DEVILEK Napisano 15 Marca 2015 Napisano 15 Marca 2015 Dla chętnych zbiórka o godzinie 14, na pętli tramwajowej Katowice-Brynów.
Lapec Napisano 15 Marca 2015 Autor Napisano 15 Marca 2015 dam nawet ładnego oficjala Niedziela: 15.03.2015r - start: => Katowice, pętla brynowska przystanek tramwajowy w stronę centrum => godz.14.00 - cel: jezioro Łysina Bieruń - dystans ok 45 kmStart sezonu ) obecni na ta chwila: mła Devil i Filip vel Gizmo
mapnex Napisano 15 Marca 2015 Napisano 15 Marca 2015 Witam Czy jest tu ktosz z Zagłębia (Sosnowiec, DG, Będzin) kto jeżdzi kolarką albo fix. szukam z kim jeżdzić w grupce.
Lapec Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Napisano 6 Kwietnia 2015 Witam, w sumie napisze bo co mi tam ale telefonicznie już niektóre pikniki stwierdziły że nie mogą. Cóż mi tam szkoda przyszłej soboty: do +16*C ma być więc daje wcześniej info a nóż ktoś się skusi. Trasy oklepane, decydować mi się nie chce więc daje opcje - pisać w komentach czy któraś odpowiada Start wstępnie ustawiony na ok 11.00. Wiadomo to plan więc idzie przełożyć jak coś. Długość każdej trasy to ok 50km, z ogniska startowego na razie rezygnujemy, poczekamy aż większość będzie "czynna" Sobota: 11.04.2015r a) start => Katowice, pętla brynowska przystanek tramwajowy w stronę centrum - cel: jezioro Łysina Bieruń start => Katowice, park Śląski Żyrafa - cel: jezioro Rogoźnik c) start => Katowice, ul. Śląska okolice baru Panorama - cel: zamek z Chudowie Zobaczymy co wyjdzie. Zapraszamy starych jak i nowych "wyjadaczy" Pozdro
Nowel Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Witam wszystkich! Jestem nowy na forum, dzisiaj pierwszy raz tutaj:) Chętnie bym z wami pojeździł, tylko nie wiem czy dam radę kondycyjnie, bo bardzo dawno temu na rowerze jeździłem, za dobry rowerzysta ze mnie nie jest, a widzę, że wy tu na spore dystanse jeździcie:) Chciałem się zapytać jak takie wycieczki u was wyglądają? Jakim tempem jeździcie, na ile kilometrów? Jak was będę opóźniał to chyba nie ma sensu:) Jeździcie szosą czy ściezkami leśnymi? Ja zawsze po lesie jeździłem:) Ogólnie to ostatnio na rowerze byłem parę lat temu, ale chce w tym roku to zmienić Mam 27 lat i jestem z Katowic:) Pozdrawiam:)
GREEQ Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Marcin jak pojedziecie na Chudów to gdzieś się podczepie po drodze, a w niedziele zapraszam na leśną rajze, jedziemy na 4 auta tak że trochę typa będzie.
lukasz3926 Napisano 6 Kwietnia 2015 Napisano 6 Kwietnia 2015 Hej, ja się wstępnie piszę. Mam nadzieję, że pory roku nie będą się zmieniać co 15 minut jak przez ostatnie kilka dni Najbardziej odpowiadałby mi Chudów, ale na inne trasy też się chętnie wybiorę.
Lapec Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Napisano 6 Kwietnia 2015 Dobra, ustalone, dwie osoby są za wystarczy, resztę i tak zrobimy kiedy indziej. Pogoda ma ponoć już się normować więc oby bez skoków Sobota: 11.04.2015r start => Katowice, # ul. Śląskiej i ul. Medyków => okolice baru Panorama godz. 11.00 no plus 10 minut dla spóźnialskich dystans: ok 40km z Akademików cel: zamek z Chudowie Tak wybiorę z kontekstu: [...] Chętnie bym z wami pojeździł, tylko nie wiem czy dam radę kondycyjnie, bo bardzo dawno temu na rowerze jeździłem, za dobry rowerzysta ze mnie nie jest, a widzę, że wy tu na spore dystanse jeździcie:) Chciałem się zapytać jak takie wycieczki u was wyglądają? Jakim tempem jeździcie, na ile kilometrów? [...] Jeździcie szosą czy ściezkami leśnymi? [...] Ogólnie to ostatnio na rowerze byłem parę lat temu, ale chce w tym roku to zmienić Cześć, spokojnie dasz radę ino rada: w tygodniu się rusz i tyłek rozmasuj w siodle bo na start możesz faktycznie kondycyjnie i fizycznie usiąść. Niby 50km ale po przewie w kręceniu to wcale mało nie jest xD A tak to zawsze czekamy na ostatniego/nią osobę i nikt nie ma pretensji że opóźnia czy coś. W ciągu 3 lat nikogo nie zgubiliśmy jeszcze Trasy dłuższe są ale to od tam czerwca i wcześniej piszemy na co się trzeba przygotować. Jak nic nie pisze to jeździmy zależy jak się komu chce raz 17km/h raz 20km/h, na start i tak nie oczekuj na za szybkiego tempa Staramy się jak najwięcej przez las jeździć no ale wiadomo czasem się nie da. Ogólnie rower to przyjemność a nie dystanse, średnie itp. Zakres wiekowy grupy 20 <=> +50 heh Reszta w praniu. Pozdro
Nowel Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 To fajnie:) Na razie nie mam jak rozmasowac tyłka w siedzemiu, bo nie mam roweru:) Dzisiaj dopiero złożyłem zamówienie na rower i ma do mnie przyjechać, ale z odkręconym kołem, kierownicą, pedałami i przerzutkami, więc muszę go jeszcze jakoś poskładać i wypróbować, a za bardzo się na tym nie znam, ale kolega mi chyba pomoże, więc nie wiem czy się wyrobię do soboty, ale jak nie w tą sobotę, to w kolejną Dam znać do piątku tutaj:)
DEVILEK Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 XC może nie, bo kondycja nie ta Ale maraton byłby ok. Cóż, kto co zaproponuje.
MartinH Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 Coś proponujesz Marcinie ? A i owszem, jest plan na pierwszą 60'tkę w tym sezonie, można zaliczyć Dolomity, Księżą Górę i Świerklaniec
Lapec Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Napisano 8 Kwietnia 2015 A i owszem, jest plan na pierwszą 60'tkę w tym sezonie, można zaliczyć Dolomity, Księżą Górę i Świerklaniec A i bardzo polecam napisanie trasy, miejsca spotkania, terminu itp być może pikniki rozważą i pojedziemy na pierwszą 60'tke Na przyszłość bardzo proszę o nie "sianie" zamętu w naszym temacie. Plan jest ustalony, ja wam nie mieszam w temacie ;] Diobeł oby do soboty ... ty wiesz EDIT: Dobra widzę że już u kolegi napisałeś, mniejsza o to jak będziesz to spoko, jak nie to i tak słoneczka na szlaku ) koniec spamu dla przypomnienia ino: Sobota: 11.04.2015r start => Katowice, # ul. Śląskiej i ul. Medyków => okolice baru Panorama godz. 11.00 no plus 10 minut dla spóźnialskich dystans: ok 40km z Akademików cel: zamek z Chudowie
conley Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeździł już ktoś po lasach bo ja bez błotników i trochę mnie to martwi?
Nowel Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Dam jeszcze znać czy będę Wy się wszyscy znacie? Ma ktos dac jakiś kontakt do siebie, numer czy coś?
Phenixa Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Buuu, nie pojadę z Wami. Zazdroszczę pogody. Udanego tripu:) Filip zadzwonisz?
MakuMat Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Witam po lekko pokręconej zimie i jeszcze bardziej pokręconych świętach Bożonarodz... eee Wielkanocnych. Postaram się również dokulać na stanowisko startowe o 11:00 Jeździł już ktoś po lasach bo ja bez błotników i trochę mnie to martwi? generalnie o tej porze roku to osobiście się nie wybieram bez tylnego błotnika na jazdę po lesie. Aktualnie w moich okolicach sa miejsca gdzie już się da w miarę jechać ale sa też takie gdzie wpadasz w bagno. To fajnie:) Na razie nie mam jak rozmasowac tyłka w siedzemiu, bo nie mam roweru:) Dzisiaj dopiero złożyłem zamówienie na rower i ma do mnie przyjechać, ale z odkręconym kołem, kierownicą, pedałami i przerzutkami, więc muszę go jeszcze jakoś poskładać i wypróbować, a za bardzo się na tym nie znam, ale kolega mi chyba pomoże, więc nie wiem czy się wyrobię do soboty, ale jak nie w tą sobotę, to w kolejną Dam znać do piątku tutaj:) Jeżeli dopiero co składasz rower i jest to twoja pierwsza jazda w tym roku, to proponuję przynajmniej na dzień dobry zrobić te parenaście kilometrów (a najlepiej to parę razy). Po pierwsze aby wyeliminować ewentulane usterki przy nowo złożonym rowerze. Po drugie zobacz jak Tobie się jeździ, czy czegoś nie musisz zmienić, doregulować, jak samopoczucie przy kręceniu itp. Dopiero wtedy wybierał bym się na dłuższ jazdę (chociaż plan sobotni to nie jest jakiś wielki trip). Sezon dopiero się rozpoczyna także okazji nie powinno zabraknać. Ale to jest tylko moja niezobowiazujca sugestia.
galadriel Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Zgadzam się z kolegą.Najgorzej jak cos nawali po drodze czyt.strzela,piszczy,się urwie(pozdro Wera), lub pije w tyłek Lepiej przetestowac na małym odcinku kilka razy i miec pewność ze sprzęt jest ok. Phenixa nie płacz, ja tez też nie pojadę, musze kwitnąć w robocie...jeszcze skoczymy na niejeden trip
DEVILEK Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Ja wybrałem jednak bardziej ambitną opcję na sobotę ; sorry Marcin, ale trzeba trenować. Ale w niedzielę jedziemy lajtowo przez hałdy i hopki. Początek o 9:30 pod dworcem PKP w Kato, skąd zabieram Tomka i dalej to hałda Murcki ( wcześniej sklep ), później hopki w rezerwacie Murcki, dalej hałda Kostuchna i może jeszcze ta na Panewnikach. Na hałdzie w Murckach planujemy ognisko, więc i dłuższą posiadówkę. Wrażenia pewnie gwarantowane na hopkach w wykonaniu Tomka
Lapec Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Napisano 10 Kwietnia 2015 Ja wybrałem jednak bardziej ambitną opcję na sobotę ; sorry Marcin, ale trzeba trenować. ohhh czuje się tak samo zlany jak i jak zlewam Twą propozycje Co nie oznacza że nie stęskniłem się za Twą facjatą na następną sobotę planuję startowe ognisko pikników, mam nadzieje że się zjawisz, więcej info wkrótce
MakuMat Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 No i pięknie podziękował za dzisiejszy wypad. Pogoda była rewelacyjna a ekipa zacna. Nowel przetestował nowy rower a rower jego, co odczuje zapewne jutro Do następnego wypadu...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.