nikonmen Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 (edytowane) Kup remiro jeżeli się podoba, a resztę dołóż do wymiany suportu, piasty czy klocków hamulcowych (fabryka kiepska jest), jeżeli nie podoba się to weź inny. Różnica jest żadna w moim czy twoim przypadku. Również miałem ten dylemat, a zaoszczędzoną kasę zainwestowałem w małe zmiany pod siebie. Może za resztę kasy osprzęt typu błotniki czy oświetlenie. Ja wymieniłem suport na wyższy model, klocki, siodełko, mostek regulowany. W kolejce piasta tył novateca na maszynach czeka, potem piasta przód. Następnie zaciski v-brake zmiana na alivio lub deore. Edytowane 4 Lipca 2016 przez nikonmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekk_s Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 nikonmen - kupić zeby od razu wszystko zmieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nolbi Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Temat wałkowany przez kilkanaście ostatnich stron tego wątku - warto cofnąć się i z ostatniego miesiąca jest sporo opinii . W zasadzie widzę że przez ostatnie wątki te same osoby się wypowiadają, wyrażają te same opinie bo co niektórzy mają lenia i nie chcą zapoznać się z tym co było już napisane Remiro Viper - 1350 zł , Kands Maestro - 1500zł , Lazaro Integral v3 - 1500zł - wszystko bardzo zbliżone do siebie. Także - wybierz ten który Ci się kolorem podoba najbardziej . Ja i nikonmen mamy Remiro Viper i polecamy bo jest z tych 3 najtańszy a w zasadzie różnica między nimi minimalna. WAŻNE -dobierz dobry rozmiar ramy - ja mam 181 cm wzrostu i 19tka jest idealna . Zależy jaki Ty masz wzrost- rama tych rowerów jest ciut wydłużona stąd byś nie przesadził z rozmiarem ramy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekk_s Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 mam równe 180 i tylko 15 lat, więc myślę, że jeszcze coś urosne do 18tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nolbi Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 na 180cm i do 185 cm moim zdaniem zdecydowanie rama 19 w tym modelu. chyba że zakładasz dobicie do 195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekk_s Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Nie zakładam, natomiast uprawiam sport i cały czas rosnę, ale tak czy siak jeśli nawet kiedyś tam dobiłbym do 190 to nie będzie to wcześniej niż za 5 lat. A jeśli chodzi jeszcze o te części które wymieniłeś - wymiana powoduje znaczne podwyższenie komfortu/jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 5 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Na pewno poprawia samopoczucie (żeby nie było - nie mam nic przeciwko , każdy może robić z rowerem co mu się tylko zamarzy ) - ale wymieniać suport na dzień dobry to chyba przesada . A na marginesie - mostek zmieniony na regulowany bo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KorBlack Napisano 5 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Jaki rozmiar ramy Remiro Viper , Kands Maestro , Lazaro Integral v3 - 17' czy 19' - waga 70kg 175 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberttrebor Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Najlepiej sie przymierzyć do roweru,no ale w rowerach crossowych lepiej dobrac rame większa niz te ktora używamy do MTB,ja sugerował bym bardziej 19",no ale wcześnie j lepiej sie przymierzyć ewentualnie zmierzyć przekrok po wewnętrznej i przeliczyć przez odpowiedni współczynnik stosowany dla rowerow crossowych ktory wzór mozna znaleźć w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikonmen Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Rozmiar roweru to tylko poniekąd wzrost. Ja lepiej czułem się na 21" jednak długość nogi nie pozwalała. Mierz długość nogi i wysokość ramy. Jak zsiądziesz z siodełka żebyś sopranem nie śpiewał. Ja mam nogę 80cm i luzu jest 1,5cm pomiędzy klejnotami, a ramą. Więc zmierz nogę od wewnątrz czy tam wysokość krocza. Jak masz powyżej 83cm bierz 21" jak mniej bierz 19" bo obijesz co nieco jak się zapomnisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anna_Maria Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Witam wszystkich,Mam 160 cm i 45 kg, dlatego poza wyposażeniem waga roweru jest dla mnie istotna. przeczytałam 50 wcześniejszych stron i na swoje potrzeby waham się pomiędzyLazaro Generation 2 http://allegro.pl/lazaro-generation-v2-lady-hydraulika-acera-suntour-i6295449461.htmllub Lazaro Evolution 3 http://allegro.pl/full-alivio-wysoka-polka-mtb-lazaro-ev-3-lady-i6308358450.html ceny są bardzo podobne, wiec mam watpliwości czy Evolution jest lepszy? Ile ważą te rowery? A może ktoś poleca inny model?z góry dzięki za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Ale temat jest o crossach - to skąd raptem pseudo-MTB ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 W przypadku Remiro/Kands/Lazaro/Spartacus lepiej brać ramę mniejszą, bo one mają wydłużoną geometrię. Dla wzrostu 175 19" jest idealna. 21" to dla wzrostu 185 się bierze w przypadku tych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ovDarkness Napisano 11 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 (edytowane) Do usunięcia. Edytowane 11 Lipca 2016 przez ovDarkness Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Resel Napisano 11 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 (edytowane) W przypadku Remiro/Kands/Lazaro/Spartacus lepiej brać ramę mniejszą, bo one mają wydłużoną geometrię. Dla wzrostu 175 19" jest idealna. 21" to dla wzrostu 185 się bierze w przypadku tych marek. Tutaj się udzielę - od kilku tygodni mam Kandsa Maestro, rama 21" przy 186 cm wzrostu. I ze swojej pozycji na rowerze nie jestem za bardzo zadowolony - zbyt pochylona, głowę muszę bardzo zadzierać, dużo ciężaru ciała idzie na dłonie, przez co bolą po dłuższej jeździe. Czy wymiana mostku na regulowany rozwiąże te problemy? Jeśli tak, polecacie jakiś model w rozsądnej cenie? Edytowane 11 Lipca 2016 przez Resel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 11 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Co wy chcecie od suportu czy piast w remiro? To jest najniższa budżetówka, ale nie ma co zmieniać dopóki się nie rozpadnie (w przypadku piast to jak się o nie zadba to i 10kkm przejeżdżą, a suport to zmieniać od razu z korbą bo ta się wygina pod cięższą nogą). Jeśli miałbym się do czegoś czepiać to do ramy bo w stosunku np. do maestro 2014 to jest spory regres - obecnej ramie bliżej do roweru ukraina niż do crossowego (stery niezintegrowane). Może nie ma to większego znaczenia z technicznego pkt widzenia ale mi się nie podobają stalowe miski sterczące z chudziutkiej główki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysic Napisano 11 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Weź Orkana Uzasadnisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trelemorele Napisano 11 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 (edytowane) Wszyscy piszą o wydłużonych ramach rowerów od Transrower tj Kands, Lazaro, Remiro. Przyglądając się baczniej I porównując geometrię tych ram względem innych crossow choćby po samych zdjęciach doszedlem do wniosku, że wyglądają one pokracznie ! Długa rama i oddalone przednie koło prawie jak w chopperze sprawiają że rower nie wygląda dobrze. Miałem kupić Kandsa Avantgarde ale odpuszczę na rzecz Eries. Mam tylko pytanie jaki rozmiar ramy dla Eries Eveo Cross Disc będzie dla mnie odpowiedni. 19 czy 20,5? Mam 182 cm wzrostu ważę 70-74 kg. http://allegro.pl/2016-eries-cross-dysk-alivio-blokada-27-biegow-sza-i6115858890.html Edytowane 11 Lipca 2016 przez trelemorele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 11 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Zależy co chcesz z tym rowerem robić jak niedzielne wyjazdy z roddziną, jazda po śceżkach rowerowych, szeroko pojęta turystyka to faktycznie lepiej poszukać krótszej. Ja uważam, że rower crossowy jako coś pomiędzy przełajem a MTB powinien jednak być długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Mam tylko pytanie jaki rozmiar ramy dla Eries Eveo Cross Disc będzie dla mnie odpowiedni. 19 czy 20,5? Mam 182 cm wzrostu ważę 70-74 kg. http://allegro.pl/2016-eries-cross-dysk-alivio-blokada-27-biegow-sza-i6115858890.html Zwróć uwagę na wysokość przekroku - jak podają w 19 " jest to 78 cm, a w 20,5 " już 83 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberttrebor Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 (edytowane) To nie MTB tak ze większa rama trochę zwiększy komfort w crossie.Przy wzroście 182 bardziej pasuje ta większa ,ale jak wspomniano powyżej zmierz "prze krok". Edytowane 13 Lipca 2016 przez roberttrebor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret11 Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 http://allegro.pl/rower-remiro-viper-super-cross-full-alivio-2016-i6341217525.html http://allegro.pl/2016-king-of-the-road-lazaro-integral-v3-alivio-i6322713691.html którego wybrać w tym przedziale cenowym? a może jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikonmen Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Przeczytaj kilka stron w tył, od dwóch miesięcy mówi się o tych rowerach. Wysil się troszkę i poczytaj. Szkoda pisać w kółko to samo. Pół godziny lektury i wiesz wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nolbi Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Ech - ponieważ niedawno zasięgałem sam porady co do remiro, po jego zakupie często komentowałem /polecałem go niezdecydowanym jako wart zakupu produkt (ale opinii o nim było jak na lekarstwo) -teraz jak widzę w kółko te same pytania to chyba jestem tak samo leniwy jak Ci co dorzucają kolejne wpisy w tym wątku odpytujac w kółko o te same modele. Im się nie chce przeklikać kilka stron wstecz by przeczytać opinie na temat tych rowerów, a mi już nie chce się chyba odpisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysic Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Unibike Crossfire GTS Uzasadnienie znajduje się w wątku [1500-2000] rower crossowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi