lenoxs Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Witam Od 2 miesięcy mam hamulce hydrauliczne Deore 535. Dzisiaj tak sobie jeżdże i zauważyłem że tarcza się poluzowała, więc dokręciłem śrubki i już było ok. Ale po chwili zauwarzyłem że hamulce słabiej hamują niż przed chwilą. Odrazu pomyślałem że nie wiem dlaczego ale chyba się zapowietrzyły. Pierszy ram spotkałem się z czymś takim a na dodatek mam instrukcje po angielsku. Odkręciłem śrubkę w zacisku i nacisnołem klamkę. Na poczętki wyleciało powietrze a jak zaczoł olej lecieć to zakręciłem śrubkę. Ale i tak nic się nie poprawiło w siłe hamowania. Więc odręciłem zbiorniczek przy klamce, troche ponaciskałem klamkę i znów odkręciłem dolną śrubkę przy zacisku. Nacisnąłem jeszcze pare razy klamkę i wyszystko pozakręcałem. Ale to też nic nie dało. Nie wiem co robić może coś źle zrobiłem przy odpowietrzaniu albo jakoś inaczej się to robi. Jeśli mógłby to ktoś opisać w zrozumiały sposób to byłbym bardzo wdzięczny. Aha i nie mam zapasowego oleju ale zbiorniczek był pełny. z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Miałem tak samo - zrobiłem tak, że podnosiłem koło do góry i opuszczałem (tak że rower się odbijał od ziemi) i jednocześnie naciskałem i puszczałem klamkę. Klamka się "utwardziła" a po przejechaniu kilku kilosów wszystko wróciło do normy i hamuje tak jak powinno Chodzi o to, że to powietrze nie zawsze chce się przedostać przez przewód i trzeba to lekko wytrząść żeby coś poskutowało. (mam nadzieję, że nie zaoleiłeś tarczy ani klocków) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.