mac1ej Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Witam. Mam zamiar w tym tygodniu zakupić nowe koła, na ten cel mogę przeznaczyć max 800zł. Poszperałem trochę w internecie i znalazłem takie http://www.bikestacja.pl/pl/kola-novatec-711-712-6sr-dt-swiss-x430-26-revolution-1568g.html, wszystko w nich mnie się podoba, oprócz koloru piasty i nypli. Co o nich sądzicie? Piastę chciałbym białą lub czerwoną, a nyple czerwone. Ale wagowo są całkiem spoko, więc przeżyłbym już te kolory. Szukam kół do 1600g (waga bez zacisków). Ważę 65kg. Lubię szybko jeździć po lesie gdzie jest dużo korzeni. Nie znalazłem za wiele opinii o tej obręczy. Ale w końcu to DT Swiss. Może znacie coś lepszego dla mnie w tej cenie? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 sam kilka dni temu otrzymałem od nich te koła. Kręcą sie naprawdę super a w moim przypadku zejście z kół o 700 gr robi kolosalną różnicę. Teraz nawet 50km/h na płaskim przekracza na terenwoych oponych przy ciśnienu 1,8bar. Sam ważę 2 kilogramy więcej niż ty i na sztywność nie narzekam. Generalnie polecam bo naprawdę fajne koła i dobrze mi je zapletli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1ej Napisano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Dzięki za odpowiedź, a powiedz mi długo na nie czekałes? Podejdzie do tych obręczy dętka z zaworem samochodowym, czy tylko presta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 dętka niestey presta a czekałem dwa dni więc jak na nich to bardzo szybka i do tego dobrze zapleciona koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1ej Napisano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 W takim razie jeszcze dętki muszę doliczyć do listy zakupów. Wezmę chyba Geax-y ultralite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Plus kasete xt na pajaku. ta piasta ma aluminiowy bebenek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Zapytaj tutaj: http://www.daveo.pl/index.php na forum są dosiadacze zadowoleni. Pacjent doradzi, nie zdziera, ogólnie godny polecenia. Na forum też się udziela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1ej Napisano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Plus kasete xt na pajaku. ta piasta ma aluminiowy bebenek. Niestety nie mam na to funduszy, jakoś będę musiał wytrwać sezon na mojej starej kasecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 To masz dużą szansę za rok kupować i kasetę i bębenek. Stalową kasetą zniszczysz bębenek. Wybór należy do ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 dt4you.pl - popatrz na wyprzedaż, kup sobie Zyrcony 307 + dwie obręcze x430 za całość zapłacisz coś około 750 zł, przepleciesz koła i na sprzedaż będziesz miał dwie obręcze x540 (wszystko oczywiście dt swiss). Waga kół wyjdzie Ci poniżej 1600g, przy naprawdę świetnych piastach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra14 Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Sama się załapałam na te 307 i czekam teraz na przesyłkę polecam ze względu na wagę i cenę w odniesieniu do jakości. Rozmawiałam z ludźmi, którzy także je kupili i wszyscy są zadowoleni. Za małe pieniądze można je przepleść i mieć jeszcze lżejsze koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1ej Napisano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 To mówicie, że te zircony będą lepsze i to w wadze do 1600g? Są zaciski w zestawie? A mógłby ktoś wstawić ich zdjęcie bo nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra14 Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 strona dt4you.pl zakładka wyprzedaż jest plik xls z ofertą i tam są linki do zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1ej Napisano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Ach ten telefon.. Wie ktoś może jak odznaczyc tą najlepszą odpowiedz? Kolego a gdzie widziałeś te obręcze takie tanie bo z moich kalkulacji wychodzi trochę więcej niż 750 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Sorki, mój błąd chodziło mi o obręcze XR 4.2 - były kiedyś za 35 zł, ten nowy plik, wywala mi błędy. W zestawie masz zaciski ale nie RWSy, niestety. Dodatkowo masz przejściówki (adaptery) pod inne osie, oraz komplety do przeróbki na "bezdętki" (bez mleczka). Według starego cennika (z marca) koszt zyrconów 307 i dwóch obręczy to 708 zł + wysyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra14 Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 XR 4.2 o ile się nie mylę są po 49zł, poprawcie mnie jeżeli się mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1ej Napisano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Tak są po 49zł bo sprawdzałem. Niestety chyba zostaje przy tych kołach z BS, bo patrzyłem na te zircony i czas oczekiwania wynosi 2tyg i może to jest śmieszne ale ten kolor niebieski za bardzo nie będzie mi pasować. A zresztą przeplecenie kół by mnie jeszcze wyniosło 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 również planowałem na początku zircony ale 207 których już nie było więc kupiłem te z bikestacji, dętek używam właśnie geax ultralite. Ciekawa dętka na pewno inna niż wszystkie(butylowa). Czy można gdzieś dokupić bębenek do piasty 721sb ponieważ chwilowo jeżdże na kasecie hg50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1978 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 A czy te Zyrcony 307 są dostępne w innym kolorze piasty? czy tylko niebieskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.