Skocz do zawartości

[ Powerade MTB Marathon 2013 ] #4 Karpacz

madluki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Karpacz tuż tuż.

Zaczynam już składać ofiary na dobrą pogodę ;-) Jem dużo jajek od szczęśliwych wiejskich kur i popijam to krwistym buraczanym wywarem . ;-)

W kwestii ogumienia.

Jeśli chodzi o wasze doświadczenia z lat poprzednich warto kombinować czy lepiej od razu obuć sprząta w gumy pokroju NN ?

wszystko zalezy od poogody i trasy. Pętli okrajowej gdzie był długi zjazd po trudnym terenie ma nie być, natomiast wschodnia część również jest najeżona kamieniami i korzeniami na szybkich zjazdach. Opony to temat - rzeka, Golonko i Karpacz to trudny maraton szczególnie jak popada, ale też nie ma co przesadzać.. myślę że coś uniwersalnego również da radę pokroju Saguaro ew Gato na przód.

• 2 tygodnie później...

Było tak jak na filmikach + mili ludzie latajacy przez kiere ;-)  Wszytsko zjechane, zleciane , sturlane . Była powazna awaria hydrauliki, ktora kosztowałą mnie jakies 30 miejsc( pamietajcie ! wyposażenie  obowiązkowe: to dętka pompka, multitol i papier toaletowy hehe! ;-)   )

Jak dla mnie edrofiin starczy długi czas ( czyli do nastepnego )

Ja zapamietam Karpacz na dłuuuugo.
Generalnie 3 ostre gleby... Po pierwszych dwóch się zebrałem i nadrabiałem, ale po 3 już byłem tak obity, że z powodów psychicznych i fizycznych nie dałem rady już się ścigać. Na ostatnich 15 kilometrach oddałem z 15 msc. OPEN.... Ale ukończyłem. Adrenalinka musiała zadziałać, bo bark mam konkretnie obity. Do teraz ledwo nim ruszam... Jak ja trzymałem kierownicę to nie wiem... :)

Czas: 5h z groszem

47 msc OPEN i 21 w kat.

Trzeba się rozliczyć z Karpaczem za rok :P

Mocna traska, też miałem dwie gleby i porządne szlify, ale super się jechało. Fragmenty których nie umiałem przejechać były bardzo krótkie, większość była mocno techniczna, ale jechało się z przyjemnością. Trasa na tyle techniczna, że pierwszy raz miałem problem z nieco mniejszą zwrotnością 29era, do myszkowania między kamieniami była trochę za mała. Ale więcej dawało się wziąć górą, więc per saldo wychodziłem na swoje ;).

68 open giga.

A na drugi dzień na rozjazd była Śnieżka z rana :). Widoki z góry miażdżyły ;).

To się Klosiu prawie na tej śnieżce spotkaliśmy. Ja poszedłem tam w sobotę po zawodach. Niestety na zawodach miałem pecha i mleko nie uszczelniło mi opony. Włożyłem dętkę to ja dobiłem później schodziło mi cały czas powietrze i jeszcze drugi raz latałem co przełożyło się na to, że jechałem w ogonie mega. A to z kolei spowodowało że w każdym trudniejszym miejscu słyszałem tekst "Szkoda życia" i kolejka ludzi schodzących z rowerami całą szerokością ścieżki :(

Ale trasa była naprawdę fajna choć momentami dla mnie trochę zbyt trudna ale ale tylko trochę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...