Hoodyy Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Odebralem osobiscie, skrecali przy mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo78 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 a ktory kolor wybraliscie? ktory najfajniej wyglada na zywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoodyy Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 To juz kwestia gustu, my wybralismy szaro bialy ale to nie ja wybieralem . Dla mnie najladniejszt to kolor Cayona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo78 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) mnie tez sie taki najbardziej podoba, grafitowo-szary a opony? cienkie? szybko sie jezdzi? czyli glownie rama zrobila roznice? a amortyzator jak sie sprawuje? ma calkowita blokate? Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez Przemo78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoodyy Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Ciezko powiedziec bo nie ja jezdzilem. Ja na codzien jezdze na Specu i dla mnie porownanie do Northteca to tak jak by dwa rozne swiaty ale dziewczyna, ktora przesiadala sie z wysluzonego Authora kupionego w jakims markecia to jest bardzo zadowolona. Opony 1.75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo78 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 to dosc grube opony chyba ja bym chcial 35, max 38, zalezy mi na szybkosci ale to mozna bez problemu zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo78 Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Hooddy, i jak sie Caledon spisuje? masz jakies nowe wrazenia czy spostrzezenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoodyy Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Przemo78 na razie wszystko ok ale jeszcze nie zaliczyliśmy całodniowej wycieczki, krótkie trasy po 20 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo78 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 dzieki a na tych oponach jest szybki po asfalcie, male opory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
extensa88 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) zastanawiam się nad kupnem modelu Orkan 2.0 http://allegro.pl/rower-romet-orkan-2-0-m-shimano-tarcza-21-cali-i4499261717.html albo 3.0 Mhttp://www.cyklotur.com/rowery/crossowe/p,rower-orkan-3-0-m-czarno-bialy-2014-romet,263387.html jak myślicie: będzie dobry na kilkunasto kilometrowe traski za miasto? Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez extensa88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Na takie wycieczki wystarczy Ci Orkan 2.0 który ma klase lepszy amortyzator, jeśli będziesz chciał poszaleć trochę szybciej w lżejszym terenie to lepszy będzie z Orkan 3.0 z hamulcami tarczowymi. 3.0 ma lepszą korbę i gorsza o przednią przerzutkę. Reszta jest na podobnym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
extensa88 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 dzięki! marzy mi się też http://www.cyklotur.com/rowery/crossowe/p,rower-orkan-5-0-d-czarno-bialy-2014-romet,280311.html, ale to nie ta półka cenowa.... może kiedyś jakieś wskazówki co do kupna, na co zwracać uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Czy wszystko jest po dokręcane, koła wycentrowane i jeśli bierzesz wersję z hydrauliką to czy hamulce dobrze działalą. W sumie rower jest nowy w razie czego masz gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicha90 Napisano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Witam wszystkich. Zamierzałem kupić jakiś używany rower crossowy dobrej firmy np giant, scott. Zawsze sądziłem że lepiej kupić lepszy a używany. W okolicy miałbym obecnie takie 2: - http://olx.pl/oferta/rower-scott-reflex-55-CID767-ID6I0cp.html#c033fc3c03 - http://olx.pl/oferta/scott-sportster-p4-idealny-CID767-ID6TxyX.html#c033fc3c03 Ale czytając forum dowiedziałem się że są inne fajne rowery mniej znanych firm takie jak kands maestro, eurobike trail o.1 czy też northtec caledon. Wtedy rower byłby nowy i zawsze jest jakaś gwarancja na niego. Ceny dużo się nie różnią. Jeśli byłoby warto to mogę dołożyć jeszcze troche, ale wolałbym wydać po prostu jak najmniej, a dostać jak najlepszy sprzęt. Zatem co doradzacie ?? Będę jeździł pewnie sporo po leśnych ścieżkach, drogach polnych itp, ale po górach raczej wcale. A głównie drogi asfaltowe więc rower tego typu pewnie będzie idealny. Wzrost 184 ale rozmiar to już konkretnie przed zakupem dobiorę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miko93 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Witam wszystkich, piszę, ponieważ mam dylemat i nadzieję, że pomożecie mi go rozwiązać. Przymierzam się od jakiegoś czasu do kupna crossa. Mój budżet na sam rower to nie więcej niż 1800zł, jednak im mniej, tym lepiej (jeszcze trzeba zainwestować w u-locka, oświetlenie itp. a chciałem zmieścić się w 2000zł ze wszystkim). Na początku myślałem nad Kandsem/Lazaro, gdyż stosunek do jakości podobno jest znakomity, a raczej nie będę potrzebować lepszego sprzętu (póki co ). Problem polega na tym, że mam 195cm wzrostu i długie nogi. Dzisiaj robiłem przymiarki w sklepie i jeśli decydowałbym się na crossa, to rama musi mieć 23 cale, a Kands/Lazaro, z czego się orientowałem, produkuje co najwyżej 21-calówki. I teraz moje pytanie: czy istnieje alternatywa Kandsa z ramą 23"? Jeśli nie, to co wybrać? W oko wpadły mi: 1) Unibike Crossfire gts 2014 - http://www.unibike.pl/crossfiregts.html (~1600zł) 2) Kross Evado 2.0 2014 - http://www.kross.pl/pl/2014/cross/evado-2-0 (~1550zł) O ile się nie mylę Crossfire ma lepszą tylną przerzutkę i mocniejszą ramę (DMC 140kg, a u krossa chyba 100kg) no i podpórkę. Niestety się nie znam, więc muszę poprosić o pomoc. Czy ktoś jest w stanie udzielić jakiejś dobrej rady?Pozdrawiam! Edytowane 1 Września 2014 przez miko93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Miko93, masz blisko do wołowa. W Wołowie kupisz taki rower jak z linku za 1399zł http://cenyok.com/mobile/pl/p/Rower-crossowy-SABOTAGE-4.0-CROSS/6752 Sam jeżdżę od miesiąca i jestem mega zadowolony. Stosunek jakość /cena moim zdaniem nieosiągalny w innych sklepach. W dodatku ze sprzedającym można się dogadać i wymieni Ci części na lepsze jeśli Ci nie odpowiadają za niewielką dopłatą. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miko93 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Dzięki za informację i link, ale z czego widzę to mają go tylko na ramach 20", a ja potrzebuję 23". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 1) Unibike Crossfire gts 2014 - http://www.unibike.pl/crossfiregts.html (~1600zł) 2) Kross Evado 2.0 2014 - http://www.kross.pl/pl/2014/cross/evado-2-0 (~1550zł) O ile się nie mylę Crossfire ma lepszą tylną przerzutkę i mocniejszą ramę (DMC 140kg, a u krossa chyba 100kg) no i podpórkę. Niestety się nie znam, więc muszę poprosić o pomoc. Czy ktoś jest w stanie udzielić jakiejś dobrej rady? Pozdrawiam! Unibike pod względem napędu jest lepszy, koła raczej też ma lepsze. Jeżeli chodzi o DMC to rzeczywiście Unbike w tym jest lepszy. Plusem dla Krossa jest lepszy o jedna klasę amortyzator, ale w tej półce cenowej roweru, amortyzatory w nich montowane pracują podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miko93 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Dzięki za odpowiedź. Czyli w moim przypadku w tej chwili optymalnym rozwiązaniem byłby crossfire? Jeśli tak, to jeszcze raz bardzo dziękuję za błyskawiczną pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Mam 192cm i rozmiar ramy "L". Nie narzekam na nic ale Twój wybór. Jak wolisz mieć zgodny rower z tabelką a nie ze swoimi potrzebami to nie moja sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miko93 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Wiesz co, przymierzyłem dzisiaj trzy rowery na 21" ramach i każdy był za mały. Edytowane 1 Września 2014 przez miko93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Ja przy swoich 180 cm wzrostu jeżdzę na ramie 21". Jeżeli chodzi o rurę podsiodłową to jest idealnie ale górna rura mogłaby być ciut dłuższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Więc warto zapytać czy akurat w tym modelu nie mają większej. Ja też na swoją czekałem. Nie jesteś dużo wyższy ode mnie więc myślę że "L" powinno być wystarczające. Za 1,4k masz niezły rower na mieszanym dosyć osprzęcie ale napęd deore i alivio. W innych tego typu rowerach w podobnej cenie widzę max turney, acera, alivio to już rzadkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 , przymierzyłem dzisiaj trzy rowery na 21" ramach i każdy był za mały. Rower z rama 23" dedykowany jest do 190 cm, i oby ten rozmiar pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 A przed chwilą zaglądałem do tabelki gdzie rozmiar L jest dla 191+ . Jak nie przymierzysz to nie sprawdzisz. Jak będziesz w okolicy to nie zaszkodzi sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi