Gość Mania. Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Zabrałam się za odnowienie dosyć starego roweru, musze wymienic cale kola hamulce itp no ale chcialabym go rowniez odnowic kolorystycznie. Moje pytanie brzmi CZYM i JAK. Czyli co polecacie do pomalowania ramy?
RafalSBK Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 ostatnio robiłem renowacje roweru z 1955, ramę z bagażnikiem i błotnikami zawiozłem do piaskwania, a następnie do lakierni proszkowej, pomalowali ją 2 razy podkładem cynkowym i raz zółtym w połysku, wyszło ładniej niż nie jeden nowy rower, bardzo twarda powłoka, koszt całej usługi z piaskowaniem i malowaniem 3 warstw to 120zł i 2 tyg czekania. już kilka rowerów malowałęm proszkowo, korzystam z lakierni BEDO w Bystrzycy Górnej, mają piaskowanie i lakiernie w jednym miejscu, Wszystkie kolory z palety ral kilka metalików, jakieś chromy i mój ulubiony, bezbarwny (wychodzi super efekt jak się pomaluje wypiaskowany metal bezbarwnym proszkowym)
Pytanie
Gość Mania.
Zabrałam się za odnowienie dosyć starego roweru, musze wymienic cale kola hamulce itp no ale chcialabym go rowniez odnowic kolorystycznie. Moje pytanie brzmi CZYM i JAK. Czyli co polecacie do pomalowania ramy?
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.