Skocz do zawartości

[Katowice] Pikniki K-ce + Zagłębie

Lapec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jutro wszystko podamy z bratem dokladnie. Oczywiście wszelkie sugestie mile widziane. :)

I nie narzekac mi tu na termin Grześ bo wiadomo ze wszystkim sie nie spasuje ja tez pracuje w weekendy niestety ,dlatego podalam datę z wyprzedzeniem.

detonator ognicho będzie pewnie spontanem jak zglodniejemy :D

Napisano

Juz ci tłumaczę Grześ

Bo jest juz sierpień i czym dalej tym chlodniejsze noce.Z na taki wypad musi byc ciepła noc niestety

Jest szansa ze Ty predzej sie zamienisz w robocie jako brygadzista, niż ja w swojej będąc na okresie próbnym...ale wszystko jest jeszcze do dogrania ,dlatego proszę o sugestie .

Napisano

Proponuje  o 22.30 zbiórkę zrobić w sobotę tj 9 sierpnia pod Panoramą, a wyjazd o 22.45 jak już się dogadamy co i jak dokładnie

Trasa przez Mikołów, Wyry, Gostyń, Kobiór i do Pszczyny

Co wy na to?

Napisano

dobra wrócił z urlopu -i dalejLama :woot:
ok do rzeczy, specjalnie "gryzę" ten temat tak wczas żeby ludzie się mieli okazję zorganizować :thumbsup: Grzesiu no szkoda, choć nie raz mnie zaskakiwałeś i liczę że jeszcze coś pomyślisz i zrobisz nam niespodziewankę :woot: A nawet jak nie to tak jak piszesz se sam pojedziesz a Gocha raczej sama na nocny trip nie pojedzie :D
Czekan na sugestie - oficjal będzie znając świat koło piątku wieczora, puki co pewne jest to:

- Sobota/Niedziela: 09-10.08.2014r 

- start:  => Katowice # ul. Śląskiej i ul. Studenckiej - koło baru "Panorama" godz.22.30

* gdyby ktoś trafić nie umiał to możemy gdzieś wyjechać lub przez PW wytłumaczyć; 15-20 minut dla spóźnialskich po wcześniejszym "zaklepaniu" obecności 

- cel: Pszczyna

- dystans: ok 90 km

- trasa: Mikołów - Wyry - Gostyń - Kobiór - Pszczyna

reszta plus droga powrotna do ustalenia :icon_cool: a no ognisko hmmm nie wiem w sumie na starcie wszyscy będą po kolacji wiec raczej kajś koło Pszczyny zrobimy lub w drodze powrotnej ;]

Napisano

A wlasnie ze na górala bo takimi kolami dysponujemy. Pszczynę zawsze robiliśmy lasami ale z racji godzin nocnych mozliwa inna trasa.

Tempo piknikowe średnia 18/h jak zawsze.

Napisano

aaa to idealnie, chetnie posmigam w rodzinnych stronach :D z tym ze weekend planuje gory po ktorych pewnie umre, zobaczymy... a co do nocy to mi jak najbardziej odpowiada Pszczyna równiez, bede obreswowal temat, jak beda sily to sie pojawie ;)

Napisano

witam, ja też wstępnie rezerwuje sobie miejsce, będziecie z katowic jechać przez doline jamny lub w okolicach ul. owsianej tej drogi asfaltowej przed wjazdem na dolinę ?

a jak nie to podajce mi adres startowy to podjadę od razu na początek. ta panorama jest na ul. śląskiej tak ?

Napisano

a byłaby możliwa opcji ogniska w Pszczynie? Bo ja przyjadę z Czewy do Kato, a po ognisku wracałbym w stronę Tychów, Lędzin... Druga sprawa co zabrać? Kiełbaska itp. to podstawa, ale jak z resztą?

Napisano

jak bym mi mama doradziła to bym musiał do roweru przyczepkę doczepić, już ja pamiętam jak mnie mama w góry pakowała na szkolne wycieczki :D

Napisano

no wiadomo ;)

Odbyłem dzisiaj, krótki, ale jakże intensywny kurs latania przez kiere. Hopka za duża, prędkość za mała i przy drugim podejściu metodą upside down teleportowałem się przed rower :/ Z racji wybitego palca, potłuczonych żeber, barku, ręki, poharatanej nogi oraz potłuczonych okularów będę musiał zrezygnować z nocnej wyprawy. Przysięgam, że gdyby to były tylko okulary to bym przyjechał :D Następnym razem nie wsiądę na rower aż do wyjścia na pociąg...

Napisano

dzis pojezdziłem troche po okolicy  i bedac w Paniowach zaczoł wiac mocny wiatr  taki ze aby utrzymac prosta linie jazdy musiałem jechac pod katem :laugh:  , w Chudowie złapała mnie ulewa i patrzac na południe to chmur raczej nie ubywało , takze nocny pomyslałem sobie ze zagrozony co mnie nie martwi :laugh:

Napisano

Również w Chudowie burza i ulewa nas chwyciła, wszystko poszło w stronę Mikołowa i Tychów Ja odpuszczam taki wypad gdzie za suchego nie da się przejechać ani gdzie skryc potem

Napisano

Wszystko idzie zrobic tylko idea tego wyjazdu byl trip nocny :)

Co do weekendow to niestety duzo z nas spedza je w pracy,stad pomysl zeby jechac z czwartku na piatek bo swieto,ale i tak wszystko zalezy od pogody.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...