rs8 Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Witam, mam takie pytanie do użytkowników Raidona X3, czy wam blokada skoku w ogóle działa? Wysłałem amortyzator na gwarancje z wadami (uciekające powietrze, niedziałająca blokada) Amortyzator dostałem z powrotem z jak twierdzi serwis całym nowym tłumikiem. A blokada dalej nie działa, czuć że po wciśnięciu blokady amortyzator działa delikatnie ciężej ale nie ma tzw kompletnego "betonu" jak to jest np w XCR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Ale chodzi Ci o to ,że po zablokowaniu ugina się tak do 2 cm ? Jeśli chodzi o to to tym sie nie przejmuj tak musi być ,żeby tłumik nie uległ uszkodzeniu jak zapomnisz odblokować przed jakąś przeszkodą. Raidon a xcr to inne klasy amorów i nie warto je porównywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs8 Napisano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Ale chodzi Ci o to ,że po zablokowaniu ugina się tak do 2 cm ? Jeśli chodzi o to to tym sie nie przejmuj tak musi być ,żeby tłumik nie uległ uszkodzeniu jak zapomnisz odblokować przed jakąś przeszkodą. Raidon a xcr to inne klasy amorów i nie warto je porównywać Wesług mnie on się na blokadzie ugina troszke mniej niż bez blokady. Dołaczam film na którym jest mniejwięcej pokazane, najpierw uginam go z blokadą potem bez. Czy to trzeba jakoś wyregulować czy jak? http://www.youtube.com/watch?v=6KqNZmdveVg&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rezox Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Posiadam raidona x2 29" i też mi blokada nie działa, i tak jej nie używam ale chciał bym żeby działała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Witam. Znacie może wagę waszych amorków? Chodzi mi o tą realną a nie podaną przez producenta. I czy macie stalową sterówkę czy alu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rezox Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Sterówka jest stalowa a wagi nie znam ale pewnie i tak by ci to nic nie dało bo mam wersje 29". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 A linkę przy blokadzie masz właściwie zainstalowaną i naciągniętą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rezox Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Tak. Sprawdzałem nawet wciskając ten pręcik po zdjęciu mechanizmu z góry, amortyzator się nie blokuje tylko robi twardszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Rezox - właśnie o 29" mi chodzi. Zastanawiam się nad X1. Epicon odpada bo ma ośkę 15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi