Skocz do zawartości

Rowerem na Śnieżkę

adhed

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Był ktoś może niedawno na Śnieżce? Chciałbym się na nią zimą wybrać, ale niestety obawiam się sporych oblodzeń, zwłaszcza po tym co zastałem razem z kolegą mikanem w ostatni weekend podczas zjazdu ze Szrenicy czerwonym szlakiem...

Napisano

Rowerem odradzam. Jest śnieg, szlak jest oblodzony.

Na piechotę wytrwali i dobrze przygotowani (ubiór) mogą próbować, choć nie będzie to spacerek jak latem.

Napisano

Problem jest właśnie z bezśnieżną zimą, 2 lata temu wjeżdżałem w lutym i jechało się nawet lepiej niż latem, bo był zmrożony i ubity śnieg.

Napisano

na facebooku profilu Sniezki sa praktycznie codziennie ostrzezenia przed oblodzeniem i do wedrowek konieczne sa raki  i jest bardzo niebezpiecznie.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jakby kogoś interesowało to prawie pod samą Strzechę Akademicką da się już na rowerze przejechać; odcinek Strzecha - Dom Śląski w większości przejezdny, ale są momenty gdzie trzeba przeprowadzić przez śnieg; powyżej Domu Śląskiego prawie w całości pchanie chyba, że ktoś ma opony z kolcami i nie boi się spać w przepaść. Widoki dziś były super :)

Napisano

Wrzuć jakieś zdjęcie jak masz :)

Kurcze miałem się wybrać w zimie chociaż raz na Śnieżkę, na piechotę, ale jakoś się nie zgadaliśmy ze znajomymi, sprzętu też nie mamy, a teraz to już nie będzie kiedy :P Może w przyszłym roku

Napisano
Wrzuć jakieś zdjęcie jak masz

Miałem tylko telefon i nie robiłem za dużo zdjęć :( Poniżej zdjęcie trochę powyżej Strzechy Akademickiej - do tego momentu wszystko było podjezdne w 99%

24pgi0i.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...