Skocz do zawartości

[Katowice] Pikniki K-ce + Zagłębie

Lapec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wyjazd na bank w piątek wg planu :P

-----------------
rodzi się również plan na sobotę na Rogoźnik / wzgórze Dorotka k. Będzina na sobotę
w dzień się jeździć nie da, w nocy pokręcimy :033:

Napisano

Nocny wyszedł na 5(tkę) osób i zakończył się przed obiadem no bo jak :D ale to już historia:

Sobota: 22.08.2015r 

- start:  => Katowice, # ul. Śląskiej i ul. Studenckiej - okolice baru "Panorama" => godz. 8.30

- cel: Racibórz :)
- dystans 90km lub 140km

Różnica polega na tym czy skończymy trip w Raciborzu czy wracamy do Rybnika, zależne od czasu, ekipy, sił i pogody ;]

Powrót na bank tym pociągiem:
http://rozklad-pkp.pl/pl/ti?trainlink=452436/502591/908192/303284/55&ld=s33&seqnr=3&ident=2h.01546833.1439917559&date=22.08.15&station_evaId=5100263&station_type=dep&journeyStartIdx=0&journeyEndIdx=27&backLink=tp&

Racibórz 17:37 => Rybnik 18:38 => Katowice => 19:40

- tempo ok 20-22km/h (2 lub 3 postoje regeneracyjne :P afkors na odcinku do Raciborza :icon_mrgreen: )
- trasa: lecimy na Chudów, potem na Knurów przez Hałdę, dalej na Ksiązenice asfaltem, następnie wbijamy się w las by wylecieć przy zaporze w Rybniku potem kierujemy się na Racibórz żółtym szlakiem.
Opcjonalnie: powrót przez Syrynie, Pszów do Rybnika.

Obecni puki co: ja i Filip :033:

Napisano

Wtorek a plany już konkretne:

Niedziela: 30.08.2015r 

- start:  => Katowice, Brynów, koło krzyża KWK Wujek, # ul. Pola i ul. Gallusa => godz. 8,40

=> Katowice, Centrum, koło kościoła Mariackiego => godz 9.00

- cel: Jaworzno => jezioro  Sosina + baza płetwonurków :)

- tempo:ok 17km/h - rodzinnie bez szaleństw :icon_cool:
- dystans ok 70 km
- trasa + -:Centrum - Zawodzie - Szopienice - oś. Naftowa - Radocha - Bobrek - oś. Juliusz - Maczki - jezioro Sosina - ok. Szczakowej - baza płetwonurków i nazot na Kato
- atrakcje: ognicho na bank + ew. moczenie tyłków w zalewie tak więc wyjazd do domu z Jaworzna ok 16-17

Obecni puki co: Dagmara, ja, Janiol i Filip ;]

Ewentualnie tu jeszcze zapraszamy ale wycieczkę kończymy w Gołonogu przed godz. 18 gdyż jesteśmy z Filipem umówieni tam.
Powrót do Kato rowerem na własną rękę lub Koleje Śląskie => odjazdy 16.51, 17.44, 18,41 bilety 4zł + 5zł za rower lub PR odjazd 18.08 bilet 7.60 plus 7zł rower - ceny bez zniżek.

Sobota: 29.08.2015r 

- start:  => Katowice, Centrum, plac koło Spodka => godz. 13,00

- cel: D.G. => Rogoźnik (Jacku o ile czytasz?) i góra Buczyna + Pogoria :)

a nóż się trafi takie coś :icon_mrgreen: => http://www.dalekieobserwacje.eu/tatry-z-gory-buczyna-k-rogoznika/

- tempo:ok 21-22km/h
- dystans: hmm to zależy ale niemniej niż 50km

- trasa + -: Centrum - Wełnowiec - Siemce - Bażanteria - Przełajka - Wojkowice - Rogoźnik i fantazją Filipa przez Pogorie do Dąbrowy
- atrakcje: chyba jakieś izo bo nic innego do głowy nie przychodzi heh

Obecni puki co: Filip i ja ;]

wiem, wiem nudzi mi się xD

Napisano

Żadnych ograniczeń, zapraszamy wszystkich chętnych :)

Jak kolega ma 8 lat to se sama go pilnować będziesz :033:

Grzesiu spokojnie a nóż jesteś w formie (wyjątkowo hahaha) i uciekniesz marudą :P a jak nie to jest tyle czasu wolnego na Jaworznie że się kimniesz godzinka i będzie dobre ;]

Napisano

15 powiadasz ...no to juz nie 8 ;]

Średnia wieku naszej grupy to jakieś 35 lat. Są młodsi i starsi, wiec nie wiem czy się miedzy nami odnajdziesz...ale przeciez każdy z nas miał kiedys 15 lat...fajne czasy to byly ;)

Napisano

I jaka trasa na sobotę ?
 Sobota: 29.08.2015r 

- start:  => Katowice, Centrum, plac koło Spodka => godz. 13,00

cel: D.G. => Rogoźnik (Jacku o ile czytasz?) i góra Buczyna + Pogoria  :)

a nóż się trafi takie coś  :icon_mrgreen: => Tatry z Góry Buczyna k. Rogoźnika – Dalekie Obserwacje

tempo:ok 21-22km/h
dystans: hmm to zależy ale niemniej niż 50km

trasa + -Centrum - Wełnowiec - Siemce - Bażanteria - Przełajka - Wojkowice - Rogoźnik i fantazją Filipa przez Pogorie do Dąbrowy

atrakcje: chyba jakieś izo bo nic innego do głowy nie przychodzi heh 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...