Skocz do zawartości

[rower] Który lepszy?

Danielczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zastanawiam się nad kupnem roweru z poniżej wymienionych.

http://www.alpebike.pl/dexter-29-19quot-bialo-czarnoczarny-13-p-11895.html -kosztuje 2600

http://www.alpebike.pl/solution-29-19quot-bialo-niebiesko-czarnobialy-13-p-11826.html -kosztuje 2250 zł

i tu rodzi się moje pytanie. Czy warto kupić droższego dextera? Z tego co widze różnią się tylko przerzutkami, manetkami oraz korbą. Chciałbym się od was dowiedziec czy jednak ma to większe znaczenie i lepiej kupić dextera?

A może macie własne typy rowerów na 29" kółkach? W okolicach 2400 zł z w miarę dobrym amorem?

Pozdrawiam.

Napisano

W tej cenie nie znajdziesz sprzętu z dobrym widelcem. Chcesz coś przyzwoitego to zainteresuj się albo Unibike Evo 29 er lub Flite 29 er.

Napisano

@@Danielczyk,Wszystko zależy od zastosowania i stylu jazdy. Jeżeli jeździsz mało, bez dynamiki, czysto rekreacyjnie przerzutki z grupy Acera/Altus a nawet Tourney spokojnie wystarczają. Przy bardziej dynamicznej jeździe przydaje się lepszy osprzęt, gdyż biegi zmienia się częściej i pod obciążeniem. 

Generalnie rowerki są dość drogie. U rodzimego Krossa w tych cenach masz Levela A3 i A5, oba o 0,5 grupy wyżej niż zaproponowane przez Ciebie.

Na 29er z dobrym amorem to zbyt mały budżet.

Napisano

Hej. Zwróć uwagę na to, że solution ma tylko 24 przełożenia. Osprzęt Altus/Acera to bardzo stare konstrukcje, także fajerwerków nie będzie. 

A musisz mieć koniecznie 29 cali? W tej kategorii cenowej dostaniesz lepiej wyposażone 26 palce. 

Propozycja nieco droższa i niestety w Czechach. Za 2900 PLN masz chwalony amortyzator i lepszy osprzęt: http://www.cykloworld.eu/zbozi/khv000028-norco-charger-91-2012

Napisano

Jeżdżę bardzo dynamicznie, także przerzutki i korba muszą wytrzymać moje szarpnięcia tak, abym nie musial sie ciagle martwić o przeskakujący łańcuch.

Interesują mnie tylko 29", więc mówicie, że lepszą opcją byłby unibike?

Lubię agresywną jazdę i właściwie dobre hamulce oraz przezutki to podstawa.

Napisano

niezły ten Unibike. Myślę, że w sklepie możesz zejść z ceną jeszcze o 10% także będzie niezły sprzęt i ładny wygląd za rozsądną cenę. 

Napisano

Korzystając z okazji i dużej ilości osób przeglądających forum.

Jest tutaj jakiś sprzedawca ze śląska, który zainteresuje mnie swoją ofertą na rower Unibike Flite?

Płatność kredytowana- gwoli ścisłości ;)

Dzięki wielkie za dobre rady!

Napisano

Korzystając z okazji i dużej ilości osób przeglądających forum.

Jest tutaj jakiś sprzedawca ze śląska, który zainteresuje mnie swoją ofertą na rower Unibike Flite?

Płatność kredytowana- gwoli ścisłości ;)

Dzięki wielkie za dobre rady!

Tego Unibike Flite jakiś miesiąc temu widziałem w Tychach na Bielskiej. Zobacz i potarguj się pewnie coś Ci opuszczą albo coś dodadzą. Ogólnie to słyszałem że jest problem z dostępnością tych rowerów-są bardzo chodliwe a to do rze o nich świadczy :laugh:

Napisano

Tego Unibike Flite jakiś miesiąc temu widziałem w Tychach na Bielskiej. Zobacz i potarguj się pewnie coś Ci opuszczą albo coś dodadzą. Ogólnie to słyszałem że jest problem z dostępnością tych rowerów-są bardzo chodliwe a to do rze o nich świadczy :laugh:

Byłem dzisiaj na Stoczniowców w rowerowym, w poniedziałek mam dostać odpowiedź czy będzie w ogóle możliwość zamówienia w najblizszym czasie.

Jutro miałem tam jechać sprawdzić teraz zrobię to na pewno.

Napisano

Byłem dzisiaj na Stoczniowców w rowerowym, w poniedziałek mam dostać odpowiedź czy będzie w ogóle możliwość zamówienia w najblizszym czasie.

Jutro miałem tam jechać sprawdzić teraz zrobię to na pewno.

Sorki masz rację, nie na Bielskiej tylko na Stoczniowcow. To musiał już pójść bo wisiał na wystawie. Nawet sie nad nim zastanawiałem. Zobacz bo mieli jeszcze przecenionego Scotta Scale 29comp z ubiegłego roku-też wart zastanowienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...