dbs123 Napisano 18 Marca 2018 Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Rzeczywiście jest vellberg 4.1 na alledrogo i nawet w kolorze którego szukam (czarno-czerwony:) a rozmiar ramy muszę jeszcze sprawdzic. Szukam 19', mam 177cm wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 18 Marca 2018 Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 To, o ile nie masz jakiś wyjątkowo krótkich nóg,19" będzie w sam raz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbs123 Napisano 18 Marca 2018 Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Heh jest Vellberg czarno-zielony 1500, czarno-czerwony 2500 o . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 18 Marca 2018 Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 6 godzin temu, dbs123 napisał: Heh jest Vellberg czarno-zielony 1500, czarno-czerwony 2500 o . 0 To oznacza że czerwonych 19'' i 21 w tej chwili nie ma. Napisz do nich, spytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4zd4 Napisano 18 Marca 2018 Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 9 godzin temu, dark1 napisał: Jeśli Evado to 2017 Wziąłem Romet Orkan 4m 2017 i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 18 Marca 2018 Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grelo Napisano 31 Marca 2018 Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 (edytowane) Siemanko. Jako, ze pod koniec oatatnich wakacji ukradli mi rower, szukam jakiegos nowego na teraz. Nie jestem jakims rowerowym swirem, trasy raczej szosa/asfalt, cos po miescie tez sie przejade, ale to raczej kwestia wydostania sie z niego. Co mozecie polecic do 1.5k? Moge ewentualnie jeszcze kilka stowek dorzucic (gorny limit 2k), ale to juz serio musi byc czuc ta roznice. Glownie chodzi o to, by kolka sie krecily i rower po chwili sie nie rozlecial :). Co brac? Bede wdzieczny za odp! Ps. Przelecialem na szybko kandsy, lazaro i spartakusa. Jaka roznica jest miefzy kandsem a lazaro? Sklanialbym sie raczej do tego drugiego, ze wzgledu na serwis w moim miescie. Jest jeszcze Lazaro Elitary, z tego co zauwazylem to 350zl drozszy i ma tarczowe hamulce (chyba, ze jeszcze je cos rozni?). Warto byloby doplacic? Edytowane 31 Marca 2018 przez Grelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blast1 Napisano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Witam Serdecznie, Przymierzam się do kupna cross'a za ok. 1800-2000,- PLN. Wybieram między Lazaro, Kands, Erie i Spartacus. Problemem są moje gabaryty, bo ważę 110kg przy 180cm wzrostu. Czy któreś z tych rowerów są bardziej przystosowane do takich zawodników jak ja? A może któreś są tak delikatne, że lepiej żebym na nie nie wsiadał? I jeszcze pytanie o rozmiar ramy: przy moim wzroście, 19 cali będzie OK, prawda? I tak przy okazji: nie wie ktoś czy sklep Kandsa i Lazaro w Ożarowie Mazowieckim działa? Zniknęły ich strona i profil na facebook'u, a miałem się tam niedługo wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 dla marek które wymieniłeś (choć nie tylko )szczególnie istotna jest długość nogi - do ramy 19" 83 cm najmniej by się przydało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seliustius Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Witam ponownie forumowicze! jaki rower w przedziale do 1500zl cross dla chlopaka aktualnie 163 cm wzrostu 62kg wagi ma sluzyc na lata ale kto wie do ilu urosnie sam zamierzam korzystac z tego roweru wieczorami na lekkie jazdy po miescie ja mam 183 cm i 86 kg wagi. Caly czas czytam w temacie ze Spartacus/ lazaro integral v3 bedzie swietnym wyborem na lata prosze o jakies porady co polecacie i czy integral v3 zamawiany przez neta z hamulcami v-brak zda egzamin? PS: zjezdzilem kazdy sklep w swoim miescie jakies 6 sklepow ale nigdzie nie maja lazaro jedyne co to allegro widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Krzywde mu chcesz zrobić ?? Jaką ma długość nogi ? Albo dla ciebie albo dla niego rower będzie nieodpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seliustius Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) rower ma byc na dluzsze lata, mlody rosnie jak na drożdżach rama 19 mysle bedzie odpowiednia tylko teraz pytanie czy integral v3 to dobry zakup czy raczej spartasus a moze jakis inny do 1500zl, w proponowanych znalazlem cos takiego i nie ma juz w tym zestawieniu lazaro tylko kands albo spartacus https://roweroweporady.pl/jaki-rower-kupic-do-1500-zlotych/ jestem otwarty na propozycje i pomoc w wyborze, tak wiem, ze na taki wzrost jak ma moj brat rama 19 cali to bedzie duzo, ale rosnie jak szalony i nie stac mnie na kupowanie drugiego roweru za 1-2 lata bo sie okaze za maly PS: brat sie bardzo piekli i najchetniej juz by kupil kellysa za 1400zl w osiedlowym rowerowym, ale to nie tedy droga. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez seliustius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) 19" na 163 to jest chory pomysł ( o ile rama męska) - ale skoro wiecie lepiej integral v3 / maestro / spartacus 4 / vellberg 4 / eries cross / remiro (alivio) są bardzo zbliżone wyposażeniem - jeśli już to patrz która z ram ma najniższy przekrok..., Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seliustius Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) mlody nie jest taki maly zmierzyłem mu noge od krocza do stopy i ma 83cm przy tym 162cm wzrostu dla przykladu ja mam 182 cm wzrostu i mam od krocza do stopy 86 cm teraz pytanie odnosnie rowerow moje typy to : http://allegro.pl/2018-king-of-the-road-lazaro-integral-v3-men-19-i7231347362.html http://infinitibike.pl/glowna/20-spartacus-elite-alivio.html jeszcze marka kands mnie zastanawia co o tym myslicie http://allegro.pl/rower-meski-26-kands-energy-1300-mtb-alu-shimano-i7055617434.html#thumb/1 Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez seliustius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s100dnia Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Czołem, wybrałem dla żony Spartacusa Premier 3.0 http://infinitibike.pl/glowna/31-spartacus-preier-30.html ale mam problem z doborem ramy - żona ma dokladnie 168 cm więc na granicy 17 i 19 cali wg producenta. Którą ramę radzicie wziąć? Może mamy tu jakąś kobietkę z tym rowerem albo męża żony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 @seliustius A to zmienia sytuację - przy takiej nodze możesz brać crossa 19" - a jeśli ma odpowiednio długie ręce to może i nie będzie konieczności manewrowania mostkiem , póki co... Tyle że crossem jest tylko integral - oba pozostałe to tzw "mtb" - więc czy na pewnio wiecie czego chcecie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seliustius Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 wlasnie i tu jest ból, czy moglbys polecic cos jeszcze z crossowych? czy mtb tez sprawdzi sie na miejsckich szlakach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 wypisałem 5 w poprzednim poście - jeszcze ci mało ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seliustius Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) juz mam metlik w glowie, mlodemu sie nie podoba bo kolor zly wiec mam kolejne zestawienie, osobiscie lazaro wydaje mi sie najlepszym rozwiazaniem : http://allegro.pl/2018-king-of-the-road-lazaro-integral-v3-men-19-i7231347362.html#thumb/8 http://allegro.pl/rower-spartacus-cross-4-0-alivio-9s-blokada-gratis-i6874153525.html#thumb/1 http://allegro.pl/wypasiony-pogromca-szosy-full-alivio-kands-maestro-i6912531116.html Edit: Kupiony Lazaro Integral v3 Dzieki @Pablo59 za pomoc Cytat Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez seliustius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Jedno i to samo tylko pod innymi nazwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goorek Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Ten Lazaro v3 men z kołami 28 cali dla faceta 183 cm to tylko raczej z ramą 19? Bym sobie go zakupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Na 21" pewnie sobie będziesz obijał wydmuszki - na 98% 19 będzie właściwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatall1ty Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Panowie, wiem, że rower kupuje się głównie pod jedną osobę ale.. Mam 191cm wzrostu i długość nogi 91cm, brat też chciałby czasem wyskoczyć za miasto, 183cm i długość nogi 84cm, rama 19 w lazaro v3 będzie odpowiednia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Dla brata zdecydowanie tak .... ty powinieneś brać 21 (bo większej nie ma). Jeśli to ty masz być głównym użytkownikiem, to nie kombinuj z za małym bo szkoda zdrowia i nerwów Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez Pablo59 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatall1ty Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 A opcja z 19 i zwiększeniem siodełka będzie ok? Czy jednak 21? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi