Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma BC 2209 STS MHR - Problem z mieszaniem sygnałów.

Mash

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam następujący problem: mam 2 liczniki sigma bc 2209 sts Mhr z licznikiem kadencji i pulsometrem. Gdy jeden działa, a drugiego nie ma w pobliżu wszystko działa jak należy. Sygnał się nie gubi, wszystko działa jak powinno. Jednak kiedy jedziemy obok siebie. Sygnały się mieszają, jeden licznik (a) pokazuje dane z drugiego paska pulsometru (licznik B ) i niezawsze odwrotnie. Czasem jest tak, że licznik (a) pokazuje dane z pulsometru(B ), a licznik(B ) nie pokazuje nic, albo wiesza się na jednej wartości. Licznik pierwszy (a) pokazuje kadencje z drugiego (B ). W tym pierwszym (a) licznik kadencji nie jest założony, więc to poniekąd zrozumiałe, ale dlaczego w topowym modelu mieszają się sygnały pulsometrów?

To wina licznika? Sygnały są niekodowane?

Czy trafiłem 6 w totka kupując 2 liczniki z jednym kodem  spośród 1000?

Pozdrawiam.

Napisano

Zadzwoń do producenta i się spytaj. Zapewne Ci nie podadzą jasnej odpowiedzi. Możliwe, że sygnały są takie same. Producent może zakładać, że identyczne urządzenia się nie spotkają obok siebie. Jeżeli jednak mają jakaś pulę i kupiłeś z takim samym kodem to gratuluję, zagraj w jakieś loterii może. :D

Napisano

Liczniki z serii sts mają już kodowane sygnały, więc teoretycznie nie powinno być problemu.

W poprzednim modelu z dts to po opiniach można poczytać, że to była istna masakra, gubił, wariował...

Jak na początku rusza się rowerem to cyferki na liczniku mrygają, wtedy właśnie wykrywa czujniki.

Ewentualnie jak przytrzymasz prawy dolny przycisk to wywołujesz ponowną synchronizację, może spróbuj jeszcze z tym ?

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...