Skocz do zawartości

[Katowice] Pikniki K-ce + Zagłębie

Lapec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

29-30 to dobry termin :)

jak termin zostanie zaakceptowany to bardzo się ciesze że w końcu razem pokręcimy :)

------------------------

Więc jak wyjazd wyjdzie z soboty na niedziele to prosił bym o posty dotyczące "Pszczyny nocą" pisać w temacie Bikersi (napiszcie ino ilość km) nie spamujmy 2 tematów

------------------------

Jak ktoś się jednak nie skusi na wyjazd to temat otwarty, piszcie swoje propozycje a nóż ktoś będzie chętny na inną trasę na weekend :)

Napisano

mi bardziej odpowiada z piątku na sobotę, coby się w sobotę pozbierać i mieć coś z weekendu, ale jak większości bardziej pasuje z soboty na niedzielę to tak pojedziemy i gra muzyka :) ...rzecz jasna jak będą sensowne warunki pogodowe :P

ciąg dalszy dyskusji i umawiania w Bikersach... zapraszam :)

ja bardzo chętnie wybędę na taki nocny trip :) tylko nie wiem czy w ten weekend będę na chodzie :( okażę się w czwartek u lekarza :)

Zatem zdrowia życzymy i czekamy na dobre wieści :)

Napisano

Witam wszystkich, wyjazd nocny na Pszczynę z wiadomo pogodowych przyczyn nie wyszedł, no nic nic się nie stało :) ze względu na fakt że w przyszłą sobotę jestem umówiony z siostrą (galadriel) na grilla z moją ekipą z uczelni (2-6 osób max) wiec odpalam misje POGORIA 2013 bo po co się tłuc durnym pociągiem skoro idzie na 2 kółkach dojechać :)  trasy nie daje bo licze że pojedzie Biker90 i coś wymyśli ;]

Plan:
zbiórka 06.07.2013 (zgodnie z sugestią BikoBiko trochę wcześniej) :)
godz 11.00 => ING Katowice Piotrowice ul Jankego

godz 12.30 => koło Kiepury okolice PKP Sosnowiec

niech moc kajaków wodnych będzie z nami :)

Napisano

Jedziesz do Będzina na zamek, kawałek dalej skręcasz na wały i singlem na pogorię, końcówka asfaltem. Kombinacji nie ma. Jakby Filip nie jechał, to mogę poprowadzić od Dąbrówki Małej, przez Borki i Stawiki. Ewentualnie opcja asfalt, czyli przez Sosnowiec, podjazd i zjazd na Zagórzu, zjazd do DG i dojazd na Pogoria III. Tam można pomyśleć nad dalszą jazdą i jakimś bro/wuszt ;) Do tego celu polecam Pogorie nr. I

Napisano

super :) dodajemy do on touru zamek Będzin,  jak nie Filip to prowadzisz :P mniejsza o to ,śmigamy, wszelakie sugestie mile widziane :)

Napisano

Ekipa z Katowic ; spotkanie pod Spodkiem. Dalej jedziemy w kierunku Dąbrówki Małej, Milowice, szlakiem rowerowym do Sosnowca na Stawiki. Jazda pod DW PKP w Sosnowcu. gdzie ma czekać reszta ekipy. Asfaltem do zamku w Będzinie, po czym zjazd na singiel do Pogorii IV. Reszta do ustalenia ;)

Napisano

Jak nie wyszedł, MY z Tomkiem właśnie wróciliśmy z trasy nocnej Katowice Wisła. Pogoda nam dopisała, tyle lamentu o nic!

Relacja: http://gizmo201.bikestats.pl/963836,Nocny-przejazd-Katowice-Wisla.html

ps. Odradzam drogę przez Stawiki i ulicę Morawa, wszystko rozkopane. Lepiej przez Mysłowice cisnąć i stamtąd czerwonym szlakiem na Stawiki gdzie kończą się dziury, kocbie łby oraz telepanie na rozkopanym odcinku.

Napisano

Filip jak już się chwalisz, to więcej fotkuf wrzuć :) napisze tylko wielkie graty za ilość km, moc! :o
Z racji zawodu mogę napisać że na dniach się zacznie remont ul. Morawa więc będzie spoko - opcja Devila i tak omija Szopienice i tak  więc git

Ehh kuchnia, akurat w tą niedzielę niestety nie mogę. Życzę fajnego wyjazdu .

wyjazd jest w sobotę :P

zbiórka

godz 11.00 => ING Katowice Piotrowice ul Jankego

godz 11.45 => Plac koło Spodka, Katowice

godz 12.30 => koło Kiepury okolice PKP Sosnowiec

Napisano

Filip jak już się chwalisz, to więcej fotkuf wrzuć :) napisze tylko wielkie graty za ilość km, moc! :o

Nie było czasu na fotkuf więcej niestety  :yucky:

ps. Jak chyba się zjawię pod Kiepurą  w SO niestety

Napisano

Rozumiem, że na Pogorii leżaking i łomżing będziemy uprawiać, jak tak to się pisze! Pogoda ma być o dziwo na weekend, co jest nie typowe, bo zawsze jest ch###wa

Napisano

Rozumiem, że na Pogorii leżaking i łomżing będziemy uprawiać, jak tak to się pisze! Pogoda ma być o dziwo na weekend, co jest nie typowe, bo zawsze jest ch###wa

Miałem podbić temat no ale mnie uprzedziłeś :) tak, takie jest założenie piknikowo jedziemy, wyjazd wcześnie żeby było więcej czasu na relaksos :) Pogoda może różna no ale tragedii nie będzie ... ponoć, cóż zawsze idzie przeczekać pod jakimiś parasolami :P Wszystko inne zgodnie z planem  start o 11 z Piotrowic powrót ok 20 ( ;) ) zresztą zobaczymy jak zawsze ;]

Napisano

Hmm Marcinie i co kupiłeś wczoraj w końcu za koło? Moc kajaków wodnych niech będzie z wami. To ja bym czekał pod Spodkiem koło 11:45  :teehee:

ps. Lepiej było by się pod Mariackim spotkać, zbędne kółko trochę robić będziemy

Napisano

temat do przemyślenia daje ;/
jutro średnio z pogodą jednak ryzykujemy czy na spokojnie w niedziele pojedziemy?, ponoć ma nie padać

Napisano

Wyjdzie tak jak zawsze przełożymy bd pogoda nie przełożymy nie bd pogody na dwoje babka wróżyła heh  :icon_confused:

przecież standard :D

Brynów kraina mlekiem i ( na tą chwile ;) ) deszczówką płynąca a ten zabawny u góry chyba zdjęcia z fleszem robi,  wg mnie przełóżmy wyjazd na niedziele godziny wg planu. Pogoda na wszystkich serwisach ( wiem że są meeeega wiarygodne) mniej więcej podobna:

http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_list.php?ntype=0u&fdate=2013070512&row=461&col=215&lang=pl&cname=Katowice

http://pogoda.interia.pl/prognoza-szczegolowa-katowice,cId,13095

do ok 12 ma padać potem jeszcze coś koło 16 i 18 ani ino chwilowo. Ani nie pojeździmy po Pogoriach ani nic. Niech nam jutro słonko ścieżki wysuszy i pojadymy w niedziele, to tylko opcje czekam na opinie :) Jutro tak czy siak będę w DG na Pogorii 3 ino najwyżej pooszczedzam siły, pojadę pociągiem i poszukam miejsca na ognicho :)

Napisano

Jest tam takie fajne miejsce na ognisko tylko kawałek ścieżką przez lasek trzeba iść/jechać.  O której tam jutro będziesz ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...