Skocz do zawartości

[rower] Merida matts 40-d 2012 opinie

jubek99

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam z tego co wiem Merida to bardzo szanowana marka, kolega ma rower tej marki lecz inny model i bardzo sobie go chwali. I też trzeba zaznaczyć że np. mój kolega ma w nim przejechane ok. 6 TYŚ i nic mu się nie psuje. Jedynie co w nim wymieniał to łańcuch, klocki, kasetę i koło. Więc części zużywające się w każdym rowerku... :D I jeszcze chciałbym zacytować fragment z gazety MR(Magazyn Rowerowy) gdzie znajdował się test tego rowerku wraz z innymi 9 rowerami. Konkretny temat to Mtb do 2000zł i został on wybrany jako najlepszy ztestujących cytuję:::,,Merida pozostaje jednym z najlepiej wyposażonych rowerów w teście,..."............Jedyny minus jaki został zaznaczony w teście to słabe amortyzatory w odniesieniu do osprzętu.

Napisano

Ja mam mattsa 40 , z 2010 zakupiony pod koniec 2011. Po przejechaniu 7000 kilometrów do wymiany poszły :

-uginacz sr suntour totalne badziewie powodujące ból nadgarstków

-koła , za słabe na moją wagę (86 kg) i styl jazdy (95% teren )

-kaseta i łańcuch , korba i suport do wymiany na ,, dniach''

-hamulce , na tarczowe tylko ,z powodu małego wyboru amorów pod v-ki

Napisano

A jaki masz budżet? Może Rockrider 8.1? Wprawdzie o 700 zł droższy , ale ma lepszy osprzęt . Może jeszcze inni forumowicze doradzą Ci coś fajnego , w tej kwocie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...