kret11 Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 (edytowane) Ok, po przeczytaniu kilknastu stron odrzucam Lazaro ze względu na cenę, ale zacząłem się wahać pomiędzy tymi dwoma: http://allegro.pl/rower-remiro-viper-super-cross-full-alivio-2016-i6341217525.html http://allegro.pl/rower-spartacus-cross-4-0-amor-blokada-alivio-2016-i6328612149.html różnią się hamulcami, piastami, obręczami Co myślicie? Edytowane 20 Lipca 2016 przez kret11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nolbi Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Moim zdaniem oba są mocno zbliżone do siebie. Różnią się 100zł ceną..... - ja mam od 2 miesięcy Remiro - cały czas jestem z niego mega zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 @kret11: w praktyce różnią się jedynie ceną i kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robrado Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Ok, po przeczytaniu kilknastu stron odrzucam Lazaro ze względu na cenę, ale zacząłem się wahać pomiędzy tymi dwoma: http://allegro.pl/rower-remiro-viper-super-cross-full-alivio-2016-i6341217525.html http://allegro.pl/rower-spartacus-cross-4-0-amor-blokada-alivio-2016-i6328612149.html różnią się hamulcami, piastami, obręczami Co myślicie? Jaki dokładnie model korby ma remiro viper? Może na tym przyoszczędzili w stosunku do lazaro/spartacusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikonmen Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Remiro ma korbę z gumy lub papieru niestety nie da się jeździć bo się wygina zawsze w inną stronę Co wy z tymi korbami ? Jakiś problem jest ? Pęka ? łamie się ? nie rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret11 Napisano 21 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 (edytowane) Jaki dokładnie model korby ma remiro viper? Może na tym przyoszczędzili w stosunku do lazaro/spartacusa? korba shimano FC-M 371 Edytowane 21 Lipca 2016 przez kret11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 21 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Jaki remiro - to wypisz wymaluj Kands Maestro wszystkie komponenty te same, sprzedawca najwyraźniej dobił deal z producentem, że może go sprzedawać pod inną nazwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nolbi Napisano 21 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Dokładnie - rozmawiałem z gościem sprzedającym remiro - na ich zamówienie producent Lazaro/Kandsa składa te rowery z tych samych podzespołów co Lazaro a sprzedaje pod marką Remiro. Jedyna różnica - Lazaro ma już stacjonarną sieć serwisową (np w Łodzi jest punkt serwisowy) - Remiro nie ma -wysyłkowo realizowana jest gwarancja -tam pokrywam np ja wysyłkę a w drugą stronę... sprzedawca Remiro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkiszymek Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Dostanę gdzieś remiro z ramą 17cali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 (edytowane) póki co nie robią ... analogia do maestro ... Edytowane 22 Lipca 2016 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert29 Napisano 24 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Witam. Korzystałem jakiś czas temu z podpowiedzi osób "pozytywnie zakręconych",które wiedzą o wiele więcej niż ja na temat rowerów. Jestem szczęśliwym posiadaczem Kellys-a Phanatic-a 90 ,między innymi dzięki przeglądaniu tego forum. W sobotę z moją kobietą wybrałem się na małą przejażdżkę.Jechała na pożyczonej meridzie crossway 20. Zrobiliśmy ponad 60 km i złapała bakcyla . Chcielibyśmy jeździć częściej.Pytanie nasuwa się samo.Co kupić do 1500 pln? Ważne są dla mnie przerzutki min..Alivio.Wszystkie z niższej półki nie wchodzą w grę. Szukamy roweru crossowego bez tarcz. Mile widziane opinie Pań,które mają doświadczenie w jeździe na "crossach". Wiem,że będzie trzeba pomyśleć o wkładce żelowej lub wymianie siodełka na bardziej komfortowe niż to w meridzie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 24 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 http://rowerykands.pl/rowery/92-kands-mestro-lady-28-model-2016.html bez tarcz, rama damka, alivio jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 24 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 @robet29: Potrafisz podeprzeć jakimikolwiek argumentami potrzebę posiadania min. alivio? No chyba, że chodzi o napis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert29 Napisano 24 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Dziękuję.Mignęło mi gdzieś Lazaro integral v3,nie wiem czy są wersje dla kobiet i nie mogę znaleźć aktualnych ofert w necie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 24 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Chyba żartujesz, że nie możesz : http://allegro.pl/2016-queen-of-the-road-lazaro-integral-v3-lady-i6337447353.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert29 Napisano 25 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Oprócz tych rowerów,jest coś jeszcze godne polecenia w tym przedziale cenowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 25 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Nie ma. Za "markowe" przepłacisz i osprzęt na poziomie tourneya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert29 Napisano 25 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Rozumiem,że nie ma co się więcej rozglądać. Trzeba znaleźć najlepszą ofertę i kupić jeden z tych dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert29 Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Zastanawiam się czy nie zaoszczędzić paru złotych i nie kupić lazaro v2: http://allegro.pl/mocna-crosowa-2016-lazaro-integral-v2-lady-2xacera-i6362320082.html?reco_id=d628aae1-53ee-11e6-b1e0-56847afe9799&ars_rule_id=201 w porównaniu z v3: http://allegro.pl/2016-queen-of-the-road-lazaro-integral-v3-lady-i6372152142.html nie wypada wcale źle. Można parę stówek zaoszczędzić i raczej wielkiej różnicy się nie odczuje,przy jeździe typowo "niedzielnej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert29 Napisano 28 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Dziękuję za podpowiedzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikonmen Napisano 28 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Co mamy odpowiadać?? Przeczytaj w tył kilkanaście wątków masz 200 odpowiedzi na twoje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert29 Napisano 28 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Wybór jest trudny,bo to rower dla kobiety Kolejny rower wart uwagi. Spartacus Cross 4.0. Trzeba będzie po prostu zdać się na wygląd,czyli wybierze.......najładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 28 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 (edytowane) No to zastanów się kolejny raz "czy nie warto przyoszczędzić parę stówek" i nabyć wersję 3.0 - per analogiam "w porównaniu z 4.0 nie wypada wcale źle" :) Żeby oszczędzić ci odkrywania na nowo "dziewiczych terenów" podpowiem, że możesz jeszcze się natknąć na remiro viper (tu bez numerków, ale za to explicite albo alivio, albo acera) ; kands maestro / kands crossline ; vip1300 maxx i parę jeszcze innych ... Edytowane 28 Lipca 2016 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 28 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Jeśli o napęd chodzi to acera z serii 3000 jest takim samym g...m jak alivio 4000. Tym się nie sugeruj. Widelec NVX w stosunku do NEX też wiele lepszy nie jest. Działają tak samo czyli prawie wcale i złapią spore luzy po miesiącu intensywnej jazdy. Nie wiem czy manetki altus, które są w tym tańszym mają możliwość dwustronnego zrzucania bo to byłaby jak dla mnie jedyna istotna różnica. BTW: Jeśli się zdecydujesz na któryś z powyższych to rozważ wymianę opon bo te nylonowe CST zupełnie nic nie trzymają na wilgotnym asfalcie (jak po lodzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trelemorele Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Jest jakaś obniżka na Eries Eveo Cross na hydraulice tylko na kolor biały. 1650zł. Reszta 1799zł. http://allegro.pl/2016-eries-cross-dysk-alivio-blokada-27-biegow-bia-i6115742723.html Jestem własnie po zakupie. Przy moim wzroscie 182 cm wziąłem ramę 20,5. Gdybym mierzył kilka cm mniej rama 20,5 była by za duża. Teraz na wyglad nadal wydaje mi się duża ale podczas jazdy pozycja jest super nawet chyba jeszcze cofnę siodło max ku tyłowi. Rower sprawia wrażenie solidnego, kształty ramy są świetne. Najgorzej na całości wyglądają pedałka i sam amortyzator- nie mam doświadczenia ale jak na nowy to ma już luzy wg mnie. Przeszkadzają mi również trochę manetki a wlasciwie dzwignia do zbijania przerzutek ktora operuje się palcem wskazujązym i przez ułożenie tej dźwigni nie mogę całą dłonią złapać za chwyty podczas jazdy. Trochę to dla mnie dziwne. Reszta super pozytywnie. Największy + to sama rama podkreślę jeszcze raz, ze wyglada świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi