Skocz do zawartości

[Buty SPD] Wkładki do butów

twry

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupiłem niedawno buty SPD Shimano MT33. W sklepie mierzyłem rozmiar 47 i był za mały dlatego przez sieć zamówiłem rozmiar 48. Ten znowuś okazał się lekko za duży zwłaszcza od podbicia stopy w stronę palców. Przez to stopa mi lata w bucie i nie mogę wykorzystać pełni mozliwości obuwia zatrzaskowego. Pomyślałerm, że dobrym rozwiązaniem byłyby wkładki do butów - najlepiej podnoszące tylko przednią część stopy. Znacie jakieś wkładki godne polecenia?

• Mod Team

Kupujesz zwykłą wkładkę do butów .odcinasz piętę, wkładasz pod wkładkę z buta i masz. Jak będzie się przesuwać to na taśmę dwustronną do wkładki buta przykleić. Na zimę wyjmujesz i miejsce na grubą skarpetę jak znalazł.

• 1 miesiąc temu...

Witam po przeszło miesiącu ;) Dopiero dziś kupiłem wkładki i przetestowałem. Sprawdziły się znakomicie - stopa wypełnia lepiej buty, co przekłada się na wydajniejszą jazdę. Kupiłem zwykłe skórzane wkładki, nie przycinałem ich, włożyłem pod wkładki oryginalne. Jakby ktoś chciałby grubsze, to są dostępne filcowe - taka wersja zimowa ;). Dzięki chłopaki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...