twry Napisano 30 Maja 2013 Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Witam. Kupiłem niedawno buty SPD Shimano MT33. W sklepie mierzyłem rozmiar 47 i był za mały dlatego przez sieć zamówiłem rozmiar 48. Ten znowuś okazał się lekko za duży zwłaszcza od podbicia stopy w stronę palców. Przez to stopa mi lata w bucie i nie mogę wykorzystać pełni mozliwości obuwia zatrzaskowego. Pomyślałerm, że dobrym rozwiązaniem byłyby wkładki do butów - najlepiej podnoszące tylko przednią część stopy. Znacie jakieś wkładki godne polecenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Kupujesz zwykłą wkładkę do butów .odcinasz piętę, wkładasz pod wkładkę z buta i masz. Jak będzie się przesuwać to na taśmę dwustronną do wkładki buta przykleić. Na zimę wyjmujesz i miejsce na grubą skarpetę jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twry Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Dzięki, wypróbuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Najpierw spróbuj włożyć dodatkową wkładkę bez obcinania. Ja tak robię na zimę i też jest ok. Wkładka pod oryginalną shimanowską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epicentrum Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ja też jestem za taką opcją,zresztą sam ja stosuje,dodatkowa wkładka bez obcinania znakomicie się tutaj sprawdzi,warto. Daj znać czy pomogło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twry Napisano 20 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Witam po przeszło miesiącu Dopiero dziś kupiłem wkładki i przetestowałem. Sprawdziły się znakomicie - stopa wypełnia lepiej buty, co przekłada się na wydajniejszą jazdę. Kupiłem zwykłe skórzane wkładki, nie przycinałem ich, włożyłem pod wkładki oryginalne. Jakby ktoś chciałby grubsze, to są dostępne filcowe - taka wersja zimowa . Dzięki chłopaki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.