madluki Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Witam. Karpacz tuż tuż. Zaczynam już składać ofiary na dobrą pogodę ;-) Jem dużo jajek od szczęśliwych wiejskich kur i popijam to krwistym buraczanym wywarem . ;-) W kwestii ogumienia. Jeśli chodzi o wasze doświadczenia z lat poprzednich warto kombinować czy lepiej od razu obuć sprząta w gumy pokroju NN ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 wszystko zalezy od poogody i trasy. Pętli okrajowej gdzie był długi zjazd po trudnym terenie ma nie być, natomiast wschodnia część również jest najeżona kamieniami i korzeniami na szybkich zjazdach. Opony to temat - rzeka, Golonko i Karpacz to trudny maraton szczególnie jak popada, ale też nie ma co przesadzać.. myślę że coś uniwersalnego również da radę pokroju Saguaro ew Gato na przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieniol Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Wygląda na to, że modły zostały wysłuchane. Trzeci dzień świeci słońce, ICM zapowiada słońce Byłem na trasie. Dystans Mega jest MEGA ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Widziałem zdjęcia z objazdu, faktycznie parę zjazdów może byc grubych . Fajnie że cały czas coś nowego tam wymyślają. Tym razem sporo podjazdów łatwych - asfaltowych, więc może tak dużo nie stracę na technice . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 @@Klosiu, możesz podesłać zdjęcia? Bo nie widziałem jeszcze : ) Do Karpacza też się wybieram... Znów będę wojować na GIGA : ) Zobaczymy jak to pójdzie, ale szykuje się genialny wyścig. Już nie mogę się doczekać... : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewek Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Do Karpacza też się wybieram... Znów będę wojować na GIGA : ) Zobaczymy jak to pójdzie, ale szykuje się genialny wyścig. Już nie mogę się doczekać... : ) Podpisuję się pod każdym słowem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 http://jpbike.bikestats.pl/950475,MTB-Karpacz-rekonesans-nowych-odcinkow.html Wrzucę linka do bloga kumpla, który od wczoraj tam jeździ. Wygląda to smacznie, mam nadzieję że się nie udławię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieniol Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 I parę zdjęć u mnie. Wrzucone na szybko, bo jeszcze chcę pokręcić dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Przepiękne kamienie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Z mtbforum 1. zjazd do drogi Chomontowej (ok. 38km MEGA) 2. zjazd żółtym szlakiem od Chomontowej do Borowic (ok. 41km MEGA) 3. zjazd czerwonym szlakiem Z Grabowca do samej Sosnówki (ok. 18km MEGA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 I jak tam wrazenia , u mnie wszystkie zjazdy zaliczone 71 mc open mega. Trasa hardcorowa 32% nastromszy zjazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 15 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Było tak jak na filmikach + mili ludzie latajacy przez kiere ;-) Wszytsko zjechane, zleciane , sturlane . Była powazna awaria hydrauliki, ktora kosztowałą mnie jakies 30 miejsc( pamietajcie ! wyposażenie obowiązkowe: to dętka pompka, multitol i papier toaletowy hehe! ;-) ) Jak dla mnie edrofiin starczy długi czas ( czyli do nastepnego ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewek Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 U mnie były 3 loty i dwa flaki, mimo to udało się ukończyć giga, z czego się bardzo cieszę Straty duże przez te wszystkie przygody, natomiast sama satysfakcja z przejechania przeogromna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Ja zapamietam Karpacz na dłuuuugo.Generalnie 3 ostre gleby... Po pierwszych dwóch się zebrałem i nadrabiałem, ale po 3 już byłem tak obity, że z powodów psychicznych i fizycznych nie dałem rady już się ścigać. Na ostatnich 15 kilometrach oddałem z 15 msc. OPEN.... Ale ukończyłem. Adrenalinka musiała zadziałać, bo bark mam konkretnie obity. Do teraz ledwo nim ruszam... Jak ja trzymałem kierownicę to nie wiem... Czas: 5h z groszem 47 msc OPEN i 21 w kat. Trzeba się rozliczyć z Karpaczem za rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Mocna traska, też miałem dwie gleby i porządne szlify, ale super się jechało. Fragmenty których nie umiałem przejechać były bardzo krótkie, większość była mocno techniczna, ale jechało się z przyjemnością. Trasa na tyle techniczna, że pierwszy raz miałem problem z nieco mniejszą zwrotnością 29era, do myszkowania między kamieniami była trochę za mała. Ale więcej dawało się wziąć górą, więc per saldo wychodziłem na swoje . 68 open giga. A na drugi dzień na rozjazd była Śnieżka z rana . Widoki z góry miażdżyły . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 To się Klosiu prawie na tej śnieżce spotkaliśmy. Ja poszedłem tam w sobotę po zawodach. Niestety na zawodach miałem pecha i mleko nie uszczelniło mi opony. Włożyłem dętkę to ja dobiłem później schodziło mi cały czas powietrze i jeszcze drugi raz latałem co przełożyło się na to, że jechałem w ogonie mega. A to z kolei spowodowało że w każdym trudniejszym miejscu słyszałem tekst "Szkoda życia" i kolejka ludzi schodzących z rowerami całą szerokością ścieżki Ale trasa była naprawdę fajna choć momentami dla mnie trochę zbyt trudna ale ale tylko trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieniol Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 W końcu napisałem parę zdań, ale co ważniejsze, wrzuciłem na stronę zdjęcia. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.