Skocz do zawartości

[ Przejażdzka] Gdzieś poza Poznań

Irina3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Magdo, ostatnio nie dostalem niestety odpowiedzi od was gdzie sie spotykamy i o ktorej godzinie ale chetnie dzis bym sie gdzies wybral jak nie bedzie zbyt wielkiego bagna po tej ulewie :D

• 1 miesiąc temu...
Napisano

hej mas zochote na wycieczke dziś rowerowa........

jakbyscie powtarzalio wypad w rejony rusalki i okolic to chetnie sie podlacze :) tempo amatorskie :)

Napisano

Magdo, ostatnio nie dostalem niestety odpowiedzi od was gdzie sie spotykamy i o ktorej godzinie ale chetnie dzis bym sie gdzies wybral jak nie bedzie zbyt wielkiego bagna po tej ulewie :D

O0 sorki że dopiero teraz odp ale właśnie dzisiaj zobaczyłam że napisałeś wiadomość :laugh:

jakbyscie powtarzalio wypad w rejony rusalki i okolic to chetnie sie podlacze :) tempo amatorskie :)

Ok nie ma problemu tylko na chwilę obecną nie wiem kiedy pojadę w tamte rejony ;]

O0 sorki że dopiero teraz odp ale właśnie dzisiaj zobaczyłam że napisałeś wiadomość :laugh:

Ok nie ma problemu tylko na chwilę obecną nie wiem kiedy pojadę w tamte rejony ;]

Ale jak coś to dam znać może akurat znajdziesz czas

Napisano

Witajcie wszyscy. 

Z tego co tu widzę jakie miejsca podajecie to jest prawdopodobne że kogoś z Was już spotkałem. Biedrusko, Morasko, Radojewo, niebieski szlak nad Wartą, Rusałka, Kiekrz - to są moje ulubione miejsca. Może zrobiłem niewiele bo dopiero od miesiąca zaczynam i _tylko_ 220km, ale chce regularnie jeździć. Nęci mnie za jakiś czas podjechać pociągiem i pozwiedzać rejony Puszczy Zielonki.

Napisano

Nęci mnie za jakiś czas podjechać pociągiem i pozwiedzać rejony Puszczy Zielonki.

Pociągiem do Puszczy Zielonki to trochę przesadza uważam, z Poznania to żabi skok, rowerem to czysta przyjemność, jak chcesz to mogę Ci kilka fajnych ścieżek pokazać, jest ich kilkanaście. Ja ostatnimi czasy śmigam dużo w okolicach Moraska, Radojewa, drogą wzdłuż Warty do Biedruska,

Napisano

Pociągiem do Puszczy Zielonki to trochę przesadza uważam, z Poznania to żabi skok, rowerem to czysta przyjemność, jak chcesz to mogę Ci kilka fajnych ścieżek pokazać, jest ich kilkanaście. Ja ostatnimi czasy śmigam dużo w okolicach Moraska, Radojewa, drogą wzdłuż Warty do Biedruska,

Jestem zwolennikiem stopniowania wycieczek i na razie jestem na etapie 35km. Kondycyjnie nie przewiduję abym miał problemy z dalszymi trasami, a cel na teraz to 50km. Swoje trasy wrzucam na runkeepera.

Jechałem już raz niebieskim wzdłuż Warty do Biedruska, rzut oka na rzekę z mostu niedaleko Bolechowa i powrót drogą szosową do Radojewa. Trasa bardzo fajna, tylko te komary. Był to niedzielny wieczór, więc ludzie zaczęli przyjeżdżać do Poznania, a osobiście nie lubię intensywnego ruchu samochodowego.

Chętnie poznam jakieś informacje o najlepszych trasach w tym regionie. Docelowo chciałbym dojechać rowerem z Poznania do Rościnna (obok Skoków) i zastanawiam się jakie w tym wypadku są opcje. Wolę nadłożyć dystans i pojeździć sobie przez pola, wioski.

Napisano

Chętnie poznam jakieś informacje o najlepszych trasach w tym regionie. Docelowo chciałbym dojechać rowerem z Poznania do Rościnna (obok Skoków) i zastanawiam się jakie w tym wypadku są opcje. Wolę nadłożyć dystans i pojeździć sobie przez pola, wioski.

Do Skoków można pojechać bardzo fajną trasą a mianowiecie :) Wbijamy się na  szlak rowerowy wzdłuż warty w kierunku Biedruska, dojeżdzamy do Biedruska, przecinamy Wartę i w promnicach w ul. północną skrecamy w lewo. Przez ok. 5km jedziemy prosto do miejscowości Mściszewo i dalej kierujemy się na Starczanowo, dalej Uchorowo. W Uchorowie przecinamy drogę asfaltową i kierujemy się na Pacholewo (droga asfaltowa o małym natężeniu ruchu). W Pacholewie skręcamy w lewo drogę szutrową i lecimy cały czas prosto, mijając miejscowość Nieszawka, Potrzanowice i jesteśmy w Skokach. Do Rościnna masz rzut beretem ze Skoków. Masz link do fajnych map rowerowych http://www.opencyclemap.org/ .

Napisano

Bobik chetnie bym sie z Toba przejechal bo tez mam srednia forme jestem w stanie zrobic okolo 40-50km w dzien. Moze jakis wypad?

Napisano

Czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć trasę z okolic Śródki / Malty do Puszczy Zielonka z pominięciem ruchliwej i niebezpiecznej ul Gdyńskiej, najchętniej przez jakieś tereny zielone bądź mniej ruchliwe uliczki?

Napisano

OO wielkie dzięki za zmapowanie :) Trasa przez Gdyńską odpada ze względu na uczestników wycieczki.Jedną z nich będzie 11 córka mojej koleżanki.O ile dystans jak na Nią odpowiedni to na ruchliwą,wąską i zupełnie pozbawioną zdatnego do pedałowania pobocza, drogę bym Jej nie wypuścił. :) Jutro sobie zrobię Twoją pierwsza propozycję. :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Do Skoków można pojechać bardzo fajną trasą a mianowiecie :) Wbijamy się na  szlak rowerowy wzdłuż warty w kierunku Biedruska, dojeżdzamy do Biedruska, przecinamy Wartę i w promnicach w ul. północną skrecamy w lewo. Przez ok. 5km jedziemy prosto do miejscowości Mściszewo i dalej kierujemy się na Starczanowo, dalej Uchorowo. W Uchorowie przecinamy drogę asfaltową i kierujemy się na Pacholewo (droga asfaltowa o małym natężeniu ruchu). W Pacholewie skręcamy w lewo drogę szutrową i lecimy cały czas prosto, mijając miejscowość Nieszawka, Potrzanowice i jesteśmy w Skokach. Do Rościnna masz rzut beretem ze Skoków. Masz link do fajnych map rowerowych http://www.opencyclemap.org/ .

Udało mi się zrealizować tą trasę http://www.traseo.pl/trasa/poznan-biedrusko-uchorowo-grzybowo-skoki z małymi modyfikacjami

Napisano

Cieszę się że mogłem pomóc :)

i jak trasa ?

Trasa bardzo fajna. Najtrudniejszy etap to był dojazd do poligonu - piasek miejscami. Po tym jazda głównie utwardzonymi drogami polnymi, leśnymi. Większość po szlakach rowerowych. Chętnie opowiem więcej jakby co.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...