Skocz do zawartości

[koła] Proszę o pomoc

Lukasz6644

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Posiadam rower raczej do użytku codziennego, normalnej jazdy bez sportowych wyczynów, liczy się ogólnie lekkość jazdy. Potrzebuję tylnego koła pod kasetę 7 rzędów w starym kole są oznaczenia ETRTO 559x21DIN alesa-alloy 421-26x1,75. Znalazłem na aukcji internetowej takie koła http://allegro.pl/pancerne-kola-mtb-26-alexrims-dm24-kaseta-7-rz-i3257912819.html

Co sądzicie o tych kołach i czy wymiary będą odpowiadały moim starym.

ps. proszę o wyrozumiałość ponieważ jestem laikiem w tych sprawach. z góry dziękuję  

• Mod Team
Napisano

Koła są ok, trochę marne w nich piasty zastosowano. Ja ci jednak polecę kupić koło w systemie 8-10 i skoro masz kasetę 7 taką załozyć dystansem. Czemu ? A no bo to koło już jest przyszłościowe a jak ci coś na dekiel siądzie i zmienisz kasetę na 8 lub 9 nie będzie już problemu.

Napisano

No ok ale czy koło pod większą kasetę podejdze pod widelec gdzie siedziało koło pod 7 rzędów? Bo po mojemu robi się automatycznie szersze na ośce.

• Mod Team
Napisano

Tak koło będzie szersze ale nie na tyle żeby nie weszło. Będzie trzeba leciutko rozszerzyć haki z tyłu by weszło ale dosłownie kilka mm wiec nic sie nie stanie. 

• Mod Team
Napisano

Po pierwsze nie powtarzaj za mną ani za nikim innym bo to może źle sie kojarzyć a poza tym jest zabronione regulaminem. 

Dobre koło dla ciebie to takie na piaście na łożyskach maszynowych, np jakiś Novatec. Takie koło jest bezobsługowe i nie trzeba do niego zaglądać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...