Skocz do zawartości

[rama] porysowana - zwrot produktu

repak59

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, sprzedałem swojego Krossa i wysłałem go kurierem do osoby która go kupiła. Po zapłaceniu z jej strony i obejrzeniu roweru okazało się że rama została widocznie porysowana przez złe zabezpieczenie.. czy w takiej sytuacji muszę przyjąć zwrot?

Cześć, sprzedałem swojego Krossa i wysłałem go kurierem do osoby która go kupiła. Po zapłaceniu z jej strony i obejrzeniu roweru okazało się że rama została widocznie porysowana przez złe zabezpieczenie.. czy w takiej sytuacji muszę przyjąć zwrot?

Zwal wine na kuriera :)

Dzwonisz do firmy kurierskiej i mówisz co jest nie halo. Na drugi dzień powinien się zjawić u Ciebie kurier z protokołem.

Jeśli jednak było za słabe zabezpieczenie sprzętu, to masz problem, powinieneś przyjąć zwrot. Inna sprawa że może dogadacie się na jakąś rekompensatę.

Jeśli jednak było za słabe zabezpieczenie sprzętu, to masz problem, powinieneś przyjąć zwrot. Inna sprawa że może dogadacie się na jakąś rekompensatę.

Napisałem do gościa że przyjmę zwrot ale i że mogę pokryć koszt naprawy + zadośćuczynienie.. z 200zł bym musiał zapłacić? czy więcej??

Ja bym na ten temat spojrzał pod innym kątem. Naturalne jest, że rower w trakcie użytkowania się rysuje a rysy kompletnie nie mają wpływu na jazdę więc jeśli owa rysa na lakierze nie jest do samego metalu to zaproponowałbym gościowi przyjęcie ramy bo inaczej to bym go posądzał o próbę odstąpienia od umowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...