Skocz do zawartości

[kask] rudy, limar, lazer? coś ciekawego do 250zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mój dotychczasowy Uvex hmm krótko mówiąc spełnił swoje zadanie i uchronił mój baniak, przy okazji łamiąc się na pół. Także szukam czegoś nowego, rozmiar ok. 56-57cm, chciałbym ustrzelić jakąś okazję z wyższej półki. Znalazłem w dobrej cenie Lazera o2 ale już poszedł, podobnie Sphere. na razie mam upatrzonego Limara 104 chociaż wydaje się mega płytki, ew. prawie nowy Met Estro. Macie może jeszcze jakieś ciekawe pomysły? Liczę na pomoc :)

Aha, kolor, zasadniczo najlepiej biały/szary/czarny, + ew. czerwone dodatki. Ale jeśli będzie dobra cena to przełknę każdy, najwyżej walnę jakieś customowe malowanie :)

• Mod Team

Powiem Ci jedno: też chciałem kupić Lazera O2, przymierzyłem go, poprzymierzałem Uvexy, Giro, Belle i kilka innych, jedyne co w miarę pasowało to Spec, dlatego takie polecanie IMO nie ma sensu.

Sugeruję najpierw dokonać selekcji przymierzając kaski i dopiero wtedy wybrać :)

Wiesz, tu nawet nie chodzi o jakieś polecanie a chociaż o jakieś ciekawe modele czy okazje, wtedy idę do sklepu z konkretnym zamiarem. W pon robię objazd po Poznaniu, ale jak u siebie w pracy przymierzałem parę sztuk to większość pasowała. Mam chyba jakąś uniwersalną łepetynę :)

Którego speca masz/miałeś? Możesz coś o nim napisać?

• Mod Team

Teraz używam Propero (on tak kosztuje z 200-250 zł), jest ok, bo to w sumie jedyny kask, który na moją głowę pasuje, po kilku godzinach nadal go nie czuć na głowie :P

Co można napisać o kasku? Wygląda ładnie, od 1.5 roku nic się z nim nie dzieje, chłodzenie czachy jest całkiem przyzwoite, przy jeździe bez daszku bardzo dobrze chłodzi czoło i wygląda o niebo lepiej niż z daszkiem :)

System regulacji mógłby być bardziej finezyjny - tu da się jedną ręką, ale jakieś pokrętło wydaje się lepsze.

Pasek nie ma gąbek pod podbródkiem, ale w niczym to nie przeszkadza, może jest nawet lepiej, bo nie nasiąka tak bardzo potem.

No ale kask to kask, bierz ten, który się podoba i pasuje.

BTW. Ostatnio Endura ładny kask wypuściła, 2x ponad budżet, ale ładny: http://endurastore.pl/kask_endura_airshell_2013,63,272.html  :P

Miałem też Speca S-Worksa MT, ale był nieco za mały (za to w sklepie w USA kosztował chyba 70$ :P)

Popatrz ewentualnie na Giro Athlona.

Bardzo fajny kask, z dobrym chlodzeniem i intiicyjna regulacja. Cena okolo 350 zl., ale mozna tez znalezc swobodnie w granicach 250 zl.

Korzystam z niego od miesiaca, kilka lat wstecz korzystalem z jego poprzednika. Od siebie polecam ;) ...

Jak w Poznaniu, to pewnie masz gdzieś blisko Go Sport - podjedź, zobacz Alpina Mythos - u mnie był ostatni na półce z ceną 209pln. Kupiłem i nie żałuję. Lekki, przewiewny, wkładki w środku na rzepki. Akurat trafił mi się szaro-czarny, chociaż jak już kupiłem to dużo fajniejszy jest cały czarny matowy :)

Pracuję tam hehe także ofertę znam :) Mythos był w zeszłym roku, u nas nie ma, musiałbym sprawdzić czy gdzieś jeszcze został. Mi z Alpiny pasuje tylko Spice S/M, Brenda za 140zł nawet jest niezła ale wykonanie jest kijowe.

To nie masz jakichś zniżek pracowniczych ? Z tego co widziałem to trafiają się w Go Sport fajne kaski (mnie mój Mythos podoba się niesamowicie :) )

Mam tylko na rzeczy bez promocji. Z kasków w tym roku jest mega słabo, z wyższych modeli jest tylko Giro Savant za 349zł, i tylko w rozmiarze L. Przymierzyłem, jednym słowem garnek :)

Jeszcze jeden model doszedł, Garneau Robota II, cholera dużo się tego robi

też polecam specialized propero, łepetyna dobrze się chłodzi- wkładki w czasie jazdy szybko schną, lekki, 260 g dla M, dobrze dopasowany, nie czuć go na glowię, prawie ideał, jak bym miał za dużo PLN to bym się na s-works prevail szarpnął  :thumbsup:

Dorzucam do rozważenia Scotta Karmę http://www.sklep.rowery.com.pl/index.php?products=product&prod_id=2673

Wiem, że to słaby miernik, ale jak się przesiadłem z Uvexa, którego uznawałem za wygodny, to zrozumiałem jak bardzo człek czasem błądzi ;)

Wygląda, że już go nie robią, a to dobra okazja do ponegocjowania ceny.

Dobra, już raczej wszystko załatwione :) spec i rudy w ogóle odpada, nie pasują na moją łepetynę, lazer o2 - super system regulacji, mega wygodny ale kosztuje 300zł, troszku za dużo. I został Met, Inferno co ciekawe L pasuje, cena na on one mega dobra, nie ma co się zastanawiać tylko kupować. 

Tak swoją drogą, rozmiarówka to jest jakaś loteria, co producent to inna bajka...

Ja mam Lazer  O2 i szczerze polecam, zresztą nie tylko O2 ma ten patent.  Swoją drogą jak by ktoś miał namiar gdzie można dostać do niego zapasowę gąbki to było by super, moje się troche sfatygowały w praniu ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...