Piehursson Napisano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek17 Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Witam, Ja używam klocki Author ABS-3cc. Tutaj masz małą recenzję mojego autorstwa: http://www.forumrowerowe.org/topic/137658-klocki-v-brake-author-3cc/?do=findComment&comment=1291828 Wcześniej miałem zwykłe, czarne klocki Shimano i po zmianie na Authory odczułem kolosalną różnicę. Hamulce jakie posiadam to Shimano Altus-więc żadna rewelacja. Wystarczyła zmiana klocków i działają jak lepszy model Co do kwestii klocków jednorazowych i z wymiennymi okładzinami to stałem przed tym samym dylematem. Jednak przeliczyłem km jakie robię w sezonie i biorąc pod uwagę opinię użytkowników w/w klocków to bez problemu 2-3 sezony przejeżdżę. Jeśli jeździsz na crossie i obce Ci są jakieś ostre zjazdy z mnogością dohamowań to bierz jednorazowe a zaoszczędzoną kasę wydaj na coś innego Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 @@Lucek17,Czytałem Twoją recenzję i pierwszym zakupem będą właśnie te klocuchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek17 Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Uważam, że będziesz z nich zadowolony. Zrobiłem na nich do tej pory jakieś 450km i nadal wyglądają jak nowe. Dodam jednak, że nie jeżdżę agresywnie, więc u mnie zużycie klocków jest niewielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Ja też swój rower użytkuję w przeważającej części na asfalcie, jak to crossa choć prędkości przelotowe bywają u mnie czasami znaczne. Zacznę od wymiany klocków a później wymienię hamulce, może odczekam i szarpnę się na coś mocniejszego niż M422 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek17 Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Jeśli dobrze te klocki ustawisz to pewnie odpuścisz sobie wymianę hamulców - ta było w moim przypadku. Miałem odłożoną kasę na jedno i drugie, ale całe szczęście wymiana klocków mnie usatysfakcjonowała i dzięki pozostałej gotówce wymieniłem oponę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Miałem te klocki w starym rowerze, tyle że sygnowane znaczkiem Meridy. Ogólnie dawały radę, szybko się oczyszczały i siła hamowania była niezła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.