Skocz do zawartości

[Katowice] Pikniki K-ce + Zagłębie

Lapec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pociągiem do Kalet? Tak coś było wcześniej pisane.

Google twierdzi że do Kalet mam 37 km a do PKP muszę10 w przeciwną stronę.

To chyba spotkamy się na miejscu. Jeszcze się z tym prześpię...

A skąd wytrzasnąć w miarę pewną prognozę??

Napisano

Według onet pogoda ma być  w sobotę 23 bezdeszczowo - ja im ufam wczoraj na Babiej miałam upał. No to może koło czwartku jakies szczegóły.

Napisano

No to co mamy już trzy osoby na LR? Chciałam zrobić tę górną część Koszęcin itp.

Ja to przemyśle może tez dojadę z Wami a wrócę pociągiem.

Napisano

Pogoda na sobotę 23.08.2014  http://www.twojapogoda.pl/polska/slaskie/kalety/16dniowa

Mapa  http://www.miasteczko-slaskie.pl/trasy-rowerowe-w-gminie.html?file=data/_inne/2013/Trasy%20rowerowe/Mapa%20tras%20rowerowych%20Lesno%20Rajza111.jpg

Ja startuję pociagiem 6:49 z Kato, o 8:36 jestem w Koszęcinie. Możemy sie tam spotkać i dalej razem: Piłka, Kokotek, Koty, Tworóg, Hanusek, Mikołeska, Kalety.

Jest trochę zwiedzania - mogę posłużyć jako przewodnik:)

Będę wracać pociągiem. W Kato jest o 20 lub 21.30 i wtedy można jeszcze na hałdę:)

Napisano

To krótka ta pętla jest co chcesz robić na max 3-4h jeśli nastawimy się na zwiedzanie, a jeśli na jeżdżenie to 2-2,5h hmm może o Lubliniec zahaczyć bądź Kopalnie Zatopioną w Bibieli w Miasteczku Śląskim. Jeśli dobrze patrzę to trasa na 40 kaemów jest może max 50km

Napisano

Możemy trochę pooglądać tych pałacyków. Dostosujemy resztę na miejscu. Lubliniec beznadzieja, ale jak dojedziemy do Kalet to możemy w drugą stronę odbić zależnie od czasu no i sił co poniektórych :thumbsup:  Bierz pod uwagę, ze zatrzymamy się gdzieś na jadło i popitek.

Napisano

Znasz mnie to wiesz jak Ja jeżdżę, zwiedzanie i szybka jazda by jak najmniej czasu marnować :P

Zobaczy się jakoś opcja wstawania o 5 i 6 kręcenia na Koszęcin nie podoba mi się, jak nie pojedzie nikt na kole z okolic Katowic/Chorzowa to wsiadam z tobą Ola w pociąg i idę w kimono

Napisano

Jacek miał przecież jechać od siebie jesli się ostatecznie zdecyduje. Może skołuję jeszcze dwóch gości.

JA JESTEM ZDECYDOWANA, POSIEDZĘ SOBIE W KOSZĘCINIE I BĘDĘ NA WAS CZEKAĆ. Jak mi sił wystarczy to zrobię jeszcze drugą połówkę, ale to wszystko na miejscu.

Napisano

A ja siedzę i googluję na różne sposoby.... Tym Koszęcinem(zamiast Kalet jak myślałem)dołożyłaś mi dychę... teraz wychodzi 2,5 godz. i 46 km.

Ale i tak się skuszę,bo przynajmniej będę wiedział ile czasu zarezerwować na powrót...

Biker -możemy jak najbardziej śmigać razem, tylko napisz gdzie się spotykamy...

Myślę że ok. 6.oo to musimy startować.

Jak dobrze pójdzie to my będziemy czekać na Olę :P

Napisano

Hej Jacek. Ja zaczynam tak wcześnie bo następny pociąg z Kato dopiero o 11:40 co mija sie z celem bo na miejscu jestem przed 14:00. Ale Koszęcin lubię więc zakoczuję tam gdzieś:)

Napisano

Wszystko pięknie, tylko ja chciałbym (i muszę) być nazot do max.16.oo

Jeśli mam tam być z Wami to od rana....

Co uda mi się zjeździć i zobaczyć to moje, a Wy macie cały dzionek do dyspozycji.

Jeszcze to ognicho... :yes: a ja "obowiązkowe" urodziny u szwagra....

Napisano

Pięknie, jesteśmy w trójkę. Marcin  i Gosia nie ociągać się :bye2:

W piątek rano wrzucam powtórkę z programu. 23.08 JEDZIEMY NA LEŚNĄ RAJZĘ

Napisano

Trasę znam, Jacek możemy się zgadać przy Simply w Siemcach, i tamtędy lecieć na Świerklaniec,Miasteczko Śląskie, Kalety i Koszęcin. Tak chyba będzie najszybciej tylko przeraża mnie ta 908 między Świerklańcem, a Kaletami, jechałem to tam ruch straszny jest bardzo! Ostatnio do Kalet leciałem bokami przez Ossy, Bibielę i Miotek omijać 908, ale to jest lekki nadkład kilometrów

Napisano

Masz na myśli Simply przy przychodni w Michałkowicach?? Jak najbardziej pasuje...

Do zapory na Wymysłowie też znam trasę, a tam możemy wskoczyć na LR i ominiemy 908.

To się na moje oko pokrywa z tym co piszesz: Ossy,Bibiela,Miotek. Jak nadłożymy też będzie ok.

Zostało nam wymyślić godzinę startu, żeby Oli się bez nas nie nudziło....

Napisano

Jak będziecie w tych okolicach to polecam odwiedzić Górę Grojec. Z Koszęcina jedziecie przez Strzebin na Piasek, później już będziecie widzieć :P

zdjecie,600,260020,20120421,rezerwat-gor

zdjecie,600,312704,20120826,gora-grojec-

Napisano

ja odpadam albo Przeczyce zrobię albo coś spokojniejszego jak ekipa zgłosi chęć
Jeszcze mnie nie powaliło do końca żeby o 5 na rower wstawać i po lesie pojeździć :w00t:

EDIT: do tego w sobotę :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...