rezzien Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) KANDS MASTERO 2015LAZARO INTEGRAL V3 2015 Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez rezzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zizitop901 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) i mamy na 1wszym obrazku błąd bo tak się nie określa rozmiaru ramy. 2gi jest poprawny. Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez zizitop901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuzzy80 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Dzięki za zdjęcia. Czyli nadal nie wiem jaki rozmiar kupić :-( Dodatkowe zamieszanie wprowadza Eries Eveo :-) Całe szczęście do niego mogę przymierzyć się w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zizitop901 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Pisałeś 21cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuzzy80 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Pisałem, że miałem okazję się przymierzyć do 21" Kandsa, ale docelowo chciałbym kupić Lazaro. Dlatego zastanawiam się czy rama ma takie same wymiary, żeby nie kupić za dużego roweru. Inna sprawa to to, że Lazaro póki co nadal na allegro nie ma, więc rozważam też Eries Eveo http://allegro.pl/cross-disc-eries-eveo-shimano-lx-9-x-3-19-i5218209621.html. Edit: tak wiem, że mogę zwrócić, ale wolałbym uniknąć dodatkowych kosztów transportu. Chyba jednak zaryzykuję z 21". Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez fuzzy80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zizitop901 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Zakup internetowy gwarantuje możliwość zwrotu towaru bez podania przyczyny w ciągu 7-14 dni dokładnie nie pamiętam. To duży plus. Więc jak 19 bedzie mało wymienisz na 21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuzzy80 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 A ja zdecydowałem się właśnie w weekend na rower Eries stwierdziłem, że ważny jest osprzęt i uważam, że za tą kasę nie kupię nic lepszego ma wszystk oco mieć powinien rower krosowy a nowe Alivio i przerzuty LX to tylko utwierdziły mnie w tym przekonaniu kolumb74 czy możesz, proszę, zwymiarować swój rower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rezzien Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Inna sprawa to to, że Lazaro póki co nadal na allegro nie ma Nie ma bo wykupili. Ja też czekam, zapewne niebawem pojawi się nowa aukcja z nowym towarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zizitop901 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Jest ryzyko jest zabawa...ja dziś zrobiłem rowerkiem 29 km i jestem miło zaskoczony lekkością jazdy nawet po leśnych drogach i sporym zapasem mocy przy wzniesieniach o nachyleniu myślę że ze40st było i o długości ponad 100m i muszę pochwalić hamulce są precyzyjne oraz mechanizm przerzutek i manetek sporo było przełożeń bo teren był rozmaity i jest ok. Jeszcze słowo o ramie jest sztywna czuć że jest bardzo stabilna i nawet przy jeździe pod wzniesienie na stojąco rama nie ulega przeciążeniom moich 100 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuzzy80 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Nie ma bo wykupili. Ja też czekam, zapewne niebawem pojawi się nowa aukcja z nowym towarem. Mają się pojawić jutro, taką informację dzisiaj dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtomashx Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Jaka jest realna waga Lazaro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati1352 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Lepszy Integral v3 czy Maestro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtomashx Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Co dwie strony masz odpowiedź na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati1352 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 No niby tak ale co użytkownik to inne zdanie... A to, że podstawowa hydraulika, a to, że klon Kandsa i się nie opłaca... I weź tu bądź mądry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtomashx Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Maestro ma gorszą korbe i reszta to samo. Nie warto dopłacać do Maestro i lepiej kupić Lazaro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati1352 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Maestro ma gorszą korbe i reszta to samo. Nie warto dopłacać do Maestro i lepiej kupić Lazaro. No i takiej odpowiedzi oczekiwałem. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knorek Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Panowie, To w koncu ktory kupic? Lazaro,Maestro czy moze ten Eris Evado? Pogoda coraz lepsza wiec sprawa pilna☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati1352 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Polecają Lazaro, chociażby ze względu na lepszą korbę a i cena lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuzzy80 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Lazaro Integral V3 lepsze od Kands Maestro, ale Eries Eveo wydaje się być zdecydowanie lepszy i te dwa właśnie biorę pod uwagę. No to się zdecydowałem na Eries Eveo jednak. Rama faktycznie jest krótsza niż Maestro, ale jest to niewielka różnica, co dla mnie akurat jest na plus: kierownica jest nieco bliżej, przez co nie trzeba się mocno nad nią pochylać. Jedzie się wygodniej po prostu. Hamulce i przerzutki świetnie działają, rower wręcz płynie :-) I właśnie ten osprzęt mnie przekonał, mimo że Lazaro bardziej wizualnie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian398 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Dzwoniłem do sklepu gdzie sprzedają Lazaro i powiedzieli że za 3-4 dni ponownie pojawi się na allegro więc masz jeszcze kilka dni do namysłu który rower wybrać. Ja biorę Lazaro v3 wersja na 2015 rok. Warto przed zakupem dokładnie sprawdzić opis bo są pewne nieścisłości co do wersji i roku produkcji w aukcji na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knorek Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Widziałem ze ten Eris sprzedaje gość z Poznania , a ja właśnie jestem z Poznania wiec jutro podjade zobaczyć i może sie przejadę tym Erisem . Może komuś coś sprawdzić z forumowiczów jeśli chodzi o tego Erisa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian398 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Ten eries eveo ma cały osprzęt lepszy od Lazaro a różnica ceny to tylko 100 zł więc oferta jak najbardziej opłacalna. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez damian398 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 eries eveo ma cały osprzęt lepszy od Lazaro Nie ma lepszego osprzętu. Manetki ma znacznie gorsze, korbę zdaje się też, reszta co najwyżej porównywalna. Na plus: krótsza niż w Lazaro rama i lepsze koła. Co ciekawe rama jest przeznaczona pod tarcze (charakterystyczne zaczepy na jednym ze zdjęć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuzzy80 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Chyba masz na myśli model Eveo, ja pisałem o Eveo Disc: http://allegro.pl/cross-disc-eries-eveo-shimano-lx-9-x-3-19-i5218209621.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Fakt, miałem na myśli niższy model. Wersja Disc rzeczywiście warta uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi