Przemo78 Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 a co bylo nie tak z northtrc caledon ze go nie kupiles? bo z tego co pamietam to byles go ogladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominv8 Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 ja nie byłem go oglądać, a rometa kupiłem bo chciałem mieć hamulce tarczowe, a w tej cenie nie ma dla rometa konkurencji jak na razie bo za northeca trzeba dać 2 tyś, a za orkana 4 dałem 1595 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo78 Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 ok, rozumiem musialem cos pomylic \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hysio Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Proszę tu masz cilfa poniżej 2000 zł http://www.rowerzysta.pl/rower-crossowy-kellys-cliff-70-night-2014.html sklep internetowy interesuje mnie zakup stacjonarny w warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fusserg Napisano 11 Września 2014 Udostępnij Napisano 11 Września 2014 ja nie byłem go oglądać, a rometa kupiłem bo chciałem mieć hamulce tarczowe, a w tej cenie nie ma dla rometa konkurencji jak na razie bo za northeca trzeba dać 2 tyś, a za orkana 4 dałem 1595 Ja oglądałem Northteca VB. Gdzie nabyłeś orkana alle czy stacjonarnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo78 Napisano 11 Września 2014 Udostępnij Napisano 11 Września 2014 fusserg, i jak ten northtec, jakie wrazenia? mozesz cos wiecej powiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominv8 Napisano 11 Września 2014 Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Orkana nabyłem w Katowicach sklep www.kakaduo.pl, ale brałem go w kartonie bo mi się tak do auta mieścił idealnie. Ale możesz śmiało kupować przez internet bo złożyć to łatwizna, więcej czasu zajmuje odwijanie gąbek zabezpieczających niż składanie roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gindox Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Witam. Szukam roweru do max 1500zł. Mam na oku: lazaro senatore http://allegro.pl/nastepca-king-of-the-road-lazaro-senatore-v3-cross-i4555520002.html kands maestro http://allegro.pl/2014-wypasiony-pogromca-szosy-kands-maestro-alivio-i4579300119.html Jeśli macie lepsze propozycje napiszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribeiro Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Minimalnie ponad budżet: http://allegro.pl/rower-romet-orkan-4-0-m-28-2014-hamulce-hydraul-i4567020626.html Wg mnie w tej cenie ciężko znaleźć coś lepszego. Ewentualnie: http://allegro.pl/rower-28-northtec-caledon-vb-wyprzedaz-i4598482751.html Pozostaje parę groszy na dodatkowy osprzęt o ile będziesz taki potrzebował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Co do Rometa zgoda, ale co fajnego widzisz w Northtecu? Bo ja tylko regulowany mostek. Reszta porównywalna albo gorsza niż w Kandsie, a rower droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gindox Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. A z tych, które ja podałem to który lepszy ? Ponadto słyszałem, że w kandsie geometria trochę została skopana. Prawda to ? Edytowane 13 Września 2014 przez gindox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fusserg Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 (edytowane) fusserg, i jak ten northtec, jakie wrazenia? mozesz cos wiecej powiedziec? Bardzo zwinnie, lekko i przyjemnie Co do Rometa zgoda, ale co fajnego widzisz w Northtecu? Bo ja tylko regulowany mostek. Reszta porównywalna albo gorsza niż w Kandsie, a rower droższy. Dla mnie Northtec wizualnie prezentuje się lepiej. Lepsze malowanie. Poza tym Kands osobiscie mi jest za duży. Nie lubię dużych rowerów Tak tylko się zastanawiam czy wystarczy mi ten Northtec na codzienne dojazdy do pracy po 12 km i weekendowe wypady po 20-30 km ? Edytowane 13 Września 2014 przez fusserg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominv8 Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 (edytowane) Malowanie może ładniejsze, ale po pierwszym sezonie uzytkowania raczej nie zwraca się na to uwagi. Polecam rometa orkana 4 http://allegro.pl/rower-romet-orkan-4-0-m-28-2014-hamulce-hydraul-i4567020626.html Mój dzisiaj przeszedł chrzest bojowy wycieczkę 126 km, las błoto piach kamienie asfalty hałdy i generalnie wymiata, a po przejechaniu 100 kilometrów będziesz miał malowanie głęboko w D**** , a poza tym rama będzie zachlapana i obłocona i malowania i tak nie widać. Edytowane 13 Września 2014 przez dominv8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo78 Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 a co sadzicie o tym rowerze? http://allegro.pl/rower-kross-preria-28-shimano-deore-hamulce-magura-i4577521988.html przerzutki deore itp. prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominv8 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Przemo78, ale to jest rower damski. poza tym to ja nie wiem czy ty chcesz kupić rower czy piszesz tu żeby pisać, najlepsze propozycje miałeś podane już na tacy także wydaje mi się że za dużo filozofujesz , kup już ten rower i idź pojeździć. A jak chcesz budżet ograniczyć, to kup Kandsa Lazaro lub Sparatacusa lub coś z marki Cross, przerzutki na poziomie Alivio i Acera i bedziesz mega zadowolony z jazdy. a w tym krossie do tyłu dali deorke chyba na podpuche, ale z przodu jest nie wiadomo co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo78 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 (edytowane) caly czas jezdze na rowerze filozofuje, bo o miesiac musialem przesunac kupno nowego roweru dawno bym kupil maestro/spartacusa, ale nie ma ram 17 calowych, dlatego ja juz wybralem rower - Northteca, ale ze mam czas to szukam sobie na spokojnie jak cos fajnego trafie do kupie zamiast Caledona bardzo ogranicza mnie ta mala rama 17-calowa budzet mam do 1400 zł, max 1500 zł za jakas fajna okazje Edytowane 14 Września 2014 przez Przemo78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiSpeed Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 To za 1500 bierz Orkana 4 i się nie zastanawiaj nawet bo nic innego nie znajdziesz, nie wiem na co czekasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro822 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Szukam również roweru w tym przedziale cenowym z hamulcami tarczowymi, do jazdy raczej po prostej nawierzchni niż po górkach,nie znam się jednak rower ROMET ORKAN 4.0 M 28' który polecacie do jakiej jazdy się bardziej nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo78 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Orkan mi sie po prostu nie podoba, poza tym jest poza moim budzetem, nie potrzebuje tez raczej hamulcow hydraulicznych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominv8 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Przemo ile masz wzrostu ? ja właśnie wróciłem moim orkanem z wycieczki , generalnie zrobiłem przez weekend 220 km a rower mam od 4 dni, także jest super i polecam każdemu żeby dopłacić do budżetu te 50 czy 100 zł to naprawdę warto. Przemo co do rozmiaru, ja mam 175cm wzrostu, rama rozmiar 19 cali, jak na rower crossowy jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiSpeed Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 To ja przy 185 jaka ramę bym musiał mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo78 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 u mnie 17 cali to max a szybki jest Orkan? ma chyba dosc grube opony? mnie zalezy wlasnie na szybkosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
char Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Witam, czytałem wasze propozycje i nie jestem do końca pewny co kupić. Początkowo myślałem o rowerze szosowym, ale jednak zmieniłem zdanie na crossowy, czasami jakiś kamyk lub gorszy grunt. Rower potrzeby mi jest do jazdy do pracy w mieście około 3/4 km oraz weekendowe wypady po około 30 km. Proszę o pomoc Waga 95, wzrost 192 Czy Romet Orkan 4.0 z ramą 21 ? będzie ok ? czy dla mnie jednak coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominv8 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 char dla ciebie idealny będzie 21 cali, Mati dla ciebie też 21 cali i nic więcej ci nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fusserg Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 (edytowane) Przemo co do rozmiaru, ja mam 175cm wzrostu, rama rozmiar 19 cali, jak na rower crossowy jest idealna. Ja w Northtecu przy 19 calach zaczepiałem nabiałem o ramę ( mam 176 cm wzrostu). Ile w twoim Orkanie ma rura podsiodłowa ? Edytowane 14 Września 2014 przez fusserg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi