Skocz do zawartości

[Katowice] Pikniki K-ce + Zagłębie

Lapec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie jeździłem - można powiedzieć od wieków a ostatnio trochę jeżdźę:) W sobotę wybrałem się z narzeczoną z Superjednostki na Staw Upadowy przy dawnej hucie Ferrum a potem pod Szyb Wilson - Giszowiec i z powrotem w kierunku Doliny Trzech Stawów obok cmentarza komunalnego.

Napisano

Dobra trzeba kuć żelazo puki gorące :D poniedziałek, poniedziałkiem ale juz zaproponuję coś na sobotę - 03.08.2013 bo znowu ma być słoneczko :) skoro Devilek pracuję ( trasa na Pogorie I przekładamy na kiedyś tam ) Biker będzie raczej w górach ( Bieruń też poczeka ) to może na Dorotkę w Będzinie się wybrać:

http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3ra_%C5%9Awi%C4%99tej_Doroty

Trasa myśle przyjemna ok 50 km + - 10 jak się zgubimy :P Podaje linka do google maps:

https://maps.google.pl/maps?saddr=Nieznana+droga&daddr=50.2823793,19.112517+to:50.3196804,19.1262365+to:Dorotka,+B%C4%99dzin+to:50.3233217,19.0222748+to:50.2921813,19.0220065+to:50.2674918,19.0240283+to:50.232819,18.9982689+to:Genera%C5%82a+Zygmunta+Waltera-Jankego&hl=pl&ie=UTF8&ll=50.34064,19.101791&spn=0.117446,0.338173&sll=50.300744,19.069862&sspn=0.117545,0.338173&geocode=FS0p_gIdXachAQ%3BFYs__wIdRaIjASl598K0C9AWRzEnojgDvFffnw%3BFUDR_wId3NcjASmp2CaYkNAWRzHqKHzs5PB_PQ%3BFXlMAAMdFnIjASkTOR-lKtEWRzHp_EJgVU6_sQ%3BFXnf_wIdwkEiASmz6Yinf9EWRzEgzVvuwjYR8g%3BFdVl_wIdtkAiASkNrsHG6NEWRzGxk0oopFD90g%3BFWMF_wIdnEgiASnhBNfGOs4WRzHjaDVwyu2u1A%3BFfN9_gId_OMhASmDNp788M4WRzHh0rMpc7FWqw%3BFaYk_gIdoKMhAQ&oq=B%C4%99dzin,+dor&dirflg=b&mra=dpe&mrsp=4&sz=12&via=1,2,4,5,6,7&t=m&z=12&lci=bike

Trasa oczywiście do modyfikowania i moje propozycje spotkań:
godz. 11.00 ===> Katowice ul. Jankego - okolice Banku ING
ok godz 11.45 => Katowice ul. Korfantego - plac pod Spodkiem

Napisano

Marcin, trasa na Dorotkę, jest prosta, jak konstrukcja cepa :P Jedzie się tak, jak na Rogoźnik, po czym w Dąbrówce ( tej większej ;) ), odbija się na skrzyżowaniu w prawo ( czerwony szlak ), dalej przez pola do Będzina i na samą Dorotkę. Ale weź pod uwagę, że jak będzie taka lampa, jak dzisiaj, to połowa tam nie wjedzie, a będzie pchać. Podjazd nie jest straszny, ale przy wysokiej temperaturze, to nieźle da popalić.

Ja jeszcze zobaczę, co i jak u mnie będzie, może o jakiejś normalnej godzinie się wyrwę z pracy, to bym podjechał gdzieś tam do Was.

Napisano

Ostatnio czasu nie miałem na nic ale może na następny wypad uda mi się zabrać z wami :) Wczoraj skwar był nieziemski nie wyobrażam sobie jazdy w takim słońcu bo to byłaby męczarnia a nie jazda na lajcie.

Napisano

Ja i D. pewnie się wybierzemy jak będziemy w Katowicach. 

PS. Jakie to pasmo ta Góra Świętej Doroty? Na szlaki.net nic takiego nie ma :P

Napisano

Więc 11.45 pod Spodkiem:)?? Tak się dobrze składa, że razem z narzeczoną dość blisko mieszkamy i może wskoczymy na ten maraton ale czy podołamy takim weteranom jak Wy:)

Napisano

Więc 11.45 pod Spodkiem:)?? Tak się dobrze składa, że razem z narzeczoną dość blisko mieszkamy i może wskoczymy na ten maraton ale czy podołamy takim weteranom jak Wy:)

co tam nie podołacie  , to jest lajtowa jazda , a nie TDP .

A nie mysleliscie np zeby jechac gdzies nad jezioro i sie okapac , ma byc upał  wiec  kapiel wskazana  np  paprocany , niedaleko  , ale trip  tam i nazat  ok 50 km ??

Napisano

Na Dorotkę ciężko wam będzie, jeden taki już był co powiedział: " Pier###ę nie jadę dalej, chyba was poje###ło" Troszkę dymania pod górkę jest, rada lepiej odpuście bo widzę wypych, a szczególnie w taki upał. Polecam basen w Lędzinach o ile otwarty jest lub tak jak Grzegorz wspomniał Paprocany lub to jeziorko Łysina (najlepsza opcja)

Napisano

Akurat do Bieruna specjalnie się jakoś nie zapuszczałem nigdy stąd moja niewiedza.

Niewiedzę można zastąpić wiedzą google'a, na pewno ci podpowie co, gdzie i jak  :woot:

Napisano

Niewiedzę można zastąpić wiedzą google'a, na pewno ci podpowie co, gdzie i jak  :woot:

To jest fak. Wujek Google wie wszystko:) Dobra ale już nie zamulam forum - niech inni piszą:)

Napisano

To nie pasmo żadne tylko wzniesienie w Grodźcu w Będzinie, Wzgórze Św Doroty (Kościółek się tam znajduje)

Filip, chyba nie zrozumiałeś mojej ironii :)

Napisano

Dobra to mamy prawie ustalone :P jadziem nad wodę, czy Paprocany czy Bieruń ustalimy w komentarzach :)
Starty ustaliłbym na :

10,30 => ul. Wincentego Pola - pod krzyżem przy KWK Wujek
11.00 - 11.10 => standardowo Bank ING na Jankego

zresztą  wszystkie sugestie mile widziane :)

Napisano

A pod Spodkiem będzie zbiórka czy nie? Tak na 100% jeszcze nie jestem pewien czy przybęde ale zapytam:)

Napisano

Spotkanie będzie pod krzyżem na Brynowie ale jak nie wiecie gdzie to, to nie widzę problemu żebym po was podjechał :)

Napisano

A pod Spodkiem będzie zbiórka czy nie? Tak na 100% jeszcze nie jestem pewien czy przybęde ale zapytam:)

A niby po co pod Spodkiem jak na południe lecimy tak czy siak czy Bieruń czy Paprotki, jak bym jechał to mogę cię zgarnąć spod Mariackiego od strony przystanku o 10:20. Dam jeszcze znać  :icon_exclaim:

Napisano

I Filip nie zapomnij się zawinąć zanim każdy się obróci .. To, że ktoś sobie wypije z 3 izo po drodze, nie znaczy, że masz go zostawić, bo boisz się z nim jechać. Jedziesz, jedź do końca. Jeszcze jedną taką sztuczkę wywiniesz, a o jeżdżeniu z moja osobą możesz zapomnieć. Także się pilnuj na tym wyjeździe, bo ostatnio przesadziłeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...