Skocz do zawartości

[Rower]Tuning, brak pomysłu, oraz problem z pancerzykiem

Esfrian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, witam.

W sobotę wpadł mi w łapki rower 2dgt82h.jpg, pierwszy raz w życiu poosiadam taki , ale nie o tym. :D

Jak w temacie.. Mam ochotę, by moj rower wyglądał inaczej niż wszystkie, macie jakieś pomysły na ten temat? chodzi mi o farbę, stickery,światełka :D wszystko może być z ebay, lecz z wielkiej brytanii, bo tutaj aktualnie mieszkam.
Właśnie zamówiłem sobie światła tylne z laserami po mokach , które świecą na ulice oraz wentyle świecące. Mialem ochotę zrobić neon czerwony , lecz brak na razie materiału. Piszcie pomysły. :)

=========

Nie wiem, czy tak mogę..  :D Tutaj 2 część tematu , chodzi mi o pancerzyk linki od przerzutki, zamieszczam zdjęcia - 

-ua135.jpg

-

dqsztj.jpg

-Położenie manetki (z kolegą naciągneliśmy na '2' linke, bo zapedalowalbym sie z gorki xD)2u6k1h0.jpg

da się jakoś domowym spoosobem naprawić ? typu owinąć taśmą czy cuś , by zadziałał ? :D czy jednak kupić ? wiem, robie z siebie debila pisząc takie rzeczy pewnie :P  :)

Chodzi mi o naciągnięcie , czy zdjęcie linki, owinięcie taśmą mocno (jak pancerzyk) i założenie. zadziała ? :P

Napisano

Zapomnieliście o najważniejszym. Żółty lakier w różowe serduszka i niebieskie chmurki!!!

I teraz poważnie. Inwestowanie jakichkolwiek pieniędzy w ten rower, pomijając rutynowe naprawy takie jak wymiana pancerza, to wyrzucanie ich w błoto.

Napisano

Teraz w modzie jest oklejenie całej ramy stickerami, albo napisanie na niej kilkuset hashtagów.

Poza tym rower ma dwa amory, do jazdy jest skory, będą z tego amory (oby nie dzieciory :D ) !

Napisano

Witam, witam.

W sobotę wpadł mi w łapki rower

Dobrze, że ci wpadł a nie że go kupiłeś. Jak masz trochę czasu i niewielką ilośc pieniędzy to możesz go uruchomić  by w pięknym stylu rozwijać mięśnie nóg i pośladków. A jak będziesz wyglądał jak kulturysta to pomyśl o kupnie rasowego sprzęta i zacznij nabijać km. Powodzenia.

Napisano

oj tam, czepiacie się :P

Może kolega posiada już normalny rower, a ten chce zrobić w "Disco Style", ja jestem za. Ja bym pomyślał nad fajnym malowaniem ramy, np. w jakieś oldschowe motywy rave :) Jak najwięcej światełek, ozdób itp. Pomyślał bym też o odpowiednim stroju żeby dosiadać takiego rumaka, np. świecący kask itp. 

:)

Napisano

maniak mieszkam w uk, alegro odpada..

Widze, ze bardzo miła atmosfera i jesteście bardzo mili dla nowych. A co do nowego roweru - nie mam zamiaru na razie kupować, ceny przekraczają od jakichś 1000funtow, wiec ..  ^^ pozatym to rower zeby gdzies pojezdzic z kumplami , do sklepu , takie tam .. i nie pyytahcie 'wiec po co ci tuning'' ;P

w sumie to jest lepszy rower od poprzedniego.. Góral, bez tylnich hamulcow, przednie nie chodzily w pelni , opklejony srebrną taśmą ... masakra !  i oddalem go +piwko za ten. więc darowanemu koniowi ... :D pomyśle nad kolorem i stickerami , jak cos wykombinuje to wrzuce. a linke kupie. Dzieki za pomoc ludzie ;x

// edit

pozatym jak dla mnie stan jest dobry. hamulce sprawne na lekki dotyk prawie , kola ok, nic sie nie dzieje. pozdrawiam ;)

Napisano

Przedewszystkim go umyj, nasmaruj tak zeby nie bylo Cie slychac z 10 kilometrów, lakieru nie warto zmieniać tak samo oblepiać jakimiś naklejkami. Linka obowiązkowo do wymiany, koszt śmieszny a będzie działać prawidłowo, filmiki z wymiana na ytube znajdziesz. Jeśli jeździsz po mieście to skręć amor tylni, żeby praktycznie nie chodził bo cała siła pójdzie Ci na bujanie,a nie rozpędzanie. Nic więcej mu nie potrzeba jest ładny, dbaj i jeździj:)

Napisano

Esfrian, jaki tysiąc funciaków, przeca za 300 to już porządny sprzęt kupisz, którego wiele lat nie zajeździsz. Jeżdżąc na tym to się zapedałujesz. No ale jak nie to nie ;) W takim razie jak do tuningu bym dorzucił wyświetlacz widmowy na koła :D Ale będzie szpan :P (Jak to rdzenni Afrohamerykanie(to tak żeby nie szerzyć, że rasim, rasismu nie ma :) ) mawiali "Jakie koła taki ch.... eekmh no właśnie taka opona :P ) Pozdro. Ciekawy offtopowy temat.

Napisano

Czekam, czekam ! Koleś przedłużył wysyłke wentyli do 31 -_- chcialem filmik/ zdjecia dodać . Jak coś to wrzuce jeszcze . :3

//

znalazłem filmik jak zrobic tuning koła, haha ! xD wyciąć z kartonu idealne koło pasujące do naszego i na czarno sprayem albo inny m kolorem. potem przyczepic z 2 stron i gitara. ;P

Napisano

No ja to prawie zęby straciłem wczoraj, bo padał deszcz a hamulce za dobre. Za szybko jechałem xD 

prawie wzrok straciłem jak spojrzałem na to cudo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...