Skocz do zawartości

[koła] MTB 26 lżejsze, lepsze do 800zł

mac1ej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Mam zamiar w tym tygodniu zakupić nowe koła, na ten cel mogę przeznaczyć max 800zł. Poszperałem trochę w internecie i znalazłem takie http://www.bikestacja.pl/pl/kola-novatec-711-712-6sr-dt-swiss-x430-26-revolution-1568g.html, wszystko w nich mnie się podoba, oprócz koloru piasty i nypli. Co o nich sądzicie? Piastę chciałbym białą lub czerwoną, a nyple czerwone. Ale wagowo są całkiem spoko, więc przeżyłbym już te kolory. Szukam kół do 1600g (waga bez zacisków). Ważę 65kg. Lubię szybko jeździć po lesie gdzie jest dużo korzeni. Nie znalazłem za wiele opinii o tej obręczy. Ale w końcu to DT Swiss. Może znacie coś lepszego dla mnie w tej cenie? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

sam kilka dni temu otrzymałem od nich te koła. Kręcą sie naprawdę super a w moim przypadku zejście z kół o 700 gr robi kolosalną różnicę. Teraz nawet 50km/h na płaskim przekracza na terenwoych oponych przy ciśnienu 1,8bar. Sam ważę 2 kilogramy więcej niż ty i na sztywność nie narzekam. Generalnie polecam bo naprawdę fajne koła i dobrze mi je zapletli  

dt4you.pl  - popatrz na wyprzedaż, kup sobie Zyrcony 307 + dwie obręcze x430 za całość zapłacisz coś około 750 zł, przepleciesz koła i na sprzedaż będziesz miał dwie obręcze x540 (wszystko oczywiście dt swiss). Waga kół wyjdzie Ci poniżej 1600g, przy naprawdę świetnych piastach :)

Sama się załapałam na te 307 i czekam teraz na przesyłkę :) polecam ze względu na wagę i cenę w odniesieniu do jakości. Rozmawiałam z ludźmi, którzy także je kupili i wszyscy są zadowoleni. Za małe pieniądze można je przepleść i mieć jeszcze lżejsze koła :)

Sorki, mój błąd chodziło mi o obręcze XR 4.2 - były kiedyś za 35 zł, ten nowy plik, wywala mi błędy. W zestawie masz zaciski ale nie RWSy, niestety. Dodatkowo masz przejściówki (adaptery) pod inne osie, oraz komplety do przeróbki na "bezdętki" (bez mleczka). Według starego cennika (z marca) koszt zyrconów 307 i dwóch obręczy to 708 zł + wysyłka.

Tak są po 49zł bo sprawdzałem. Niestety chyba zostaje przy tych kołach z BS, bo patrzyłem na te zircony i czas oczekiwania wynosi 2tyg i może to jest śmieszne ale ten kolor niebieski za bardzo nie będzie mi pasować. A zresztą przeplecenie kół by mnie jeszcze wyniosło 100zł.

również planowałem na początku zircony ale 207 których już nie było więc kupiłem te z bikestacji, dętek używam właśnie geax ultralite. Ciekawa dętka na pewno inna niż wszystkie(butylowa).  Czy można gdzieś dokupić bębenek do piasty 721sb ponieważ chwilowo jeżdże na kasecie hg50.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...