje "podmieniony" rocznik w opisie Jak się przyjrzysz ramom, to ta w x-force ma przy kierownicy "przegięcie" - i to jest wyróżnik ram nowych i krótszych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeek Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 A jest ktoś może z okolic Lublina i orientuje się czy jest gdzieś w okolicy (do 100km) sklep gdzie mogą posiadać rowerki by się przymierzyć którejś z firm: Lazaro, Spartacus (Infinity Bike), Vellberg, Arkus? Dużo poczytałem o tych roweruch i posiadają najlepsze oferty do 2 tysięcy, jednak boję się zamawiać z internetu bez mierzenia i doboru ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszczak0 Napisano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Z tego co wiem a dzwoniłem na nr .tel. z tej strony http://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-quantum-v4-men-2020_pid=260 są oni jedynym przedstawicielem fabrycznym na kraj i tylko u nich można zakupić rowerek .A odnośnie długosci ramy to też ze wzgledu na kregosłup aby za mocno nie być pochylonym pomyslałem aby wymienic w nim mostek od roweru trekkingowego aby podnieść nieco sylwetkę (jeżeli zajdzie taka potrzeba ) . Cena mostka u nich 40 zł . Kliknij, aby wybrać pliki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin21d Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Witam, co myślicie o Lazaro Elitary V3 2020? Czy w cenie 1850zl to dobry zakup, czy może warto rozejrze się za czymś innym? Osprzęt jak mi się wydaje dobry, na moje potrzeby więcej nie potrzebuję. Mam 195cm wzrostu, długie nogi, więc rozmiar 21 i długa rama powinna być ok(?). Może polecicie coś równie dobrego a tańszego/lżejszego, z chęcią zrezygnowałbym np. z hamulcow tarczowych na rzecz v-brake'ow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 (edytowane) Troszkę droższy Riverside 900 z napędem 1x10, waży nieco ponad 13 kg. Edit: Unibike Flash GTS, Marin Kentfield 2 ale tutaj trzeba się uzbroić w cierpliwość. Edytowane 17 Stycznia 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysiusek Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Cześć, szukam roweru damskiego a zarazem konkurencyjnego do Rometa Orkana 3D. Rama została już wybrana 19/20 w zależności od rocznika. Aktualnie ten model ostro zdrożał a zarazem jego dostępność jest nikła. Szukam roweru do 1600 zł, może poszukać Orkana 2D ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1strzunio Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Nie wiem ale dla mnie to jakieś staromodne podejście do tematu z tym Rometem 2D i 3D. Ja bym zaryzykował jakiegoś Riverside z Decathlonu. Ogólnie wszystkie rowery jakoś podejrzanie drożeją więc kto nie kupił ten ma problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysiusek Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) 4 godziny temu, m1strzunio napisał: Tylko że RIVERSIDE 900 kosztuje 2k, a wersja RIVERSIDE 120 - 900 i nie wygląda za atrakcyjnie. Edytowane 6 Lutego 2021 przez bogus92 Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1strzunio Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Hmm, kiedyś był Riverside 500 ale widzę, że go wycofali ze sprzedaży a on był coś za 1200 czy 1300zł... Wiec chyba zostajesz z Rometem, chyba że znajdziesz używkę w fajnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Lutego 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Jeśli możesz dołożyć to Riverside 900 będzie świetnym wyborem, na pewno lepszym od Orkana 3D. Jeśli 1600 zł jest nieprzekraczalne to Orkan 2D jest jakimś wyjściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark1 Napisano 7 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 16 godzin temu, m1strzunio napisał: Wiec chyba zostajesz z Rometem, chyba że znajdziesz używkę w fajnej cenie. Szukaj używki, jeśli nie jeździsz zimą to przed sezonem na pewno coś znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerff Napisano 27 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 LAZARO X-FORCE V4 MEN 2020 http://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-x-force-v4-men-2020_pid=261 czy cross kands maestro https://www.rowerynajtaniej.pl/pl/p/Rower-28-CROSS-Kands-Maestro-grafitowo-seledynowy-RAMA-19-2020/1510 który z tych do zwykłej jazdy raz na tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 27 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 (edytowane) Lazaro ma blokadę widelca z kierownicy - a poza tym to bliźniaki niemal identyczne ... Opony w maestro (CST) prawdopodobnie będą bardziej sliskie - o ile nic się nie zmieniło. Edytowane 27 Lutego 2021 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ootoris Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 (edytowane) Jakie są Wasze odczucia z jazdy na rowerze 12kg vs 14,5kg, szczególnie w mieście, jeśli rower ma 21 przełożeń to taka różnica bywa odczuwalna jeśli chodzi o wysiłek podczas jazdy? Problem w tym, że z tego co zauważyłem rowery crossowe często ważą w przedziale 13,5-14,5kg, a niektóre MTB w podobnych cenach 12-12,5kg, zależało mi przede wszystkim na czymś do lekkiej jazdy. Edytowane 5 Marca 2021 przez Ootoris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 2 minuty temu, Ootoris napisał: rowery crossowe często ważą w przedziale 13,5-14,5kg, a niektóre MTB w podobnych cenach 12-12,5kg A jakiś przykład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ootoris Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 (edytowane) Wg informacji producenta Rower MTB X-Pulser 1.9 waży nieco ponad 12kg, a spotkałem się z tym, że np. rowery crossowe marki Kands podchodzą pod 15kg, za zwyczaj 14,6/14,8kg Edytowane 5 Marca 2021 przez bogus92 Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Rzuć linkami, szczególnie z wagą tego Pulsera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ootoris Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 (edytowane) Śmiesznym faktem jest, że zarówno na stronie producenta i sklepu usunęli informację o wadze roweru, która jeszcze była w zeszłym tygodniu, dlatego rower mnie zainteresował https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-1-9-m21-czarny-niebieski-r20?gclid=Cj0KCQiAyoeCBhCTARIsAOfpKxhzPyZB6Rp8tixy4Kaj-4F6iG4EtNqEZKvpAiMPeAQvIQVJme29bY4aAlR9EALw_wcB Tutaj rower EVADO, 13,5kg https://kross.eu/pl/rowery/turystyczne/cross/evado-1-0-grafitowy-czerwony-matowy?gclid=Cj0KCQiAyoeCBhCTARIsAOfpKxi5zjqtqJi93v4WJ4l9yKRf_6Mi3BqetUpNULwURCq7yaQ9mLQ_QJ4aAvtXEALw_wcB Rower Kands https://www.rowerynajtaniej.pl/pl/p/Rower-28-Cross-KANDS-Cross-Line-1100-brat-Maestro-CZARNO-ZIELONY-rama-21-2019/1988 Romet, 13,8kg https://www.empik.com/romet-rower-gorski-orkan-m-28-czarny,p1240219315,sport-p?gclid=Cj0KCQiAyoeCBhCTARIsAOfpKxhi87fkbqOscW9HJalBKU82q5KZM1nMvN1SWd03WhC_2H078zEpvDoaAlgrEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Przede wszystkim przy wyborze roweru zależało mi na lżejszej i przyjemnej jeździe. Edytowane 5 Marca 2021 przez bogus92 Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Wszystkie linkowane przez Ciebie rowery to crossy... A pisałeś: 29 minut temu, Ootoris napisał: rowery crossowe często ważą w przedziale 13,5-14,5kg, a niektóre MTB w podobnych cenach 12-12,5kg To gdzie te lekkie tanie MTB? Zdradź, bo wszyscy po nie polecą 😄. Odnośnie różnicy wag linkowanych rowerów - rama, koła, siodełka, sztyce, kierownice... 31 minut temu, Ootoris napisał: z jazdy na rowerze 12kg vs 14,5kg, szczególnie w mieście, jeśli rower ma 21 przełożeń to taka różnica bywa odczuwalna jeśli chodzi o wysiłek podczas jazdy? Wg mnie przy takich rowerach w mieście nie odczujesz różnicy, ale na pewno ktoś powie, że 1 kg to przepaść 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 1 kg to nie ale 2-3 to już odczuwalna różnica. Tyle, że 12kg to nie ten przedział cenowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ootoris Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 (edytowane) Na aukcjach również podają wagę 12kg https://allegro.pl/oferta/rower-gorski-indiana-xpulser-1-9-m21-alu-29-21bieg-10132651444 Jeszcze kilka h temu rowery były przecenione do 1519zł, na stronie producenta wciąż jest taka i głównie własnie ze względu na cenę zastanawiało mnie czy waga nie jest zakłamana. Edytowane 5 Marca 2021 przez Ootoris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 (edytowane) Wystawiając coś na Allegro musisz podać określone wartości nawet ich nie znając, bo nie "przejdzie" Ci dalej formularz. Popatrz co jest wpisane poniżej przy "waga"... Ten rower waży pewnie z 15 kg. Edytowane 5 Marca 2021 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Nie ma szans zeby ta indiana ważyła 12. Nie te komponenty, nie ta cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Waga tej Indiany to okolice 14,5-15,0 kg w zależności od rozmiaru. Tak po prawdzie to przy jeździe po płaskim terenie większą rolę niż waga w odczucjach z jazdy odgrywają opory łożysk piast i opon, plus dobrze wyregulowany napęd. Jak piasty i łożyska są dobrej jakości, dobrze skręcone i nasmarowane to często różnica 1 kg czy nawet więcej będzie niezauważalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1strzunio Napisano 5 Marca 2021 Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 6 godzin temu, wkg napisał: 1 kg to nie ale 2-3 to już odczuwalna różnica. Tyle, że 12kg to nie ten przedział cenowy. Ale czy w normalnej jeździe odczujesz 1 czy 2 kg? Nie sądzę! Lepiej celować w wygodną pozycję i węższe opony. To na początek wystarczy. Tak do 2k kupić to teraz ciężka sprawa. Ja na miasto i leśne ścieżki bym zaryzykował Riverside 900 z Deca, dobra pozycja, w miarę niska waga i fajny napęd (ale tylko pod warunkiem, że na górskie ścieżki się nie wybirerasz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi