Johnnny Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 Cześć , mam do kupienia używanego Kellys Salamander ok. dwuletniego. Posiada on : mostek stery i kierownicę Ritchey(nie wiem jakie modele), Manetki Shimano Deore, Przerzótka przód Deore tył XT (podobno nowa z zimy model 2012) , Piasta przód Kellys Tył Shimano parallax , korba truvativ amortyzator rst gla hamulce tektro. Co do kasety nic nie wiem. Cena jaką musiał bym zapłacić to ok. 1100zł. Chciałbym się dowiedzieć czy jesteście w stanie ocenić tak na oko czy opłaca się za tą cenę ten rower kupić ?
Robin7609 Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 masz jakieś zdjęcia? jak mocno był używany? trzeba sprawdzić kasetę, stan łożysk, amortyzator...Jak sprzęt jest zużyty, to sam fakt posiadania dobrej specyfikacji nic nie powie... Dokładnie, wszystko zależy w jakim stanie jest sprzęt. Ogólnie rower fajny-miałem wcześniej Kellysa Oxygen- osprzet ten sam różniły się tylko tylną przerzutką. Największym minusem to amortyzator-działa tak jakby go nie było...
Johnnny Napisano 30 Maja 2013 Autor Napisano 30 Maja 2013 Niestety na razie nie mam zdjęć, na rowerach się nie zbyt znam więc nie będę wiedział co jak powinno chodzić. Kolega ma go jakieś dwa lata ale uzywany raczej rekreacyjnie. Wczoraj jak nim jeździłem to czułem takie jakby gruchotanie które przenosiły pedały na moje nogi. Być może to coś w korbie a być może gdzieś w przerzutkach nie mam pojęcia co to było...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.