Skocz do zawartości

[Katowice] Pikniki K-ce + Zagłębie

Lapec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

spokojnie Zenek nie będziesz żadną kulą u nogi  podjeżdżaj w sobote i nie marudź bo sezon się kończy, a w grupie lepiej się jeździ Marcin nie przesadzaj z lemoniadą i nastaw budzika  na 7 rano i jeździmy, mnie też pasuje ta pora żeby pojeździć do południa.

Napisano

dokładnie, dzięki wszystkim za eleganciaro towarzystwo i nastroje, pogoda też była nam przychylna, 108 km  z czego większość po lasach to czego chcieć więcej.

pozdro.

Napisano

Fajna trasa wam wyszła, jeszcze dodatkowo w moich okolicach... :thumbsup: (chociaż odcinek po drodze krajowej ewidentnie nie w moim guście, takie drogi omijam jak ognia)

Ja niestety jeszcze dochodzę do siebie po standardowo jesiennych choróbskach które mnie dopadają i dzisiaj było tylko lajtowo króciutko.

Ale niestety sezon pomimo wyjątkowo długiego, nieubłaganie się kończy.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Przepraszam, że się czepiam szczegółów, ale do Korbielowa (początek trasy wg podanego linku) nie dojeżdża pociąg, a piechotą to raczej kawałek. Nie mam doświadczenia w zimowych wędrówkach - czy są to warunki pogodowe (śnieg, lód, wiatr, mróz), z którymi poradzi sobie amator?

Napisano

Z Żywca jest busik do Korbielowa tam za 4 zeta bodajże :)

Amator powinien sobie spokojnie dać radę, choć na pierwszy raz to ciekawy szczyt :icon_cool:
Grzegorz a kto mówił o schodzeniu? Na dupach zjedziemy :D

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam. W sobotę 17 Stycznia kręcę z kumplem na Oświęcim czyli Podbić Małopolskę Nowo rocznie. Wyjazd 9 z Chorzowa. Po drodze jak ktoś z chętny z Kato możemy zabrać. W planie również kumpel mój dobry z OSW oferuje grill u siebie na działce. Jak coś to zapraszam ;)

Napisano

Piechotką coś? Ostatnio były zapytania ale za późno więc pisze z zapasem :P

Niedziela: 25.01.2015r 

- start:  => Katowice, PKP  =>  godz.7.32 - odjazd z 1-go peronu - cug relacji Kato - Zwardoń

- cel - Romanka
-> Żabnica Skałka (598 m) - Romanka (1366 m) - Schronisko PTTK Hala Rysianka (1271 m) - Hala Redykalna (1070 m) - Schronisko PTTK Hala Boracza (854 m) - Milówka (446 m) -> ok 24km
- atrakcje: no na bank nie ognisko, ale 3 schroniska po drodze które nie pozwolą stracić poziomu nawodnienia :icon_mrgreen:

powrót: 20.52 lub 22.29 w Kato za wskazaniem na ten pierwszy no ale nigdy nic nie wiadomo, ew. 19.24  dla "biegaczy" :)

info: lub tu lub PW ;] Pozdro i nie bać się :P, żaby nie było jeszcze ze 6 tygodni i ruszamy z sezonem rowerowym :woot:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

szykować wozy na next weekend (niedziela 15,03) żeby nie było że nie ostrzegałem :P
więcej ino wkrótce ... dystans ok 20-30 km z Kato :w00t:

Napisano

hmm bo jutro to miał być dzień na mycie i smarowanie no ale jak padnie propozycja tripu to i czemu nie :)

Napisano

Witajcie chłopaki i oczywiście Gosiu,

Mam zamiar z Wami dalej jeździć mimo niemiłej sytuacji jaka mnie spotkała.

Reaktywuję się tak gdzieś w kwietniu bo na razie zdradziłam rower ze squash'em.

A, Filipie nie zrobiłam nowego zakupu:(

Pzd

Oli

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...