tomcio99 Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 Witam,mam problem z moja oponą Schwalbe Space 26 x 2.35. Byłem dzisiaj się przejechać a po przejażdżce zauważyłem, że spuścilo mi sie powietrze z opony. Po rozebraniu okazało się, że drut, który trzymuje oponę na obręczy wyszedł na zewnątrz i przebił dętkę. Jest tam parę drutów i one też powoli wychodza na zewnątrz. A więc lepiej oddać oponę na gwarancję czy spróbować zrobić coś z nią w warunkach domowych? Z góry dzięki.
Marcint96 Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 W warunkach domowych raczej nic z tym nie zrobisz, możesz próbować zniwelować to taśmą izolacyjną, postarać się włożyć drucik z powrotem, ale to wszystko to rozwiązania na krótką chwilę. Tym bardziej w momencie gdy inne druciki zaczynają być znacząco widoczne. Oddaj na gwarancję, na pewno Ci to przyjmą.
tomcio99 Napisano 30 Maja 2013 Autor Napisano 30 Maja 2013 2i regulaminu Mam nadzieję, ponieważ tą oponę mam dopiero przez jakieś dwa tygodnie. Jutro zadzwonię do sprzedawcy i się spytam co i jak. Wolę nie robić nic na krótki czas bo takie coś może doprowadzić do tego, że w końcu uwierzymy, że to starczy i będziemy jeździć z taką niby naprawioną awarią. Po czym gdy będziemy parę kilometrów od domu będziemy żałować, że zrobiliśmy to tak.
Marcint96 Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 Dokładnie tak się może stać I pewnie by tak było. Swoją drogą nie słyszałem żeby takie rzeczy działy się ze schwalbe.
tomcio99 Napisano 30 Maja 2013 Autor Napisano 30 Maja 2013 Być może to w jakiś sposób powód roweru. Nie obwiniam schwalbe, że mają coś nie tak z oponami. Wydaje mi sie, że mają bardzo dobre i nawet nie chce pomyśleć, że to ich wina.
Marcint96 Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 Ja też mam taką samą opinię o nich. No ale mogło się coś raz nie udać, po 2 nie widzę sensownego wytłumaczenia, na to że jakaś część koła mogła to spowodować. Przecież opony od wewnątrz się nie ścierają, nie są luźne.
Mod Team Puklus Napisano 30 Maja 2013 Mod Team Napisano 30 Maja 2013 Reklamować, jak sie nie uda, to uciąć szlifierką, albo zaizolować jak ktos radził, albo zawulkanizować lub zakleić łatkami.
tomcio99 Napisano 30 Maja 2013 Autor Napisano 30 Maja 2013 Przecież opony od wewnątrz się nie ścierają, nie są luźne. To są opony zjazdowe. Ja używam ich do zjazdów tam wszystko może się wydarzyć.
Marcint96 Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 No wiem Nikt przecież na 2.35 nie będzie po szosie jeździł Ciekawi mnie co na to serwisanci
Mod Team Puklus Napisano 30 Maja 2013 Mod Team Napisano 30 Maja 2013 Koło zrobiło bęc i drut se mogł pęc
tomcio99 Napisano 31 Maja 2013 Autor Napisano 31 Maja 2013 Nikt przecież na 2.35 nie będzie po szosie jeździł Ja akurat jeżdże na tych oponach po szosie. Jest trudno ale nie będę, przecież co jakis czas wymieniał opon na szose i na zjazd. Koło zrobiło bęc i drut se mogł pęc Tak powiem sprzedawcy jak się spyta co się stało.
Marcint96 Napisano 31 Maja 2013 Napisano 31 Maja 2013 kupić 2 komplety kół jedne na szosę 2 na teren. Burżuje xD
tomcio99 Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Napisano 5 Czerwca 2013 Dostałem wiadomość od sprzedawcy. Jest to dobra wiadomość, ponieważ wysłana jest już do mnie nowa opona. Nie zdradzając nazwy firmy spodziewałem się tego, ponieważ nie była to typowo rowerowa firma tylko firma z częściami do skuterów. Oczywiście znajdowały się do rowerw ale mało co. Wydaje mi się też, że mieli trochę tych opon i nie szło im za dobrze też sprzedawanie ich i dla tego odsyłaja mi od razu. Dzięki za odpowiedzi udzielone w tym temacie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.