grzesiowu Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 witam dziwna sprawa: w rowerze mam zamontowaną korbę alivio na octalinku i nie mogę jej zdemontować bo imbus 8 jest za mały a 10 za duży dziwne bo w innej korbie alivio mam grzybki do ktôrych 8 pasuje jak ulał spotkaliście się z czymś takim? to jakaś niemetryczna wersja czy pod imbusa 9 którego nigdy na oczy nie widziałem (choć już wiem że istnieją) dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Korba m-430 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 dodam jeszcz że grzybki są przelotowe tzn kanał pod imbusa nie ma zaślepienia i za małego imbusa można wsadzić całego ttzn aż do drążenia w osi suportu tak 430 ... 22 32 44 nikt nie wesprze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 może dopasuj odpowiedni dużego torxa ?? bo znając życie jak jest za luźno to ukręcisz śrubę i będzie kłopot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Dzisiaj po poludniu sprawdzę u siebie, jaki imbus tam wchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Dzisiaj po poludniu sprawdzę u siebie mam drugą taką korbę i grzybki są pod 8 więc możesz też mieć taką "uczciwą"... no chyba że masz jakąś przepastną dokumentację do sprzętu shimano i tam są opisane wszystkie przypadki które się producentowi przytrafiły tak czy siak czekam i dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Tak, normalnie wchodzi 8. Więc dziwna sprawa z tymi Twoimi śrubkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 30 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 dziwna sprawa z tymi Twoimi śrubkami no niestety - to ja jestem dziwny: tak się zafiksowałęm na tym co podaje instrukcja do korby (tzn że imbus 8) że jak próbowłęm z 10 to nie waczyłem dłuższą chwilę tylko założyłem że za duży a po prostu raz, że grzybki były nie od alivio czyli nie na 8, a dwa, że moje imbusy to jakaś taniocha z Casto i 10 prawdopodobnie o ułamek milimetra był za duży i trzeba było użyć wibrującego popychu żeby wszedł. Tak czy siak wyszedłem na niedorozwoja bo jak się pofatygowałem z tym do serwisu to gościowi wszedł jego przyzwoity klucz od strzału :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Hehe no zdarzają się takie sytuacje, ale z tymi imbusami tanimi to jak z kluczami też takie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.