Skocz do zawartości

[Katowice] Pikniki K-ce + Zagłębie

Lapec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ścieżki czy asfalt to jeszcze nie wiadomo...

Jak się znajdzie przewodnik na ścieżkę to ok. (oby tylko mało piachu) a jak nie to asfalt.

Jeszcze nawet nie wiemy co konkretnie chcemy.Może okolice Ojcowa,dolina Będkowska...

A mówisz Grzesiu że 70 km.to ciut ambitnie?Może być mniej byle oczy nacieszyć i płuca dotlenić...bez spiny.

Napisano

Urlop załatwiony więc ja się pisze na 100% :icon_cool:
Okolice Ojcowa mi jak najbardziej pasują, jak zostanie trochę czasu to jeszcze może na jakąś niedużą skałkę bym wlazł :D

Napisano

jesli bedzie asfalt to 70km to nie problem , ale po sciezkach gdzie na jurze wiadomo jest piasek pod gorki itp to juz jest duzo . Okolice Ojcowa sa fajne tylko ze jest tam park narodowy i zakaz jezdzenia rowerami , oczywiscie poza sciezkami rowerowymi , aha i okolice Ojcowa to juz małe gory gdzie czasem pod gore trzeba niezle dawac . Przewodnik  Ci niepotrzebny , kup mape sobie , zaplanuj i jedz :laugh:

http://compass.krakow.pl/katalog-produktow/37/Jura-Krakowsko-Czestochowska/  cos w tym stylu , polecam sklep podroznika na pl.Wolnosci w Katowicach , rog ul. Sadowej.

Napisano

Dzięki za pomoc!

Raczej nie uda mi się zajrzeć w tym tygodniu,ale może ktoś ma taką mapę?

Ja jeszcze po cichutku rozważałem opcję pieszo-spacerową.

Ale to musiałbym zmienić forum..

Napisano

Znalazłam mapę. Myślę Krzeszowice - Ojców przez Będkowice, Zelków.  Bo sam Park Ojcowski to zostaje prosta asflaltówa. Zeskanuję Wam ten kawałek.

Napisano

Chyba pora zamknąć listę startową...

Czekam jeszcze tylko na sygnał od kumpla z  osiedla. Jeśli On nie da rady to nawet nie biorę bagażnika na dach tylko wyciągam siedzenia....

O. i M. do miłego jutro przy AWF. Postaram się być ok.9.oo. Dam znać jak będę wyjeżdżać- potrzebuję 20 min. na dojazd.

Napisano

Damy radę !!!! Ale już się nie mogę doczekać :D:)))))))
-------------------------------------------
Dla tych o pracują tak naprzód
Sobota: 11.10.2014r 

- start:  => Katowice, pętla brynowska =>  godz.10.00

- cel: zbiornik Dziećkowicki

- dystans: ok 60 km

- trasa: pierwszy raz sami z Gochą jedziemy więc raczej asfalt + kapkę internetu :P
- atrakcje: ognisko na bank! :icon_mrgreen:

Napisano

Ja też piękne dzięki za tripa..

"Lekko" przeciągnięty w czasie,ale udany. I prawie bez strat ;-) śrubę do koła odkupię sobie w poniedziałek, a błotnik już przerobiony/uciszony...

Napisano

A Ja swój cel osiągnąłem i jest ponad 15 tysięcy kaemów w sezonie, więc uważam rok za udany, a sezon na rower dalej trwa póki będzie mi się chciało wsiąść i jechać gdzieś :D

Napisano

A Ja swój cel osiągnąłem i jest ponad 15 tysięcy kaemów w sezonie, więc uważam rok za udany, a sezon na rower dalej trwa póki będzie mi się chciało wsiąść i jechać gdzieś :D

Filip gratulacje :laugh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...