Brumbrum Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Witam, mam problem z doborem wielkości ramy i roweru. Rower który aktualnie posiadam to elegancki egzemplarz sprzed 15 lat kupiony w realu za 700 zł, więc przesiadka będzie zauważalna. Mam 182 cm, 110 kg oraz 86 +/- 1 w kroczu, w butach. Celuję w półkę cenową ~2000 zł. Z proponowanych tu rowerów znalazłem: KANDS AVANGARDE DEORE 2020 - dostępne ramy 19/ 21 LAZARO QUANTUM V4 MEN 2020 - dostępna 21 INDIANA X-Cross 5.0 - dostępna 19 Który z wymienionych wydaje się najlepszy? Pozdrawiam Edytowane 4 Czerwca 2020 przez Brumbrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSzczecin Napisano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2020 Cześć, przymierzam się do zakupu roweru Kands Maestro. http://kands.pl/portfolio_page/28-kands-maestro-meski/ Mam 173cm wzrostu i nogę 79cm, czy rama 19cali będzie dla mnie odpowiednia? Dotychczas jeżdżę na MTB 17 cali rama i koła 26 cali. Czy w cenie 1650zł dostanę coś lepszego? - zależy mi na dobrym osprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurczakNorris Napisano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2020 19" może być nieco za duża. Celuj w 17", jeśli jest. Kands Maestro ma ogólnie dobry, trwały osprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSzczecin Napisano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2020 Teraz, KurczakNorris napisał: 19" może być nieco za duża. Celuj w 17", jeśli jest. Kands Maestro ma ogólnie dobry, trwały osprzęt. Maestro ma ramy tylko 19 i 21 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcooo9 Napisano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2020 Szukam roweru do 1500zł, kumpel polecił LAZARO AERO V2 ACERA czy macie lepszą propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2020 Lazaro aero V3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bomosu Napisano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2020 Cześć, co myślicie o tym modelu? https://www.decathlon.pl/rower-trekkingowy-orkan-1-id_8618226.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecurse Napisano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2020 Rower przeznaczony na dojazdy do pracy - część jazdy pociagiem potem przesiadka na rower - asfalt/droga rowerowa czasami piaskowa droga. Trasa max 10 km, okazjonalnie max 50 km weekendowo. Budżet około 1500 PLN i żeby był dostępny w jakimś sklepie. Np. Lazaro Integral już praktycznie nie do kupienia. Proszę o podpowiedzi i z góry dziękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brumbrum Napisano 7 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Chciałbym się zapytać jak się ma kands avangarde do indiany x-cross 5.0? bo cenowo bardzo podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos222 Napisano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Witam Chciałbym abyście poradzili mi rower crossowy,Niestety stary Kross Hexagon v5 poległ(10 latek-niestety pękła rama) Potrzebuje mocnego roweru na dojazdy do pracy (~20 km dziennie)Głównie jazda po asfalcie,trochę chodnika i niewielka ilość gruntów nie utwardzonych .Mam 183 cm wzrostu waze nieco ponad 100 kgNa które modele warto zwrócić uwagę?Budżet to ~2000 zł..Na necie widziałem recencje Lazavo v3 i Unikbike Flash.Wyglądają dość ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanoniers Napisano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 W dniu 31.05.2020 o 15:24, kanoniers napisał: Podeszłam od innej strony do tematu i sprawdziłam co jest wogole dostępnego w mojej okolicy żeby chociażby się przymierzyć .... Kross Evado 1.0 Kross Evado 2.0 Kross Trans 1.0 Kross Trans 2.0 Czy z tych 4 można coś wogole rozważać ? Który z tych 4 biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości ? Wiem że są lepsze i dużo lepsze ale konkretnie chodzi mi tylko o te bo są dostępne pod nosem a w najbliższej przyszłości nie mam możliwości na większe wyprawy poszukiwawcze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 Przymierzyć się do evado 2.0 i zamówić sobie evado 3.0 o ile będzie pasował ... A chcesz wybierać uparcie między dżumą a cholerą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanoniers Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 18 godzin temu, Pablo59 napisał: Przymierzyć się do evado 2.0 i zamówić sobie evado 3.0 o ile będzie pasował ... A chcesz wybierać uparcie między dżumą a cholerą Nie chcę i to bardzo nie chce ale zjezdzilam wszystkie dostępne sklepy rowerowe (bardzo dużo czasu ) więc nie można powiedzieć że idę na łatwiznę i nie szukam sposobów . Co mam zrobić innego jeszcze zrobić ?? Zamówić przez neta rower z innego miasta którego na oczy nie widziałam nie mówić już o tym żeby chociaż na nim usiąść i się przymierzyć . Niestety wśród damskich modeli nie ma takiego pola do popisu jak w męskim asortymencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Jak bez macania przed zakupem się nie da (bo wydaje mi się że ideę przedstawiłem wystarczająco klarownie ) to reguła jest prosta - droższy (z wyższym numerkiem) będzie ciut lepszy ... Inaczej zima cię zastanie na rozkminianiu co by tu jeszcze .... (Na marginesie - ludzie zamawiają w necie rowery, których nie tylko nie widzieli na oczy ale nawet nie wąchali ram identycznych choć tylko słabiej obudowanych gratami - i - o dziwo - potem na nich nawet jeżdżą ) Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 I płaczą na forum co by tu zrobić z tym złomem - za ciężki, za wysoki, za krótki, za długi, nie hamuje, amortyzator dobija, siodełko uwiera, kierownica za nisko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanoniers Napisano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 12 godzin temu, wkg napisał: I płaczą na forum co by tu zrobić z tym złomem - za ciężki, za wysoki, za krótki, za długi, nie hamuje, amortyzator dobija, siodełko uwiera, kierownica za nisko ... Dokładnie Właśnie chciałabym tego uniknąć zwłaszcza że nie jestem mistrzem konserwacji i wolałabym po zakupie na nim jeździć już ciągle coś wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Tiaa, jedyni niepłaczący na forum to ci, co mając 177 cm (Boże broń centymetr mniej lub więcej) kupują marina muirwoodsa (albo unibike crossfire) 19" , wcześniej testując ten rower za free przez dwa tygodnie - oczywiście dowiezionego pod dom przez usłużnego sprzedawcę ... Znaj proporcją mocium panie ... Edytowane 13 Czerwca 2020 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 Bzdury piszesz. Może po prostu przestań zaśmiecać ten wątek skoro nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia. Godzinę temu, kanoniers napisał: Dokładnie Właśnie chciałabym tego uniknąć zwłaszcza że nie jestem mistrzem konserwacji i wolałabym po zakupie na nim jeździć już ciągle coś wymieniać. Odwiedzałaś Decathlony ? Osprzęt też jest istotny ale na niedopasowanym rowerze nie da się jeździć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 17 godzin temu, wkg napisał: I płaczą na forum co by tu zrobić z tym złomem - za ciężki, za wysoki, za krótki, za długi, nie hamuje, amortyzator dobija, siodełko uwiera, kierownica za nisko ... Krynica mądrości .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanoniers Napisano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 4 godziny temu, wkg napisał: Bzdury piszesz. Może po prostu przestań zaśmiecać ten wątek skoro nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia. Odwiedzałaś Decathlony ? Osprzęt też jest istotny ale na niedopasowanym rowerze nie da się jeździć :/ @wkg Tak, byłam już chyba we wszystkich tego typu sklepach i akurat w Decathlon nic nie było w stylu Cross Z tego co widziałam dostępnego to jest tak : - wspomniany juz wczesniej Kross Evado 2.0 , 3.0 - KELLYS Clea 10 Grey Pink https://sklep.zawsze-rowery.pl/kellys-clea-10-grey-pink-p-3732.html?fbclid=IwAR20wZZKTvP1gjwMN7Zxs4SzrZ2-q4w8mNQLDg0MzyoRiEJfyetMoLrUI9Y - KELLYS Clea 30 Black Pink https://sklep.zawsze-rowery.pl/kellys-clea-30-black-pink-p-3736.html?fbclid=IwAR1FeCwNURQvHxegyLsXUeWOitr_aPmpRi3ooVrDulzKfavUNYzmbLN5u2A - Unibike PRIME https://sklep.zawsze-rowery.pl/unibike-prime-lds-czarno-turkusowy-19-2020r-p-4106.html?fbclid=IwAR0HJTSJ8A4f0kP6plwdxjRB3uWXbFUXQlplYrCLO47c1HURv2NDm5Rmf2Y Wiem rożne poziomy cenowe , im taniej tym lepiej chyba że nie będzie wyjścia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Teraz, kanoniers napisał: im taniej tym lepiej chyba że nie będzie wyjścia ... Im taniej tym gorzej (sprzętowo) - a miało być "tym chętniej" Edytowane 13 Czerwca 2020 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prosiakxxl Napisano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 Witam, szybkie pytanko. Który z tych modeli prezentuje się najlepiej? 1 INDIANA X-Cross 4.0 2 KANDS MAESTRO 2019 3 LAZARO X-FORCE V4 MEN 2020 Niech was bóg błogosławi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSzczecin Napisano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 W dniu 13.06.2020 o 18:32, prosiakxxl napisał: Witam, szybkie pytanko. Który z tych modeli prezentuje się najlepiej? 1 INDIANA X-Cross 4.0 2 KANDS MAESTRO 2019 3 LAZARO X-FORCE V4 MEN 2020 Niech was bóg błogosławi Zakupiłem ostatnio LAZARO X-FORCE V4 MEN 2020 i bardzo sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aenulio Napisano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Witam Szybkie pytanie Mam 182cm wzrostu 84-85 w kroku do ziemi, 105kg wagi l, mierzyłem się do ramy 21 jak i 19 na romecie orkanie i chyba wolałbym 21, tylko asfalt i ścieżki rowerowe Zastanawiam się który rower w budżecie 1.4k będzie dla mnie lepszy: Lazaro Elitary v2 Lazaro Elitary v1 Ewentualnie integral V3 Czy może szukać coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Jeśli znajdziesz jeszcze lazaro z tamtych lat i wersji, to z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością rama 19" będzie lepsza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi