Skocz do zawartości

[kask] jaki ? do 200 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zależy mi na tym żebym ,gdy zdejmował kask zgłowy nie wylewał mi sie z niego pot :),czyli zeby byl przewietrzny.Fajnie zeby byl czarny,srebrny,grafitowy albo czarny :-)(w gre wchodzi maxium 220zł,proszeo oferty z allegro i sklepow on-line)

• Mod Team
Napisano

Met Zolfo tylko trudno go dostać. Cena kat. 250zł, ale można dorwać taniej (ja złapałem nówkę na Allegro za 170zł :) ). Albo tańszy i bardziej dostępny Met Atomo. Równie świetnie leży i dobrze wygląda. Jeżeli chcesz się trochę bardziej wyróżnić i nie zależy Ci na daszku to może Met Scatto - bardzo dobrze wygląda, świetnie leży na głowie, cena ok. 230zł.

Napisano

Uvex Boss RSS

u Arnika ok 240, ja wczoraj kupilem za 199 w normalnym sklepie...

w tej kategorii cenowej jest w czym wybierać. kup ten, który najlepiej będzie leżał Ci na głowie i nie sugeruj się opiniami innych że kask dobrze leży. Ja kupiłem uvexa, ponieważ:

1) dobrze leżał

2) ma siateczke przeciw owadom

3) był w promocji

4) w sklepie wydawało mi się że dobrze w nim wyglądam i tak rzeczywiście jest w porównaniu do innych kasków

5) ma dobrą regulacje pod brodą nie spotykaną w innych kaskach

6) ma świetną regulacje na potylicy za pomocą kułeczka

7)ma dobrą wentylacje całej głowy oraz skroni

8) nie chciało mi się jeździć w poszukiwaniu innych kasków i miałem już dość chodzenia po sklepach i przymierzania...

Napisano

podłączę się pod temat i zapytam.

Czy kask tak za 75zł będzie cos warty czy to jest makrokeszo-pochodna? niestety nie pamietam marki/modelu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ten Zethos to cudeńko :030: .

Kask musisz bezwzględnie przymierzyć; ja ze swej strony polecam te z siateczką antyowadzią. Taką siateczkę mają np. Uvexy (oraz prezentowany powyżej Cratoni :) ).

Pozdrówko w kratkę :033: .

Napisano

Oglądałem dziś Cratoni Zethos. http://www.cratoni.com/zethos.php?l=en

Aktualnie jest promocja (podobno tylko na kolor srebrny). Z 349 spadły na 220 PLN. Miodzio. Zamówiłem.

Promocja jest na te srebrne bo to zeszłoroczny model. Spodobał mi się, niestety nie leżał dobrze na mojej głowie :P Kupiłem Giro Idicator. Już raz mi ratował czaszkę przed zdarciem skóry jak szorowałem po asfalcie przy prędkości 30 km/h. Oby to był jedyny przypadek.

Napisano

Promocja jest na te srebrne bo to zeszłoroczny model. Spodobał mi się, niestety nie leżał dobrze na mojej głowie :( Kupiłem Giro Idicator. Już raz mi ratował czaszkę przed zdarciem skóry jak szorowałem po asfalcie przy prędkości 30 km/h. Oby to był jedyny przypadek.

Zgadza się, zeszłoroczny. I nie ma "siatki na motyle" :angry: Ale za to bardzo dobrze leży mi na głowie, jest wygodny i ogólnie bardzo mi sie podoba. Jest to ten typ, który dosyć głęboko wchodzi na głowę. Przy mojej dużej twarzy jest to dosyć istotne, bo w takich "łupinkach" osadzonych na czubku głowy wyglądam, delikatnie mówiąc, idiotycznie :lol:

Tak więc jest to kask godny polecenia w ogóle, a szczególnie tym, którzy mają duże "pysio" :mrgreen:

Napisano

kup taki co ma siatke ja kupiłem met 5th element i nie jestem zadowolony , stary uvex miał siatke i nie musiałem stawać i wyjmować swiństwa z głowy , tylko kaski z siatka maja przyszłość

Napisano

no ok ale taki met robi 2 rozmiary: M (54/57 cm), L (58/61 cm)

to jest akurat dla anaxagore który mnie baaardzo interesuje

jak mam se czaszkę zmierzyć, hę?

met anaxagore

• 1 miesiąc temu...
Napisano

http://www.bellbikehelmets.com/europe/prod...l.asp?prodID=23

Ja zastanawiam sie nad takim bellem bo znalazlem w Decatlonie na promocji z 279 ziko na 129 ^^

I cos czuje ze jutro polece go kupic poki jest :)

I taki maly offtopic:

Duzo ludzi psioczy na takie sklepy jak Deca ale sporo fajnych rzeczy tam jest np kozackie gatki z wkladka dopasowujaca sie do siodelka.

Zrobie fotki to wrzuce :D

Ta cena 279 zł to mocna przesada bo nie tylko w Decathlonie można go kupić za mniej. Tzn jeśli znalazłeś go za 129 to rzeczywiście jeszcze taniej. Ja widziałem ten model w dwóch Decathlonach (W-wa Jerozolimskie i W-wa Marki) za 149, z tym że dostępny jest tylko jeden kolor (srebrno-niebieski bodajże). Ale żadna to rewelacja cenowa bo w innych sklepach rowerowych można go kupić za tyle samo...

Też się na niego "napaliłem", ale po przymiarce zupełnie mi nie podpasował, jakoś na mojej głowie źle leżał. No i kolor też mi nie odpowiadał.

Acha, jeśli boisz się, że znikną ze sklepów to chyba nie ma czego bo już od około 3-4 tygodni je widuję za tyle i ludzie się na nie aż tak bardzo nie rzucają :blink:

Pozdr!

Napisano

Witam!

Skoro już jest rozmowa o kaskach to i ja się dołączę, żeby nie zakładać nowego tematu.

Co sądzicie o Met Crackerjack [linka]. Kasku będe używał na szosie. Jeżeli nie ten to to jakiś w podobnej cenie moglibyście polecić?

Pozdrawiam!

Gość goldie
Napisano

też myślę o tym CrackerJacku - z tym że ja więcej w terenie niż na szosie, ale podoba mi się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...