Skocz do zawartości

[rama] problem z dobraniem ramy.

NieuchwytnyUchwyt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A więc tak, zastanawiam się czy jest to możliwe mając 175cm jeździć na ramie 20 cali??? Według tabeli (wzrostu do rozmiaru ramy) jest to kompletnie nie możliwe...  Czy miałbym jakieś problemy z jazdą na rowerze, który ma takiego rozmiaru rame???

Napisano

Ja mam 183 i muszę kupić 18"..wszystko zależy od geometrii i odległości górnej ramy od krocza (rezerwa na wypadek niespodzinek przy podjeździe). Przymierz się do roweru i poproś kogoś kompetentnego o poradę. IHMO troche duża ta rama

Napisano

Niemożliwe to jest papierosy pod prysznicem palić :teehee:

A jaki to rower?

Jeśli MTB to kategorycznie odradzam - przy awaryjnym zatrzymaniu będziesz się obijał tam gdzie najmniej byś tego chciał, bo rama jest za wysoko; do tego będziesz absurdalnie wyciągnięty, bo rama jest za długa. Będziesz czuł się jak na krowie i rower będzie praktycznie niesterowalny.

Jeśli cross to już trochę inna sprawa i możliwe, że wolałbyś taki lekko większy rower. Natomiast szosa to już kompletnie inna bajka...

Napisano

Ten Giant jest ok, napęd nie wygląda na wyjeżdżony tylko przydałaby się informacja co to dokładnie za amortyzator ten Suntour. W cenach rowerów na 26" kołach średnio się orientuję...

Pytałeś o rozmiar ramy, więc nie jeździłeś tzn. nie przymierzałeś się do takiego roweru? Idź do sklepu jak masz gdzie i przymierz się do jakiegokolwiek MTB dla pewności, bo 19" też może być przy duża.

@nemo2009

A o tym rowerze nie myślę nic specjalnego, znając markę Romet to za te pieniądze dostaniesz wolnobieg. W okolicach 1000 zł nowy to tylko marka Kands cokolwiek reprezentuję.

Napisano

A o tym rowerze nie myślę nic specjalnego, znając markę Romet to za te pieniądze dostaniesz wolnobieg. W okolicach 1000 zł nowy to tylko marka Kands cokolwiek reprezentuję.

Może warto link przeczytać.

Napisano

I? Rower na zdjęciu jest inny niż opisany o zębatkach tylnych nie ma słowa...

Aukcja jest niezbyt opisana, jeśli tam jest kaseta to ok, ale mogłoby być zaznaczone. Jeśli tak to rzeczywiście lepiej niż Kands...

Napisano

I? Rower na zdjęciu jest inny niż opisany

Rower na zjęciach to Rambler 6.0 z napędem 24 biegowym(kaseta w tylnym kole).

o zębatkach tylnych nie ma słowa...

Tu się zgadzam.

Aukcja jest niezbyt opisana

Fakt,Arkus się nie popisał.

Napisano

Ano widzisz niby ok, rower fajny, ale ktoś kto nie kojarzy modelu się nie kapnie, że aż taki warty uwagi. Jak dla kolegi to wielce spoko tym bardziej, że rama 18" powinna być odpowiednia. :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...