Skocz do zawartości

[rower]nowiutki KANDS ENERGY 1300VB, kilka pytań

MrSeler

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, dziś przyszedł kurierem powyższy rower, w związku z jego montażem chciałem zadać parę pytań - rower kupiony od użytkownika bf_bike, słyszałem różne opinie ale przeważały dobre, poza tym obiecana była regulacja.
a)przednie koło - nie wiem jak to dokręcić, wajcha porusza się w każdym kierunku, niby wszystko się trzyma ale tak naprawdę nie wiem czy zrobiłem to dobrze
b)hamulec przedni - tutaj spędziłem godzine próbując coś osiągnąć - jeden z klocków obciera o koło, próbowałem regulować na wszystkie sposoby ale nie jestem w stanie tego dobrze zrobić, w końcu się poddałem i usunąłem mały,metalowy element, który podtrzymywał klocek (takie kółko).hamulec ma teraz większy prześwit ale i tak hamuje świetnie no i klocek sie nie będzie ścierał.
c)przerzutki jeszcze nie wskakują szałowo ale wierzę, że się dotrą. (też ciekawa sprawa - przerzutki większe od 1-3 zmieniają się odwrotnie niż te od 1 do 8, tzn wyższą w tych pierwszych włączam niższym przyciskiem a cofam wyższym a przy małych odwrotnie)
To wszystkie moje kłopoty, warto z ich powodu dać rower na regulację i przegląd? Dziękuję z góry za pomoc =]

Napisano

NIe wiem o co dokładnie Ci chodzi.

Co do hamulców, to masz regulację sprężyny odciągającej poszczególne ramię gdzieś przy piwocie. Jest to zazwyczaj śruba na "krzyżaka" lub małego imbusa.

A co do przerzucania biegów odwrotnymi dźwigienkami, to w każdych manetkach tak jest :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...