mumekot Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 http://allegro.pl/rower-merida-crossway-20-v-2014-gratisy-wysylka-0-i4251914382.html Czy ta meridka przegrywa z lazaro, kands maestro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Tak, średnio pewnie o jakieś dwie klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Limitless Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Witam, Przymierzam się do kupna KANDSA MAESTRO 2014, mam takie pytanie na allegro znalazłem KANDSY z których część jest z manetką ALIVIO a część z ACERA, na stronie producenta są ACERA. Ktoś wie z czego wynika ta różnica? Podaje linki do aukcji: http://allegro.pl/super-szybki-cross-kands-maestro-28-alivio-2014-i4257517056.html -Manetki ACERA http://allegro.pl/show_item.php?item=4241757439 - Manetki ALIVIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) Z Acera jest nowa wersja 2014. Ma czarne szprychy i kierownicę/sztycę/mostek trochę lepszej firmy o bardziej sportowym wyglądzie, ma też jakieś nowe chwyty. No i najczęściej jest droższa (tak wiem, że przy tej drugiej, też jest 2014, ale to ściema, to wersja 2013). Edytowane 25 Maja 2014 przez Tadeus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Limitless Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) Jeszcze jedno pytanie : http://allegro.pl/2014-wypasiony-pogromca-szosy-kands-maestro-alivio-i4254136039.html - siodełko DDK EDEN T3 anatomiczne http://allegro.pl/kands-maestro-aluminiowy-alivio-28-sr-suntor-i4260759873.html - siodełko WADER oraz różnica w kolorze widelca, część modeli w białym kolorze ma czarne widelce a część czarne, które jest oryginalne dla modelu 2014, różnica wynika z kwestii doboru po prostu sprzedającego Edytowane 25 Maja 2014 przez Limitless Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Na zdjęciach w obu jest to samo siodło. To chyba pomyłka w opisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Limitless Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Chodzi mi o kolor biały, tylko w nim jest taka róznica, tak jak i w kolorze widelców (białe i czarne) na różnych aukacjach .Producent robi to w różnych kolorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Nie mam zielonego pojęcia Aż tak się nie zagłębiałem. Rozpoznaje głównie po czarnych szprychach, manetkach acera i częściach UNO, zamiast Zoom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Planuję zakup Unibike Viper i mam dylemat czy wybrać ramę 19 czy 21 calową. Mam 187 cm wzrostu, przymierzałem się do 19 bo taki jest w sklepie i dłoń wchodzi pomiędzy ramę a krocze (czytałem że tak powinno być). Rama jest tam pod ukosem, przy kierownicy jest wyższa. Tak w ogóle to 19 cali od 21 odróżnia się czym innym niż tylko jej wysokością? Konstrukcja roweru jest identyczna w oby dwóch rowerach? Czy może w większym rozmiarze będzie szerszy rozstaw kół? Lub coś innego może jest inaczej? 21 cali nie było do przymiarki ? Będzie odpowiedniejszym rozmiarem dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejwid Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Byl ale crossfire, oba wydaja mi sie dobre, na obu dobrze sie czuje podczas jazdy bo ostatnio sprawdzilem. Viperow 21' w tym roku juz nie beda produkowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Ale to nie znaczy, że nie możesz go kupić. Bierz 21 cali Vipera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejwid Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Tylko ze za bardzo nie mam gdzie a nie chcialbym przez internet, lepiej miec chyba serwis w okolicy w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Jaki serwis ?Gwarancyjny ?Masz sklep UNIBIKE pod nosem z tego co zrozumiałem więc masz serwisanta. A jeżeli nie to są kurierzy i wysyłasz na gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
race Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 co do gwarancji na Unibike, kupionego w necie, czytaj punkty 1-5 w warunkach gwarancji. WARUNKI GWARANCJI 1. Sprzedawca (gwarant) udziela 24 miesięcznej gwarancji na zakupiony rower. Czas trwania gwarancji rozpoczyna się w dniu zakupu. 2. Sprzedawca zapewnia dobrą jakość oraz sprawne działanie roweru. Rower wydany klientowi powinien być po tzw. przeglądzie „0” - całkowicie zmontowany, wyregulowany i gotowy do natychmiastowej eksploatacji. Przegląd „0” jest bezpłatny. 3. Rowery sprzedawane bez przeglądu „0” (niezmontowane, niewyregulowane, w stanie niekompletnym) lub zakupione wysyłkowo nie są objęte gwarancją. W tym przypadku nabycie praw wynikających z gwarancji producenta możliwe jest wyłącznie po dokonaniu przeglądu, zgodnie z pkt. 4. 4. Konsument może realizować uprawnienia wynikające z gwarancji producenta poza punktem zakupu, jeżeli w wybranym przez siebie punkcie sprzedaży rowerów UNIBIKE dokona dodatkowego, płatnego przeglądu. Fakt ten musi zostać potwierdzony w karcie gwaran - cyjnej wraz z opisem stanu roweru. Lista dystrybutorów rowerów UNIBIKE znajduje się na stronie www.unibike.pl 5. Cena za przegląd opisany w pkt. 4 wynosi 10% ceny sprzedaży roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejwid Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 (edytowane) @kaeres Mam sklep ale jest w nim tylko viper 19' i crossfire 21' Edytowane 26 Maja 2014 przez deejwid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperix Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Witam, proszę o ocenę rowerów: Giant Roam 4 Merida Crossway 20V Czy warto dołożyć kilkaset pln do Medano Vanity VT.3 Ewentualnie proszę porównać powyższe rowery względem tak bardzo polecanych tutaj: Lazaro Integral V3 lub Kands Maestro z góry dziękuję za odpowiedzi na mojego posta. Pozdrawiam pk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Giant bardzo słabiutki - Sporo rzeczy 3 klasy niżej niż Kands i Lazaro i 4 klasy niżej niż Medano Merida już troszkę lepsza, ale średnio tylko o klasę/dwie. Nie jest to już zły rower, ale jednak mocno podstawowy i sprzętowo nie dorównuje najlepszym okazjom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperix Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Ok, dzięki za odp, Czy dobrze rozumiem że Lazaro/Kands jest lepszy od tej Meridy? Jakieś inne propozycje po za Lazaro/Kands oraz Medano? W kwocie do 1800pln? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Tak. Oba są lepsze od Meridy. Jeszcze jest Unibike Crossfire, średnio troszkę lepszy od Kands/Lazaro, ale za to bez blokady amortyzatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makap Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 W Rzeszowie Kands Maestro już za 1189zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxbor Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Drodzy forumowicze. Mam mały dylemat. Jakiś czas temu a dokładniej 2 tygodnie temu zamówiłem Lazaro Integral V3 z tego linku: http://allegro.pl/2014-king-of-the-road-lazaro-integral-na-alivio-i4248560472.html Towar nie wysłany do dzisiaj, kontaktu ze sprzedawcą brak...ogólnie szkoda słów. Czas mnie nagli i wymyśliłem takie oto rower konkurencji: http://allegro.pl/2014-spartacus-cross-shimano-alivio-blokada-skoku-i4255813873.html Osprzęt niby ten sam...rama podobna jak nie identyczna. Warty ten rowerek zakupu czy lepiej dalej się męczyć z zamówieniem od bf_bike Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makap Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 A nie lepiej: http://allegro.pl/pogromca-szosy-kands-maestro-2014-21-alivio-rze-i4268687267.html? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxbor Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Kands Maestro odpada chyba, że dla mnie. Potrzebuje ramy 17' męskiej dla kobiety a w Kandsie takiej nie ma tylko 19 i 21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makap Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 No to faktycznie odpada, Lazaro chyba zbytnio się nie różni od tego co wysłałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jur Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Drodzy forumowicze. Mam mały dylemat. Jakiś czas temu a dokładniej 2 tygodnie temu zamówiłem Lazaro Integral V3 z tego linku: http://allegro.pl/2014-king-of-the-road-lazaro-integral-na-alivio-i4248560472.html Towar nie wysłany do dzisiaj, kontaktu ze sprzedawcą brak...ogólnie szkoda słów. Czas mnie nagli i wymyśliłem takie oto rower konkurencji: http://allegro.pl/2014-spartacus-cross-shimano-alivio-blokada-skoku-i4255813873.html Osprzęt niby ten sam...rama podobna jak nie identyczna. Warty ten rowerek zakupu czy lepiej dalej się męczyć z zamówieniem od bf_bike Proszę o odpowiedź. Ten sprzedawca w środku sezonu czesto ma problemy z realizacja zamówień. Rozumiem ze chciales zapłacić przy odbiorze? Dziewczyna kupiła od niego ale cos na poczatku stycznia i dostała bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi