Skocz do zawartości

Łódź - Łagiewniki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich :) jestem tu nowa wiec z góry przepraszam za jakiekolwiek błędy. 

Może jest tu ktoś, kto podróżuje po Łagiewnikach i ma swoje ulubione trasy którymi chętnie się podzieli? Interesują mnie dokładnie okolice Łagiewnik Nowych, Łagiewnik Starych, Imiennika, Stoków itd. Oczywiście może byc i troche dalej. Może znacie jakieś fajne, ładne miejsca na przejażdżkę? Jakieś miasteczka, wsie... coś co warto w tych okolicach zobaczyć :)

Napisano

Myślę że w trochę złym miejscu napisałaś, lepiej by było na regionalnym:)

Czy znamy jakieś miejsca, ekipa łódzka jeździ i tak by było chyba najłatwiej poznać coś ciekawego:) Możesz się zabrać, czasami są szybsze wypady dłuższe czasami jakieś krótsze i wolniejsze, trzeba patrzeć jak opisywany jest dany etap, albo zapytać jakie tempo jest w planach.

Jakby co tu w temacie się ustawiamy: http://www.forumrowerowe.org/topic/131166-ustawkaspotkanie-%C5%82%C3%B3dzkiej-strefy-frorg-cz-2/

A co do tras to chyba najczęściej pokonywany w tamtych rejonach jest czarny szlak po PKWŁ, ja osobiście akurat dużo jeżdżę po północnej stronie miasta, najczęściej zahaczamy o Dobieszków, Kalonkę, Dobrą, Swędów, Glinnik - to jest taki wariant tras krótszych. Wtedy sie w te rejony często dociera.

Zawsze można też po samych Łagiewnikach pojeździć po lesie. Ja osobiście max co tam umiem ujechać to jakieś 15 km, potem mi się nudzi i chce gdzieś dalej. Ale niektórzy potrafią i 40km wężyka po Łagiewnikach zrobić.

EDIT// A jeśli chodzi o jakieś atrakcje turystyczne do zwiedzania to niestety nie licz na to:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...