Bagheera Napisano 31 Maja 2013 Napisano 31 Maja 2013 Aktualnie mam obręcze DTSwiss XR 4.2D, piasta tył Sun Ringle Dirty Flea, przód Cannodale pod Lefty'ego, oba kółka 24 szprychowe. Pytanko brzmi - Czy warto zmienić to na Crossmax SLR? Różnica wagowa to po 50 parę g ważąc moje z opaskami pod bezdętkowość. Podobają mi się SLR'y, ale czy wygląd idzie w parze z wytrzymałością i sztywnością? Ja jestem raczej wagi piórkowej (teraz chyba niecałe 70kg) jeśli to ma jakieś znaczenie Pozdrawiam i czekam na pomoc.
MichaelD Napisano 31 Maja 2013 Napisano 31 Maja 2013 Reg. pkt 2i Moim zdaniem, różnica wadze jest zbyt mała aby usprawiedliwiało to duży koszt nowych kół. Jeśli z obecnymi kolami nic się nie dzieje, to nie zmieniaj. Gdy komponenty się zużyją, to wtedy stopniowo modyfikuj wymieniając na lepsze/ bardziej trwałe / lżejsze.
Bagheera Napisano 31 Maja 2013 Autor Napisano 31 Maja 2013 Reg. pkt 2i Koszty nie są straszne, oczywiście nie mam na myśli nowych kół. Te co mam sprezentuję małżonce, a jej kółka może nie za wiele warte, ale parę groszy się wycofa Dzięki za pierwsze uwagi, czekam dalej.
1415chris Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 Zadajesz pytanie, na ktore to wlasciwie sam musisz sobie odpowiedziec. Pomoze Ci w tym ustalenie powodow, dla ktorych chcialbys zmienic kola. Pod wzgledem wagi, 50g, nie ma sensu. Chcesz zmienic aby zmienic, jak najbardziej. Podobaja Ci sie SLR, kupuj Z Twoja waga, nie powinienes miec zadnych klopotow sztywno-wytrzymalosciowych z tymi i innymi kolami. Moze cos indywidualnie poskladanego?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.