Skocz do zawartości

[tarczówki] bardzo skomplikowane?

slaslu

Rekomendowane odpowiedzi

witam

dzis byłem w decathlonie po rower Rockrider 5.2. zapytałem sprzedawcy czy duz było by roboty z założeniem tarczówek bo rama jest pod nie przystosowana, a on mi odpowiedział ze trzeba by zmienic piaste i prze szprychowac koła. czy to prawda i jakie sa mniej wiecej koszty zrobienbia takiego ustrojstwa :P

Tak to prawda, kszty w zaleznosci od piasty i serwisu, zaplot 20-50zł za koło w zaleznosci od serwisu. Piasty no tu juz roznie jest ;p powiedzmy ze komplet jakichs znosnych np deore 150[w sklepie pewnie z 200]/za np fajne woodmany ponad 300zł no oczywiscie + koszt hamulcow tarczowych najtansze deore mechaniczne ok 100zł/komplet na koło[ale to syf raczej], dobre mechaniki to 300zł na koło [avid bb5,ale wtedy piasta najlepiej nie shimanowska bo bedziesz musial wymieniac tarcze], dobre hydrauliki w sklepie pewnie ok 600zł/koło.

Ceny podawalem patrzac na www.arnik.com.pl ale on ma dobre ceny w normalnych sklepach zazwyczaj wiecej zdzierają.

Ps sadzac po tym ze ten rower kosztuje 999zł to taka inwestycja nie za bardzo Ci sie pewnie bedzie widziala :) a szczerze mowiac zjezeli nie jezdzisz w bardzo ciezkich warunkach nie oplaca sie w tarcze inwestowac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...