Lapec Napisano 21 Lipca 2013 Autor Napisano 21 Lipca 2013 Jedzie ktoś dziś tak, ale pomalutku i nie za dużo bo się nie chce, a rozruszać się trza. Cosik koło 25km chce zrobić. ktoś chętny pisać My ciągle w górach więc pas, ale prośba ugryzieś na przyszły weekend ten Bieruń ( nie uciekniesz hehe ) czy jak to tam? urlop urlopem ale rower rdzewieję
biker90 Napisano 21 Lipca 2013 Napisano 21 Lipca 2013 My ciągle w górach więc pas, ale prośba ugryzieś na przyszły weekend ten Bieruń ( nie uciekniesz hehe ) czy jak to tam? urlop urlopem ale rower rdzewieję Za namową Marcina wiadomo spotkanie godzina 11.00 pod bankiem ING-ie w Piotrowicach, trasa to 20-22km w jedną stronę. Tempo piknikowe zalecane i wskazane! Nikt nikogo nie wyprzedza jedziemy wszyscy razem. Traska fajna bo do Lędzin lasem potem asfaltem lecz o małym natężeniu ruchu więc nie ma obaw. Na miejscu wiadomo pifko, plaża i grill jak się uda grilla załatwić--> najlepiej tego jednorazowego to ekstra. Moc kajaków wodnych niech będzie z wami ps. Czy niedziela czy sobota to autor tematu, czyli Marcin już ustali
DEVILEK Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Z uwagi na to, że Filip odpadł, z przyczyn osobistych To niby ja mam co wykminić na sobotę. Po rozmowie telefonicznej z Marcinem, wiem, co i jak, ale nie jest to do końca łatwe do zrealizowania, z punktu widzenia logistycznego ; mamy zgarnąć kolegę z Mysłowic, co trochę komplikuje sprawę. Dodatkowo, z tego co mi mówiłeś Marcin, będzie nowicjusz, oraz jeden kontuzjowany Więc może na zupełnym lajcie, po spotkaniu przy ING, pojedziemy przez Rybaczówkę, na Giszowiec, dalej zaliczymy Bolinę, skąd udamy się do Mysłowic ( okolice giełdy samochodowej, gdzie zebralibyśmy kolegę ) i kierunek Sosnowiec. W Sosnowcu moglibyśmy już osiąść na Hubertusie, ew. przejechać na drugą stronę i poplażować na stawie Borki, lub Morawa. Chyba, że macie inne pomysły, chęci na coś większego ?
galadriel Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 Z tego co mi wiadomo bracik ma problem z netem, wiec jezeli dzis nie wyjasni sprawy, to kontakt z nim jedynie telefoniczny Trasa lajtowa jak najbardziej wskazana
DEVILEK Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 Gosia, ta trasa jest bardzo lajtowa. Nawet nie kojarzę, aby jakaś górka ciut większa się tam znalazła. Nie jest daleko, każdy to przejedzie i wróci bez problemu. Jak się uda, to będziesz miała także rowerową koleżankę
A2i Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 Szanowni koledzy Uprzejmie prosimy, aby wycieczki, których średnia prędkość przekracza 18 km/h omawiać w wątku Bikersi. Wątek ten został przeznaczony dla osób preferujących spokojniejszy tryb jazdy i nie chcielibyśmy zniechęcić potencjalnych nowych członków on tour-ów Z góry dzięki za zrozumienie. . o co chodzi z tymi bikersami? to jest jakieś równoległe forum? sorki za offtop ale jestem tu nowicjuszem na forum i niebardzo kumam
DEVILEK Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 Bikersi, to początkowa grupa, która zrzeszała większość osób z tego tematu. Jednakże rozstrzał kondycyjny był na tyle duży, że podzieliliśmy się na dwie grupy ; piknikową i bikersów. Bikersi, to grupa latająca z średnią, znacznie wyższą, niż ekipa piknikowa. Ot taki podział, aby każdy mógł znaleźć towarzystwo na wyjazd, które jest odpowiednie do jego możliwości.
A2i Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 Bikersi, to początkowa grupa, która zrzeszała większość osób z tego tematu. Jednakże rozstrzał kondycyjny był na tyle duży, że podzieliliśmy się na dwie grupy ; piknikową i bikersów. Bikersi, to grupa latająca z średnią, znacznie wyższą, niż ekipa piknikowa. Ot taki podział, aby każdy mógł znaleźć towarzystwo na wyjazd, które jest odpowiednie do jego możliwości. ...o ile dobrze zrozumiałem to są 2 tematy w "Regionalne grupy rowerowe → śląskie" jeden z nich to ten na który odpisuję a drugi to założonych prze tzw bikersów tak? czyli towarzystwa do wspólnych wyjazdów szuka się w tych 2 tematach??? widziałem więcej wątków....
DEVILEK Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 Dokładnie, w zależności od tego jakie tempo i dystanse preferujesz, szukaj informacji w tych tematach. Akurat w tych dwóch tematach my operujemy, reszta to już zupełnie coś innego.
A2i Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 możesz mi wskazać ten drugi temat? ps. jakie są wymogi na bikersów ? Dokładnie, w zależności od tego jakie tempo i dystanse preferujesz, szukaj informacji w tych tematach. Akurat w tych dwóch tematach my operujemy, reszta to już zupełnie coś innego.
DEVILEK Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 możesz mi wskazać ten drugi temat? ps. jakie są wymogi na bikersów ? http://www.forumrowerowe.org/topic/133782-bikresi-zapraszaj%C4%85-na-wsp%C3%B3lne-kr%C4%99cenie/ Wymogów nie ma, to nie tak, że kogoś się przyjmuje i jeździ tylko z bikersami. Jeździmy razem i osobno, w zależności od stopnia trudności trasy, a jesteśmy jedną ekipą. Jeśli bez problemu przejedziesz od nas do Krakowa, mając przy tym średnią w okolicach 23km/h, lub wyższą to bez problemu możesz pomykać z bikersami. Po prostu w pewnym sensie jest podział, ponieważ nie wszyscy z ekipy dają radę pociskać dłuższe dystanse z średnią ponad 22, nie każdy lubi długie podjazdy, czy pchanie roweru po kamieniach.
A2i Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 no jeśli wypad jest na MTB to raczej nie będę miał trudności, ale z szosówkami lub MTB z 28" kołami to niechętnie bym się ścigał http://www.forumrowerowe.org/topic/133782-bikresi-zapraszaj%C4%85-na-wsp%C3%B3lne-kr%C4%99cenie/ Wymogów nie ma, to nie tak, że kogoś się przyjmuje i jeździ tylko z bikersami. Jeździmy razem i osobno, w zależności od stopnia trudności trasy, a jesteśmy jedną ekipą. Jeśli bez problemu przejedziesz od nas do Krakowa, mając przy tym średnią w okolicach 23km/h, lub wyższą to bez problemu możesz pomykać z bikersami. Po prostu w pewnym sensie jest podział, ponieważ nie wszyscy z ekipy dają radę pociskać dłuższe dystanse z średnią ponad 22, nie każdy lubi długie podjazdy, czy pchanie roweru po kamieniach.
biker90 Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 no jeśli wypad jest na MTB to raczej nie będę miał trudności, ale z szosówkami lub MTB z 28" kołami to niechętnie bym się ścigał Od szosy jest wątek Piekary Śląskie i Okolice lub IC tam to tempo jest mocniejsze oscyluje w granicach 26km/h wzwyż, sam czasami z nimi jeżdżę. Pikniki to jak nazwa tematu wskazuje pełen relaks, jeśli lubisz pociskać na MTB szybciej to Bikersi, a jak lubisz na szosie czy MTB pociskać znacznie szybciej z ekipą na szosach to wątek Piekary Śląskie i okolice/ IC.To są zasadnicze różnice w grupach Marcin twoje klimaty tylko, że Ty pieszo My na kole : http://gizmo201.bikestats.pl/977644,Zdobyc-Barania-Gore-i-Skrzyczne.html Ogólnie w tym drugim temacie to preferujemy takie klimaty bądź co bądź szybsze tempo przykładowo taki Kraków
Lapec Napisano 24 Lipca 2013 Autor Napisano 24 Lipca 2013 Bardzo fajnie chłopaki wytłumaczone Wracając do soboty trasa odpowiada, z osób niezarejestrowanych pojadą jeszcze Daga - znana w Chudowa Zientas - znany z Pogorii Kumpel z mysłowic ___ I jedna osoba chętna z Rudy Śląskiej ale jeszcze nie określoną czy na bank
DEVILEK Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 Czyli spotykamy się o 11 pod ING, dalej jedziemy przez Rybaczówkę, na Giszowiec. Zaliczamy przejazdem Bolinę i jedziemy w kierunku mysłowickiej giełdy samochodowej, skąd zabieramy kolegę. Dalej bocznymi ulicami osiedla ul. Naftowej, przelecimy, albo na Hubertusa, albo na śląską część, czyli Morawa, ew. Borki. Także Marcin przekaż koledze, aby czekał na nas w okolicach giełdy samochodowej. Przybliżony czas to 11:30-11:45, w zależności od tego jak uda nam się przejechać dystans dzielący nas.
Lapec Napisano 26 Lipca 2013 Autor Napisano 26 Lipca 2013 Kolega z rudy odpadł ale mamy następna koleżankę na wyjazd Kolega z mysłowic będzie pod realem więc po drodze pogoda się szykuje i rekordowa ilość kobiet więc nie mogę się doczekać
DEVILEK Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Z tym realem, to tak prawie po drodze, chyba, że pojedziemy z Boliny centralnie pod Real. Bardziej myślałem z Boliny podjechać na szopki i przez Wilhelminę przejechać tyłem pod giełdę. Może kumpel podjechać pod giełdę, czy jedziemy pod Real ? Mi to obojętne, ale bezpieczniejsza droga wydaje mi się tyłami Szopienic. ps. udział weźmie także Zyziu, co przed chwilą potwierdził mi telefonicznie.
dominv8 Napisano 27 Lipca 2013 Napisano 27 Lipca 2013 czy jutro jakieś pikniki jadom kajś z okolic rudy śląskiej?
DEVILEK Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 Dzięki za wczorajszą wycieczkę, która była inna, niż wszystkie Taki sobie, niby piknik, a po powrocie uświadomiłem sobie, że opanowałem technikę jazdy w spd do perfekcji http://devilek.bikestats.pl/988120,110-Piknik.html
galadriel Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 Ja też bardzo dziekuje za wypad, bylo jak zawsze super... nawet ponad..
tolo1 Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 Witam:) Ja tutaj nowy jestem i chętnie do Was dołącze, jeśli oczywiście można:)
grzegorzkm Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 jak postawisz kazdemu po piwie to mozesz oczywiscie zartuje , obserwuj temat i zjawiaj sie na zbiorce
tolo1 Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 jak postawisz kazdemu po piwie to mozesz oczywiscie zartuje , obserwuj temat i zjawiaj sie na zbiorce Będe zatem wypatrywał nowych wiadomości:)
Lapec Napisano 28 Lipca 2013 Autor Napisano 28 Lipca 2013 Będe zatem wypatrywał nowych wiadomości:) Wypatrywać hmmm zawsze możesz coś sam podać jesteśmy kompromisowi i czekamy na nowe trasy Dzięki Devil za prowadzenie, relacje i dobry humor, gratulacje dla kobiet za trase przy takiej pogodzie i to że z nami wytrzymaly czekamy na wiecej Fajnie 3 nowe osoby i zaś tylko troche brakło do wyjazdu na dwucyfrową ilość osób, byle tak dalej Czekamy na propozycje na przeszłą sobotę, nast nast weekend tj 11.08 wstępnie zarezerwowany na Pogorie 1 choć wiadomo się okaże Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.