marrcuss Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Witam. przymierzam się do kupna nowego roweru typu crossway. Upatrzyłem sobie dwa modele rowerów które są porównywalne sprzętowo tylko nasuwa mi się jedno pytanie. Które hamulce lepsze i mniej awaryjne Hayes Dyno Sport czy Avid Elixir 3. Proszę po opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Mam Hayesy i hamują przyzwoicie, ale do Elixirów 3 nie mam porównania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrcuss Napisano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 A jak z ich wytrzymałością?? Chodzi mi o uszczelnienie itp bo doszły mnie informacje że Elixiry potrafią cieknąć i się zapowietrzać. Dla tego wszedłem na forum z takim pytaniem bo rower który bardziej mi pasuje ma właśnie Elixiry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 W Hayesach masz dożywotnią gwarancję na wycieki z tego co wiem Jak na razie są po 500km i się trzymają dobrze, nic nie stuka, nie puka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Używam Elixira 3 od roku i nic się nie dzieje z nim, opinie o elixirze 1 też są dobre u moich znajomych, mój znajomy zjeździł każdy avid i odradza modele cr/r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Ja też używam Elixirów 1 i złego słowa nie powiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrcuss Napisano 29 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Rower kupiony Kross Evado 5.0 Temat można zamknąć dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.