Skocz do zawartości

[opony] kross level a6 - jakie wybrać opony

seaman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich Użytkowników :)

Jest to mój pierwszy wpis na forum no ale kiedyś musi być ten pierwszy raz:) Jestem posiadaczem krossa level a6 od 2008 roku i muszę kupić nowe opony. Aktualnie posiadam schwalbe racing ralph 26x2.1 Potrzebuję takiego typu opon które zarówno będą dobrze śmigać po asfalcie jak i po polnych drogach. Od 2008r nie jestem w temacie z oponami i prosze was o pomoc w ich wyborze. Jestem otwarty na wszelkie propozycje i z góry wielkie dzięki:)

Napisano

Continental Race King 2.2 - mają takie same opory toczenia jak 2.0 więc jak brać to te pierwsze. Wytrzymałość 3-5k km przynajmniej u mnie.

Maxxis Crossmark 2.1 - Fajne, ładnie idą na asfalcie ale kapciołapne na kamieniach.

Schwalbe Smart Sam Szerokość 2.1 albo 2.25 Sam mam je w dwóch rowerach ich największą zaletą jest to, że bardzo wolno się ścierają podono trochę ponad 10k km ja na razie nie zajeździłem. Cięższe od Race Kingów i trochę większy opór na asfalcie.

Napisano

W tym przypadku bez różnicy przód czy tył. Co do opony 2.2 czy 2.0 to może i opory te same ale poco brać tak wielkie balony na asfalt i ubite drogi? 

Napisano

Zdecydowałem się. Kupuję kenda small block eight 26x2,1. Okazał się że moich dwóch znajomych ma wlasnie takie. Cena - jakość = ok :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...