Skocz do zawartości

[V-brake] Saccon czy warto wymienić na coś innego? Czy może zainwestować tylko w klocki?

Piehursson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ja używam klocki Author ABS-3cc. Tutaj masz małą recenzję mojego autorstwa:

http://www.forumrowerowe.org/topic/137658-klocki-v-brake-author-3cc/?do=findComment&comment=1291828

Wcześniej miałem zwykłe, czarne klocki Shimano i po zmianie na Authory odczułem kolosalną różnicę.

Hamulce jakie posiadam to Shimano Altus-więc żadna rewelacja. Wystarczyła zmiana klocków i działają jak lepszy model :)

Co do kwestii klocków jednorazowych i z wymiennymi okładzinami to stałem przed tym samym dylematem. Jednak przeliczyłem km jakie robię w sezonie i biorąc pod uwagę opinię użytkowników w/w klocków to bez problemu 2-3 sezony przejeżdżę. Jeśli jeździsz na crossie i obce Ci są jakieś ostre zjazdy z mnogością dohamowań to bierz jednorazowe a zaoszczędzoną kasę wydaj na coś innego :)

Pozdrawiam

Ja też swój rower użytkuję w przeważającej części na asfalcie, jak to crossa choć prędkości przelotowe bywają u mnie czasami znaczne. Zacznę od wymiany klocków a później wymienię hamulce, może odczekam i szarpnę się na coś mocniejszego niż M422 :)

Jeśli dobrze te klocki ustawisz to pewnie odpuścisz sobie wymianę hamulców - ta było w moim przypadku.

Miałem odłożoną kasę na jedno i drugie, ale całe szczęście wymiana klocków mnie usatysfakcjonowała i dzięki pozostałej gotówce wymieniłem oponę :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...