Skocz do zawartości

[centrowanie kol] kielce, gdzie i za ile?

axium0121

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chcialbym sie dowiedziec gdzie w Kielcach mozna oddac kolo do wycentrowania i ile by to kosztowalo? Dodam jeszcze ze chcialbym aby bylo to zrobione dosc dobrze a nie byle jak. Prosze o szybka odp. Pozdrower. ;)

Napisano

Aha, moglbys pozniej napisac czy zostalo to pozadnie wykonane? Czy polecasz czy nie? ;) Bo to dla mnie wazne.

Ja oddałem do CkBikeshop. Dostałem właśnie smsa, że koła już od obioru, koszt 25zł.

Napisano

Cena powinna być zależna od stopnia zdecentrowania koła... Normalnie chyba serwisy od 10 zł już biorą jak bicie jest lekkie.

CkBikeshop jest ogólnie polecaną instytucją jako sklep i serwis w Kielcach.

Kiedyś w "Sypytkowskim" na Warszawskiej serwisant nie podołał i oddał mi koło rozkładając ręce (obręcz była skręcona od uderzenia). Pieniędzy nie wziął i rozumiem, że nic nie poprawił, ale "walcząc" z kołem zaplótł je symetrycznie (te same szprychy z obu stron), a że było ono tylne to nie miałem możliwości założenia go nawet na chwilę zanim kupiłem nowe :bye2:

Napisano

Ja korzystałem z usługi centrowania koła w Rower Market ul. 1 Maja 56. Kosztowało mnie to coś koło 20-25 zł. Z wykonanej usługi byłem bardzo zadowolony.

Pozdrawiam!

Napisano

Właśnie wymieniałem tylną obręcz w CK Bikeshop. Oczywiście polecam ten serwis. Szprychy mam wklejone na loctite ( bo tak chciałem ), kółeczko jest prościutkie. Po ostrym przetestowaniu przez kilka dni w terenie trzyma się jak zabetonowane. Chyba nie będzie wymagało poprawek. Polecam gorąco również ze względu na błyskawiczną realizację. Można się umówić na konkretny termin żeby nie czekać nie wiadomo ile jak w innych serwisach :thumbsup:

Dobrze też robi kola Heniek na Wesołej. Ale u niego często trzeba czekać nawet do tygodnia czasu. Nie polecam natomiast serwisu Wsóła. Kilka lat temu poszedłem tam w czerwcu z kołem do centrowania to mi trzy tygodnie kazali czekać. Zdębiałem :) Oczywiście podziękowałem i więcej tam moja noga nie postała :)

• Mod Team
Napisano

Jakoś umknął mi post dejtrejdera... :P Jaki jest koszt zaplecenia jednego koła? Przy komplecie jakaś zniżka? :D

• Mod Team
Napisano

Czyli w sumie 80zł za komplet. Muszę siąść i policzyć co wyjdzie taniej - gotowce czy składane. Ale najpierw muszę dozbierać jeszcze trochę kasy :P Za jakiś czas prawdopodobnie będę sprzedawał komplet Mavic Crossride pod 6 śrub w bdb stanie. Byłby ktoś chętny? :)

Napisano

Zirconów chyba żadne składaki nie przebiją cenowo...

Im droższe koła tym cena robocizny w nich jest procentowo niższa. W CK Bikeshop ma/będzie miał obręcze Mavica jakby cię to interesowało apropos składania.

Napisano

Jako, że je zamawiałam ode mnie uwaga, że trzeba się dopytać ile zostało kompletów, bo tabelka z wyprzedaży jest nieaktualizowana od 23 maja. Ja kupowałam kompletów zostało 7, widziałam na forum, że ktoś tam też kupił więc może być koło 5 kompletów, może mniej .

Koła za tą cenę wydają się rewelacyjne w teorii (i praktyce tych, którzy kupili) - ja o swoich będę się mogła wypowiedzieć dopiero 6 czerwca :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Centrowal ktos kola w sklepie na wesolej? Nie pamietam nazwy ale tam wlasnie jest tez serwis i sprzedawca powiedzial mi ze centrowanie kola kosztuje 20-25 zl w zaleznosci jak bardzo jest krzywe. Chcialem sie dowiedziec czy warto oddac tam kolo za ta cene? pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...