Skocz do zawartości

[Wyprawa] rosja przez norwegie

Manitoupower

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie . Mam znajomego niemca i chce jechac takie kolko gora przez norwegie balkany rosje i powrot do niemiec. Jak by to wygladalo technicznie i kulturowo . Na co trzeba by zwrocic uwage . Czy na rowerze w rosji mozna czuc sie bezpieczny. Jak reaguje tam policja na takich rowerzystow . Jak powinien sie do tegiej wyprawy przygotowac .

Wysyłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2

Witam mam pytanie . Mam znajomego niemca i chce jechac takie kolko gora przez norwegie balkany rosje i powrot do niemiec. Jak by to wygladalo technicznie i kulturowo . Na co trzeba by zwrocic uwage . Czy na rowerze w rosji mozna czuc sie bezpieczny. Jak reaguje tam policja na takich rowerzystow . Jak powinien sie do tegiej wyprawy przygotowac .

Wysyłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2

Ja widzę dwa problemy

1. Wyrobienie wizy turystycznej na kilka tygodni

2. Przekroczenie granicy gdyż słyszałem, że na rowerze sie nie da. Rower trzeba wziąc na samochód.

Moja rada...

• Niech pojedzie przez Norwegię czyli przez fiordy i drogą Trolli,
  • odwiedzi Nordkap,
  • wróci na południe możliwie lokalnymi drogami przez Finlandię tuż przy granicy z Rosją,
  • Przeprawi sie promem z Helsinek do Tallina
  • zwiedzi Estonię, Łotwę i dwie wielkie wyspy
  • przejedzie przez Litwę
  • i spróbuje przetrwać na polskich drogach

Taka podróż zajmie mu ze 2 miesiące i będzie mieć niesamowitą mieszankę kulturową i ...adrenalinę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...