cez2are Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Witam, Jak w temacie mam problem z hamulcami avid juicy 3. Mianowicie hamulce te nie sprawiały żadnych kłopotów przez 3 sezony. W tym roku pojawił się problem, Hamulec przedni po jakimś czasie (po rozgrzaniu się) staję się "miękki", tzn. klamka schodźi dużo bliżej kierownicy i w dodatku na odcinku ok 2 cm klamka nie stawia żadnego oporu i po prostu "lata". Jak przestane hamować na jakiś czas to wraca do normy. Dodam jeszcze że kiedy klamka staję się luźna hamulec lekko trze o tarczę. Myślałem że wymiana płynu hamulcowego załatwi sprawę ale tak się nie stało. Serwisant oglądał hamulec, stwiedził iż okładziny są w dobrym stanie. Co może być powodem takiej sytuacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 31 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Myślę, że problemem jest uszkodzona membrana. Jak Ci nikt sensownego tutaj nie napiszę, to zaatakowałbym Andrew na pw, on jest w tym specem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Nawalił tłoczek w klamce. Musisz wymienić tłoczek na nowy. Koszt to około 40zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cez2are Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Nawalił tłoczek w klamce. Musisz wymienić tłoczek na nowy. Koszt to około 40zł. gdzie kupić coś takiego? szukałem w internecie i znalazłem coś takiego : http://rowerowy.com/sklep/narzedzia_serwis/serwis_hamulcow/avid/prod/leverservicekit_juicy3 o to chodzi? czy w serwisie rowerowym mi to naprawią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.