MrSeler Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 Witam, dziś przyszedł kurierem powyższy rower, w związku z jego montażem chciałem zadać parę pytań - rower kupiony od użytkownika bf_bike, słyszałem różne opinie ale przeważały dobre, poza tym obiecana była regulacja.a)przednie koło - nie wiem jak to dokręcić, wajcha porusza się w każdym kierunku, niby wszystko się trzyma ale tak naprawdę nie wiem czy zrobiłem to dobrzeb)hamulec przedni - tutaj spędziłem godzine próbując coś osiągnąć - jeden z klocków obciera o koło, próbowałem regulować na wszystkie sposoby ale nie jestem w stanie tego dobrze zrobić, w końcu się poddałem i usunąłem mały,metalowy element, który podtrzymywał klocek (takie kółko).hamulec ma teraz większy prześwit ale i tak hamuje świetnie no i klocek sie nie będzie ścierał.c)przerzutki jeszcze nie wskakują szałowo ale wierzę, że się dotrą. (też ciekawa sprawa - przerzutki większe od 1-3 zmieniają się odwrotnie niż te od 1 do 8, tzn wyższą w tych pierwszych włączam niższym przyciskiem a cofam wyższym a przy małych odwrotnie)To wszystkie moje kłopoty, warto z ich powodu dać rower na regulację i przegląd? Dziękuję z góry za pomoc =]
kporys Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 NIe wiem o co dokładnie Ci chodzi. Co do hamulców, to masz regulację sprężyny odciągającej poszczególne ramię gdzieś przy piwocie. Jest to zazwyczaj śruba na "krzyżaka" lub małego imbusa. A co do przerzucania biegów odwrotnymi dźwigienkami, to w każdych manetkach tak jest
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 widzieliscie jak na filmie krossa siodelko zamontowal ? porazka ! dodatkowo ani slowa nie powiedzieli jak wlasciwie zamontowac pedaly, chodzi mi o wlasciwa strone L-R. pewnie licza, ze i tak do ich serwisu ktos przyjdzie. pozdrawiam.
MrSeler Napisano 27 Maja 2013 Autor Napisano 27 Maja 2013 Dzieki wielkie wszystkim za pomoc,szczegolnie te poradniki video bardzo pomogly. Rowerek smiga jak powinien.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.