remover Napisano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 A sorry, wziąłem budzet z nazwy tematu, nie zauważyłem twojego 1500 max. Tak masz rację, mistral ma dość twarde przełożenia, a biorąc pod uwage jeszcze sztywny aluminiowy widelec, to ten rower jest dobrym wyborem na jazdę po płaskim krajobrazie i najlepiej w komplecie z rownymi drogami . Niemniej rowerek jest ciekawy, a w tej cenie bezkonkurencyjnym. Ale też da się w razie potrzeby zamontować korbę 2x/3x, przerzutkę i manetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek9248 Napisano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) a mógłbyś mi go jakoś zestawić z Lazaro v2? Nie ukrywam, że się mocno nastawiłem na ten rower. Rama 21' według producenta ma 83 cm, to chyba powinna pasować jeśli ja mam do krocza około 87? W dodatku szukałem wpisów pod kątem V2 i centymetrów, no i osoby o +/- moim wzroście sobie chwalą. Nie wiem co myśleć o tym. Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez Tomek9248 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 No ty chcesz się przesiąść z roweru, który jest za mały dla ciebie. Więc głupio by było wydać kasę na kolejny mały rower. Więc przymiarka w twoim przypadku była by bardzo wskazana. Poszukaj może masz w okolicę dystrybutorów Transroweru, przymierz ich dowolny cross z ramą 21" bo ona jest taka sama. Lub po znajomych poszukaj. A lazaro z urbanem ciężko porównać, bo to są różne rowery. Jeden cross, drugi fitness - https://roweroweporady.pl/rower-typu-fitness-hybryda-co-to-za-rower/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek9248 Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 Zapytałem na grupie facebookowej użytkowników Lazaro/Kands. Wychodzi na to, że ten romet staje się coraz bardziej kuszącą opcją. Udałoby mi się zamknąć kupno roweru + kask w 1000 zł, a nie ukrywam, że to dla mnie ważne przy tak sporadycznym i rekreacyjnym użytkowaniu. Wciąż obawiam się tylko tych przerzutek. Całe życie używałem jakiś marketowych/komunijnych rowerów, ale miały one 21 biegów i jednak to przełożenie 1/1 (dwie największe zębatki) dawało dużo komfortu. Czy przy 9 biegach nie będzie jechało się "ciężej"? To dla mnie dość ważne, bo dokładając do roweru ciężkie siady oraz koszykówkę, chciałbym żeby jazda była przyjemnością, a nie kolejną walką dla mięśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 Jeżeli nie masz tam gdzie jeździsz dużo podjazdów i to są głownie drogi asfaltowane to urban może byc. Jeżeli teren pagórkowaty i/lub nie masz dużo siły w nogach to kup coś innego z 3x8/9. Lub znów że urban, ale pod upgrade do 2/3x9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 Weź i zmierz tę nogę bez żadnych kucań - ja mam 86 przy 176 wzrostu :) Jeśli masz taką długą "górę" na jaką wygląda to zapomnij o 21" lazaro czy kandsie ... Jeśli się boisz napędu 1x9 to wygugluj mistrala city - 3x9, jeszcze niedawno trafić można go było w 23" za lekko ponad 1000 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek9248 Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 Tych City już chyba nie ma na wyprzedażach, teraz są za 1500 złotych. Pomierzyłem się dokładniej i wyszło, że noga (bez butów) ma 91 cm, a tu jest reszta moich wymiarów. Znalazłem ten kalkulator gdzieś na forum jako polecany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek9248 Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Dla potomnych Kupiłem rometa 23'. Z reguacją siodełka pasuje dobrze. Kierownik mógłby być z 5 cm wyżej. Po równych drogach/brukach jak po chmurce. Po dziurach już jest średnio, trochę strach jeździć przy nawet niewielkich łatach. Gwarancja i realizacja do dupy, nie polecam kupowania online. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) Miałem wcześniej Lazaro 21 cali i dałem "śmiga" znajomemu (195cm) to wyglądał na nim jakby jeździł na zabawce i sam mówił, że rama za mała. Więc strzelam, że możliwe, że 21 cali to za mało. To ile on waży, 150kg? Mam około 194cm wzrostu i jak go kupowałem ważyłem 94kg i nie wyglądałem na nim jak na zabawce... obecnie -10kg. 21/28, noga od wewnątrz chyba koło 90 paru, nie pamiętam dokładnie, ale nogi mam bardzo długie Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Kierownik mógłby być z 5 cm wyżej. http://allegro.pl/adapter-do-rury-sterowej-przedluzka-czarny-probi-i6941860202.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obcy2 Napisano 23 Września 2017 Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Witam. Krótko jaki rower crossowy polecacie kupić za max 1500zł do szybkiej jazdy głównie po asfalcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Października 2017 Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Tutaj nic się nie zmieniło. Kands Maestro Lazaro Integral v3 Jeżdżę na Integralu od pół roku i od razu średnia prędkość skoczyła do 25-30km/h. Mocno tracę, gdy jest wietrznie, bo wtedy przez sylwetkę na rowerze wytracam jakieś 5km/h (gdy się pochylam i pedałuję tak samo to prędkość idzie właśnie średnio o 5-7km/h w górę). Na fabrycznych kołach da się całkiem wygodnie jeździć po asfalcie, wjechanie na mocno piaszczyste drogi to już jazda figurowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 18 Października 2017 Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Orkana 4 za 1599 z allegro teraz.. nie zadne tam kandsy_łazęgi z geometrią sh*tu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 18 Października 2017 Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Dokładnie myślę ze taniej już nie będzie. Ja kupiłem za 1559 z dostawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 1559 ? wow, a gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 https://sklep.konaworld.pl/pl/p/Rower-ROMET-ORKAN-4-M-czarno-szary/1652 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynameismud Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Cholera a ja kupiłem używany z poprzedniego roku :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 eries ma lepszy osprzętjakbys zobaczyl piwnicę w ktorej montowane są te rowery, zmienilbys nie tylko ze wzgldu na rozmiar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Nieważne gdzie składane tylko jak :-P a co do orkana to trzeba zadzwonić do sklepu i zapytać o dostępność ramy 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark1 Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Ja przesiadłem się z roweru górskiego z decathlonu rockrider 340 na rower crossowy Kross evado 4.0. Większość moich tras to asfalt i miasto choć zdarzają się leśne ścieżki i bezdroża. Evado daje sobie naprawdę radę i w porównaniu z moim poprzednim rowerom jest to przepaść. Puki co wielkim zaskoczeniem na plus jest siodełko o którym czytałem że jest raczej nie wygodne, moje odczucia są bardzo pozytywne przy jeździe bez przerwy około 1,5 godz. w ogóle nie odczuwam jakichś negatywnych doznań Ja swojego evado 4.0 2017 kupiłem za 1690 i uważam tą cenę za przyzwoitą, a rower jak najbardziej godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linek Napisano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Witam, Skradziono mi rower, potrzebuję zakupić nowy. Szukam roweru crossowego, jazda przeważnie po mieście. Zdarzy się las i 30km asfaltu. Potrzebuje czegoś uniwersalnego. Miałem Bulls Cross Swing sprawdzał się bardzo dobrze. Mam 196 cm wzrostu, 90 cm długość wewnętrzna nogi. Szukać ramy z przedziału 58 - 60 cm? Do 1200 zł maksymalnie. Znalazłem coś takiego, co jest najbardziej warte uwagi? Co odrzucić? http://allegro.pl/idealny-rower-crossowy-white-sc-comp-ff-deore-cube-i7083267423.htm http://allegro.pl/crossowy-everest-deore-xt-3x9-kola-28-60cm-disc-i7072805096.html#thumb/10 https://www.olx.pl/oferta/duza-szosa-bergamont-hybryda-60-cm-CID767-IDiMgTp.html https://www.olx.pl/oferta/cube-curve-pro-cross-trekking-CID767-IDpYVyD.html https://www.olx.pl/oferta/rower-cross-cube-curve-slx-CID767-IDpogVR.html https://www.olx.pl/oferta/rower-szosa-vermont-cross-CID767-IDnu0vg.html https://www.olx.pl/oferta/rower-cross-trekking-winora-dakar-cross-kola-28-alivio-duza-rama-CID767-IDoFbmI.html Jestem z Radomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magicwojtek Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Hejka. Nowy sezon więc trzeba coś kupić :-). Dotychczas jeździłem.jakas Merida 6-7 letnia -goral. Głównie jeżdżę po asfalcie lub utwardzonych drogach (więc myślę o crossie). Cena 1300-1700 zł. Myśle o evado 3, cliffs 70 lub kands maestro. (Jak tak to jaki model rocznikowy szukać?) Moja waga 90-100 kg, 185. Czyli rozumiem że najlepiej 21-22 cale rama? Jakiś sklep polecacie oprócz allegro z ratami 0% :-p?? Edytowane 25 Stycznia 2018 przez Magicwojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 185 wzrostu to dla kandsa maestro akurat niekoniecznie już na rame 21" się kwalifikuje - zależy jak długą masz nogę... Sporo zresztą o tym było tu juz pisane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magicwojtek Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Wychodzi mi 20.09 cali wg obliczeń )81 x0.63 i dzielone przez 2.54). Czyli 20 ale.wg strony to jest na 172-175 xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 a używany? np. taki? https://www.olx.pl/oferta/rower-wanderer-28-karbon-deore-xt-super-lekki-CID767-IDrdoKt.html#35d81c4702 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi